HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Coronel klaar voor thuisrace: “Goede lijn in Zandvoort voortzetten”
Toerwagens
15 mei 2018

Na een positief weekend op de Nürburgring blikt Tom Coronel met een goed gevoel vooral op zijn thuisrace op Circuit Zandvoort komend weekend. De Nederlander wist in ‘De Groene Hel’ in alle drie de races punten te pakken en hoopt de goede lijn op eigen bodem door te kunnen trekken.

Coronel combineerde het WTCR-weekend op de Nordschleife afgelopen weekend met een deelname aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Voor de eerste WTCR-race wist de coureur uit  Eemnes zich als 7e te kwalificeren. De beide races op zaterdag mocht de coureur van Boutsen Ginion Racing  als 13e aanvangen. Op de lastige Nordschleife was Coronel snel, maar op het lange rechte stuk kwam de Honda Civic topsnelheid tekort om de aansluiting te vinden met de auto’s vooraan. Desondanks wist Coronel wel voor het eerst dit seizoen alle races in de punten af te sluiten. In de eerste twee races sleepte Coronel een negende plek uit het vuur. In Race 3 was de 10e plek het eindresultaat.

“Wat blijft dit toch een absoluut fantastisch circuit,” blikte Coronel enthousiast terug op het weekend. “Hoewel je de bochten inmiddels redelijk goed kent, blijft het toch iedere ronde weer anders. Terugkijkend op het geheel ben ik redelijk tevreden met hoe het ging. De Honda was absoluut beter, maar kwam op de lange rechte stukken nog steeds wat snelheid tekort. Je voelt je soms ‘a sitting duck’, als je ziet met welke snelheidsverschillen bijvoorbeeld de Audi’s je passeren. Aan de andere kant kan ik door de baankennis ook weer veel goedmaken. Zeker in de twee laatste races wist ik in het bochtige deel voldoende voorsprong op te bouwen, waardoor het voor anderen moeilijk werd om mij voor de streep nog in te halen. Verder was het echt lekker racen, met hier en daar een beetje hangen, trekken en duwen. Allerbelangrijkste was om kampioenschapspunten te pakken en dat is in alle drie de races gelukt. Soms kreeg ik er door het handelen van anderen en de bestraffing daarvan er zelfs nog een punt extra bij.”

In de derde race kroop Coronel nog even door het oog van de naald, toen Rob Huff en Norbert Michelisz er samen afvlogen en Coronel alle zeilen bij moest zetten om de auto’s te ontwijken: “Ik blijf erbij dat dit echt een supercompetitief kampioenschap is. Dat zie je in de kwalificaties, waar de verschillen echt miniem zijn, maar ook in de races waar je af en toe wat geluk moet hebben. Het zit soms wel heel dicht op elkaar. Kijk naar Tarquini en in die laatste race de actie tussen Rob Huff en Michelisz. Echt, dan moet alles goed gaan om daar zonder schade tussendoor te rijden. Dat geluk had ik, maar het hart moest wel even overuren draaien.”

Lang heeft Coronel niet om op adem te komen. Dit weekend staat op Circuit Zandvoort namelijk alweer het volgende raceweekend op het programma. De Nederlander kijkt ontzettend uit naar zijn thuisrace: “We zijn nu met het team alles in orde aan het maken voor het komend weekend op Circuit Zandvoort. Ik heb er echt zin in! Zeker omdat er ook zoveel mensen naar toe komen. Laten we hopen dat we de goede lijn van dit weekend dan voort kunnen zetten, de nodige punten kunnen pakken en wie weet een podium!”

Race Of Champions in 2019 naar Mexico-Stad
23 oktober 2018
Deelnemende teams vernieuwd F3-kampioenschap bekendgemaakt
Formule 3
22 oktober 2018
Verstappen is de koning van het positioneren | SLIPSTREAM
22 oktober 2018
Ricciardo sloeg gat in de muur na uitvalbeurt in Austin
22 oktober 2018
Blancpain GT Series in 2019 terug naar Zandvoort
Sprint Series
22 oktober 2018
Verstappen na ijzersterke inhaalrace: “Het ging veel beter dan verwacht”
Verstappen
22 oktober 2018
Ocon en Magnussen gediskwalificeerd na GP Amerika
22 oktober 2018
Hamilton: “We hebben het onszelf moeilijk gemaakt”
22 oktober 2018
Gridstraf en duur strafpunt voor Grosjean na botsing met Leclerc
21 oktober 2018
WK-stand na de Grand Prix van Amerika
21 oktober 2018
Raikkonen wint spektakelstuk in Amerika, Verstappen knap 2e
21 oktober 2018
RTL GP Magazine Aflevering 7
21 oktober 2018
Gridstraf voor Verstappen na versnellingsbakwissel
Verstappen
21 oktober 2018
RTL GP: GT Endurance Series Spanje
Endurance Series
21 oktober 2018
Ocon en Bottas ontsnappen aan gridstraf voor Amerikaanse GP
21 oktober 2018
Vettel positief verrast: “Blij dat we er zo dicht bij zaten”
21 oktober 2018
Verstappen baalt van schade: “Iedereen rijdt over die kerb”
Verstappen
21 oktober 2018
Hamilton grijpt pole-position in Austin, Verstappen 13e
21 oktober 2018
Startopstelling Grand Prix van Amerika
21 oktober 2018
Vettel voert Ferrari 1-2 aan in derde vrije training
20 oktober 2018
Bandencompounds in 2019 alleen nog maar wit-, geel- en rood-gemarkeerd
20 oktober 2018
Vettel ontvangt gridstraf voor GP Amerika
19 oktober 2018
Hamilton ook in verregende tweede vrije training met afstand bovenaan
19 oktober 2018