HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Coronel klaar voor thuisrace: “Goede lijn in Zandvoort voortzetten”
Toerwagens
15 mei 2018

Na een positief weekend op de Nürburgring blikt Tom Coronel met een goed gevoel vooral op zijn thuisrace op Circuit Zandvoort komend weekend. De Nederlander wist in ‘De Groene Hel’ in alle drie de races punten te pakken en hoopt de goede lijn op eigen bodem door te kunnen trekken.

Coronel combineerde het WTCR-weekend op de Nordschleife afgelopen weekend met een deelname aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Voor de eerste WTCR-race wist de coureur uit  Eemnes zich als 7e te kwalificeren. De beide races op zaterdag mocht de coureur van Boutsen Ginion Racing  als 13e aanvangen. Op de lastige Nordschleife was Coronel snel, maar op het lange rechte stuk kwam de Honda Civic topsnelheid tekort om de aansluiting te vinden met de auto’s vooraan. Desondanks wist Coronel wel voor het eerst dit seizoen alle races in de punten af te sluiten. In de eerste twee races sleepte Coronel een negende plek uit het vuur. In Race 3 was de 10e plek het eindresultaat.

“Wat blijft dit toch een absoluut fantastisch circuit,” blikte Coronel enthousiast terug op het weekend. “Hoewel je de bochten inmiddels redelijk goed kent, blijft het toch iedere ronde weer anders. Terugkijkend op het geheel ben ik redelijk tevreden met hoe het ging. De Honda was absoluut beter, maar kwam op de lange rechte stukken nog steeds wat snelheid tekort. Je voelt je soms ‘a sitting duck’, als je ziet met welke snelheidsverschillen bijvoorbeeld de Audi’s je passeren. Aan de andere kant kan ik door de baankennis ook weer veel goedmaken. Zeker in de twee laatste races wist ik in het bochtige deel voldoende voorsprong op te bouwen, waardoor het voor anderen moeilijk werd om mij voor de streep nog in te halen. Verder was het echt lekker racen, met hier en daar een beetje hangen, trekken en duwen. Allerbelangrijkste was om kampioenschapspunten te pakken en dat is in alle drie de races gelukt. Soms kreeg ik er door het handelen van anderen en de bestraffing daarvan er zelfs nog een punt extra bij.”

In de derde race kroop Coronel nog even door het oog van de naald, toen Rob Huff en Norbert Michelisz er samen afvlogen en Coronel alle zeilen bij moest zetten om de auto’s te ontwijken: “Ik blijf erbij dat dit echt een supercompetitief kampioenschap is. Dat zie je in de kwalificaties, waar de verschillen echt miniem zijn, maar ook in de races waar je af en toe wat geluk moet hebben. Het zit soms wel heel dicht op elkaar. Kijk naar Tarquini en in die laatste race de actie tussen Rob Huff en Michelisz. Echt, dan moet alles goed gaan om daar zonder schade tussendoor te rijden. Dat geluk had ik, maar het hart moest wel even overuren draaien.”

Lang heeft Coronel niet om op adem te komen. Dit weekend staat op Circuit Zandvoort namelijk alweer het volgende raceweekend op het programma. De Nederlander kijkt ontzettend uit naar zijn thuisrace: “We zijn nu met het team alles in orde aan het maken voor het komend weekend op Circuit Zandvoort. Ik heb er echt zin in! Zeker omdat er ook zoveel mensen naar toe komen. Laten we hopen dat we de goede lijn van dit weekend dan voort kunnen zetten, de nodige punten kunnen pakken en wie weet een podium!”

Racing Team Nederland 5e op Silverstone: “Maken echt progressie”
WEC
20 augustus 2018
Wickens houdt botbreuken, rugletsel en gekneusde long over aan crash
20 augustus 2018
Toyota’s gediskwalificeerd, Rebellion wint 6u van Silverstone
WEC
20 augustus 2018
Rossi domineert 500-mijlsrace op Pocono na horrorcrash Wickens
IndyCar
20 augustus 2018
Wickens overgevlogen naar ziekenhuis na loodzware crash
IndyCar
19 augustus 2018
Calado en Pier Guidi bezorgen Ferrari GTE-zege op Silverstone
WEC
19 augustus 2018
Alonso, Buemi en Nakajima pakken derde opeenvolgende WEC-zege op Silverstone
WEC
19 augustus 2018
RTL GP: Rally Special Aflevering 10
19 augustus 2018
RTL GP: Goodwood Festival Of Speed
19 augustus 2018
Tanak scoort tweede WRC-zege op rij in Duitsland
WRC
19 augustus 2018
Power evenaart Foyt met 53e IndyCar-pole
IndyCar
18 augustus 2018
Pla en Mücke bezorgen Ford GTE-pole op Silverstone
WEC
18 augustus 2018
Toyota #7 op pole-position voor 6u van Silverstone
WEC
18 augustus 2018
Geschorste F2-coureur Ferrucci vindt nieuw onderdak in IndyCar
IndyCar
18 augustus 2018
Senna moet 6u van Silverstone overslaan na crash
WEC
17 augustus 2018
WEC presenteert voorlopige racekalender voor 2019/2020
WEC
17 augustus 2018
‘Alonso test in september al met IndyCar-bolide’
IndyCar
16 augustus 2018
McLaren bevestigt Sainz als vervanger van Alonso voor 2019
16 augustus 2018
Verstappen en Ricciardo blikken terug op de eerste seizoenshelft
16 augustus 2018
Vertrek Alonso geen verrassing, maar wel jammer
15 augustus 2018
McLaren werkt aan fulltime IndyCar-programma voor Alonso in 2019
IndyCar
15 augustus 2018
Fernando Alonso stopt na dit seizoen met Formule 1
14 augustus 2018
Max Koebolt: "Le Mans blijft de ultieme droom"
GT
13 augustus 2018