HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Nieuw WTCR-kampioenschap in 2018 te zien bij RTL 7
Toerwagens
12 maart 2018

Voor het 11e jaar op rij zal RTL 7 ook dit seizoen weer uitgebreid verslag doen van één van de meest toonaangevende toerwagenkampioenschappen ter wereld. De nieuwe FIA World Touring Car Cup zal in 2018 uitgebreid te volgen zijn via RTL 7 en RTL GP.

Het nieuwe WTCR-kampioenschap is de opvolger van het FIA WTCC. Maar liefst 26 coureurs zullen in TCR-bolides van merken als Honda, Audi, Volkswagen, Hyundai, SEAT en Alfa Romeo gaan deelnemen aan het nieuwe kampioenschap, dat dit jaar met drie races per weekend op de meest uiteenlopende circuits ter wereld voor het nodige spektakel belooft te gaan zorgen. Grote namen als Yvan Muller, Rob Huff, Gordon Shedden en Gabriele Tarquini zijn al bevestigd voor het nieuwe kampioenschap. Onlangs maakte ook Tom Coronel bekend dat hij deel zal uitmaken van het kampioenschap. De Nederlander gaat voor het Belgische Boutsen Ginion Racing een gloednieuwe Honda Civic besturen. De coureurs zullen het onder andere met elkaar gaan uitvechten op Circuit Zandvoort, maar ook op andere legendarische plekken zoals de Nürburgring Nordschleife en de straten van Macau.

De WTCR belooft met het nodige duw- en trekwerk op de baan voor absoluut spektakel te gaan zorgen en keert daarmee terug naar de puurste vorm van het toerwagenracen. De actie zal dit jaar uitgebreid te volgen zijn bij RTL 7, dat niet alleen van elk raceweekend uitgebreid de highlights zal gaan uitzenden maar ook van plan is om meerdere races live uit te gaan zenden. Uiteraard zal Tom Coronel met zijn TomCam voor de nodige beelden ‘achter de schermen’ gaan zorgen.

“Met één van de meest populaire coureurs om aan te moedigen en een WTCR-race op eigen bodem is het niet meer dan logisch dat de Nederlandse racefans de actie van het nieuwe kampioenschap en exclusief materiaal van Tom Coronel’s beroemde TomCam te zien kunnen krijgen,” aldus WTCR-organisator Francois Ribeiro. “We zijn dan ook erg blij dat we de langdurige samenwerking met RTL 7 voort kunnen zetten, zeker met de eventuele toevoeging van het live uitzenden van diverse races bij het momenteel geplande programma.”

RTL 7’s zendercoördinator Marco Zwaneveld vult aan: “Tom Coronel en RTL vormen al vele jaren een geweldig team. We hebben de ontwikkelingen van de TCR Series nauwlettend gevolgd omdat we echt geloofden in het concept. Nadat bekend werd dat het FIA World Touring Car Championship zou overgaan in de FIA World Touring Car Cup en de TCR-reglementen zou gaan hanteren hadden we maar één doel: een zo goed mogelijk pakket voor Team Coronel creëren. Het zal een bijzonder jaar worden, vooral omdat het WTCR ook Circuit Zandvoort zal aandoen van 19 tot en met 21 mei. We zijn ervan overtuigd dat de fans een paar geweldige races te zien zullen krijgen in de duinen.”

Tom Coronel kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen: “Het is geweldig dat RTL 7 dit jaar opnieuw alle races gaat uitzenden en dat mijn TomCam daar opnieuw een rol in gaat krijgen. Met drie races per weekend zullen de kijkers zeker een hoop actie voorgeschoteld gaan krijgen.”

Het nieuwe WTCR-kampioenschap gaat in het weekend van 7 en 8 april van start in de straten van Marrakesh. Een week later zie je op zondag 15 april om 16.00 uur de eerste uitzending van de WTCR bij RTL 7.

Rast scoort controversiële DTM-zege in Spielberg
DTM
22 september 2018
Schumacher aan kop na vierde zege op rij
Formule 3
22 september 2018
Streep door plannen voor F1-race in Kopenhagen
21 september 2018
Aangepaste WEC-kalender voorkomt clash met Petit Le Mans en Macau in 2019
WEC
20 september 2018
Verstappen: “Red Bull de beste auto van het hele veld”
Verstappen
20 september 2018
Mercedes maakt ook conservatieve bandenkeuze voor Russische GP
18 september 2018
Ma Qing Hua teamgenoot van Coronel in China
WTCR
18 september 2018
‘Kvyat rond met Toro Rosso voor 2019’
17 september 2018
Red Bull verwacht forse gridstraf voor Verstappen in Sotsji
Verstappen
17 september 2018
Waarom Ferrari niet Leclerc, maar Verstappen had moeten nemen! | SLIPSTREAM
17 september 2018
Force India dreigt opnieuw met teamorders na debacle in Singapore
17 september 2018
Dixon pakt 5e IndyCar-titel, Hunter-Reay wint seizoensfinale
IndyCar
17 september 2018
Herstellende Robert Wickens dankt fans in videoboodschap
IndyCar
17 september 2018
Verstappen 2e: “Na alle problemen dit weekend een geweldig resultaat”
Verstappen
16 september 2018
Herlings pakt wereldtitel in Assen: "Een droom die werkelijkheid wordt"
16 september 2018
Vettel verdedigt Ferrari na strategische misser
16 september 2018
RTL GP Magazine Aflevering 3
16 september 2018
Alonso: “Zevende plek een kleine overwinning voor McLaren”
16 september 2018
Perez: ‘Een enorm frustrerende race”
16 september 2018
RTL GP: Rally Special Aflevering 11
16 september 2018
WK-stand na de Grand Prix van Singapore
16 september 2018
Hamilton domineert Grand Prix van Singapore, Verstappen 2e
16 september 2018
Jeffrey Herlings pakt MXGP-wereldtitel in Assen
16 september 2018