HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Nieuw WTCR-kampioenschap in 2018 te zien bij RTL 7
Toerwagens
12 maart 2018

Voor het 11e jaar op rij zal RTL 7 ook dit seizoen weer uitgebreid verslag doen van één van de meest toonaangevende toerwagenkampioenschappen ter wereld. De nieuwe FIA World Touring Car Cup zal in 2018 uitgebreid te volgen zijn via RTL 7 en RTL GP.

Het nieuwe WTCR-kampioenschap is de opvolger van het FIA WTCC. Maar liefst 26 coureurs zullen in TCR-bolides van merken als Honda, Audi, Volkswagen, Hyundai, SEAT en Alfa Romeo gaan deelnemen aan het nieuwe kampioenschap, dat dit jaar met drie races per weekend op de meest uiteenlopende circuits ter wereld voor het nodige spektakel belooft te gaan zorgen. Grote namen als Yvan Muller, Rob Huff, Gordon Shedden en Gabriele Tarquini zijn al bevestigd voor het nieuwe kampioenschap. Onlangs maakte ook Tom Coronel bekend dat hij deel zal uitmaken van het kampioenschap. De Nederlander gaat voor het Belgische Boutsen Ginion Racing een gloednieuwe Honda Civic besturen. De coureurs zullen het onder andere met elkaar gaan uitvechten op Circuit Zandvoort, maar ook op andere legendarische plekken zoals de Nürburgring Nordschleife en de straten van Macau.

De WTCR belooft met het nodige duw- en trekwerk op de baan voor absoluut spektakel te gaan zorgen en keert daarmee terug naar de puurste vorm van het toerwagenracen. De actie zal dit jaar uitgebreid te volgen zijn bij RTL 7, dat niet alleen van elk raceweekend uitgebreid de highlights zal gaan uitzenden maar ook van plan is om meerdere races live uit te gaan zenden. Uiteraard zal Tom Coronel met zijn TomCam voor de nodige beelden ‘achter de schermen’ gaan zorgen.

“Met één van de meest populaire coureurs om aan te moedigen en een WTCR-race op eigen bodem is het niet meer dan logisch dat de Nederlandse racefans de actie van het nieuwe kampioenschap en exclusief materiaal van Tom Coronel’s beroemde TomCam te zien kunnen krijgen,” aldus WTCR-organisator Francois Ribeiro. “We zijn dan ook erg blij dat we de langdurige samenwerking met RTL 7 voort kunnen zetten, zeker met de eventuele toevoeging van het live uitzenden van diverse races bij het momenteel geplande programma.”

RTL 7’s zendercoördinator Marco Zwaneveld vult aan: “Tom Coronel en RTL vormen al vele jaren een geweldig team. We hebben de ontwikkelingen van de TCR Series nauwlettend gevolgd omdat we echt geloofden in het concept. Nadat bekend werd dat het FIA World Touring Car Championship zou overgaan in de FIA World Touring Car Cup en de TCR-reglementen zou gaan hanteren hadden we maar één doel: een zo goed mogelijk pakket voor Team Coronel creëren. Het zal een bijzonder jaar worden, vooral omdat het WTCR ook Circuit Zandvoort zal aandoen van 19 tot en met 21 mei. We zijn ervan overtuigd dat de fans een paar geweldige races te zien zullen krijgen in de duinen.”

Tom Coronel kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen: “Het is geweldig dat RTL 7 dit jaar opnieuw alle races gaat uitzenden en dat mijn TomCam daar opnieuw een rol in gaat krijgen. Met drie races per weekend zullen de kijkers zeker een hoop actie voorgeschoteld gaan krijgen.”

Het nieuwe WTCR-kampioenschap gaat in het weekend van 7 en 8 april van start in de straten van Marrakesh. Een week later zie je op zondag 15 april om 16.00 uur de eerste uitzending van de WTCR bij RTL 7.

Newgarden snelt naar derde pole van het seizoen op Road America
IndyCar
23 juni 2018
Verstappen 4e: ‘Was leuker geweest als het was blijven regenen”
Verstappen
23 juni 2018
Muller weet maximaal te profiteren van chaos in Vila Real
WTCR
23 juni 2018
Russell doet goede zaken met zege op opdrogende baan
Formule 2
23 juni 2018
Leclerc imponeert met P8 in kwalificatie: “Echt ongelofelijk”
23 juni 2018
Alonso strandt in Q1: “Ik doe wat ik kan”
23 juni 2018
Enorme chaos na gigantische WTCR-crash in Portugal
WTCR
23 juni 2018
Hamilton pakt pole in Frankrijk, Leclerc blinkt uit
23 juni 2018
Startopstelling Grand Prix van Frankrijk
23 juni 2018
DTM en Super GT bundelen de krachten met Class One-reglement
DTM
23 juni 2018
Mortara verzilvert pole-position met zege op Norisring
DTM
23 juni 2018
Bottas de snelste in verregende derde vrije training
23 juni 2018
Hamilton geeft toe: “Circuit Paul Ricard brengt je aardig in de war”
22 juni 2018
Mercedes-teams met verbeterde “2.1-versie” krachtbron in Frankrijk
22 juni 2018
Russell scoort eerste Formule 2-pole op Paul Ricard
Formule 2
22 juni 2018
Boullier ontkent onvrede bij McLaren-personeel na ‘chocoladegate’
22 juni 2018
Hamilton blijft Red Bulls voor in tweede vrije training
22 juni 2018
Ericsson mist tweede vrije training na zware crash
22 juni 2018
Corvette bevestigt deelname aan WEC 6 uur van Shanghai
WEC
22 juni 2018
Hamilton als snelste van start in Frankrijk, Verstappen 7e
22 juni 2018
Di Montezemolo ziet kansen: “Dit kan wel eens het jaar van Ferrari worden”
22 juni 2018
Ricciardo: “Zou niet meteen nee zeggen tegen McLaren of Renault”
21 juni 2018
Verstappen heeft vertrouwen in Honda-motor: “Ze worden steeds beter”
Verstappen
21 juni 2018