HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Coronel klaar voor thuisrace: “Goede lijn in Zandvoort voortzetten”
Toerwagens
15 mei 2018

Na een positief weekend op de Nürburgring blikt Tom Coronel met een goed gevoel vooral op zijn thuisrace op Circuit Zandvoort komend weekend. De Nederlander wist in ‘De Groene Hel’ in alle drie de races punten te pakken en hoopt de goede lijn op eigen bodem door te kunnen trekken.

Coronel combineerde het WTCR-weekend op de Nordschleife afgelopen weekend met een deelname aan de 24-uursrace op de Nürburgring. Voor de eerste WTCR-race wist de coureur uit  Eemnes zich als 7e te kwalificeren. De beide races op zaterdag mocht de coureur van Boutsen Ginion Racing  als 13e aanvangen. Op de lastige Nordschleife was Coronel snel, maar op het lange rechte stuk kwam de Honda Civic topsnelheid tekort om de aansluiting te vinden met de auto’s vooraan. Desondanks wist Coronel wel voor het eerst dit seizoen alle races in de punten af te sluiten. In de eerste twee races sleepte Coronel een negende plek uit het vuur. In Race 3 was de 10e plek het eindresultaat.

“Wat blijft dit toch een absoluut fantastisch circuit,” blikte Coronel enthousiast terug op het weekend. “Hoewel je de bochten inmiddels redelijk goed kent, blijft het toch iedere ronde weer anders. Terugkijkend op het geheel ben ik redelijk tevreden met hoe het ging. De Honda was absoluut beter, maar kwam op de lange rechte stukken nog steeds wat snelheid tekort. Je voelt je soms ‘a sitting duck’, als je ziet met welke snelheidsverschillen bijvoorbeeld de Audi’s je passeren. Aan de andere kant kan ik door de baankennis ook weer veel goedmaken. Zeker in de twee laatste races wist ik in het bochtige deel voldoende voorsprong op te bouwen, waardoor het voor anderen moeilijk werd om mij voor de streep nog in te halen. Verder was het echt lekker racen, met hier en daar een beetje hangen, trekken en duwen. Allerbelangrijkste was om kampioenschapspunten te pakken en dat is in alle drie de races gelukt. Soms kreeg ik er door het handelen van anderen en de bestraffing daarvan er zelfs nog een punt extra bij.”

In de derde race kroop Coronel nog even door het oog van de naald, toen Rob Huff en Norbert Michelisz er samen afvlogen en Coronel alle zeilen bij moest zetten om de auto’s te ontwijken: “Ik blijf erbij dat dit echt een supercompetitief kampioenschap is. Dat zie je in de kwalificaties, waar de verschillen echt miniem zijn, maar ook in de races waar je af en toe wat geluk moet hebben. Het zit soms wel heel dicht op elkaar. Kijk naar Tarquini en in die laatste race de actie tussen Rob Huff en Michelisz. Echt, dan moet alles goed gaan om daar zonder schade tussendoor te rijden. Dat geluk had ik, maar het hart moest wel even overuren draaien.”

Lang heeft Coronel niet om op adem te komen. Dit weekend staat op Circuit Zandvoort namelijk alweer het volgende raceweekend op het programma. De Nederlander kijkt ontzettend uit naar zijn thuisrace: “We zijn nu met het team alles in orde aan het maken voor het komend weekend op Circuit Zandvoort. Ik heb er echt zin in! Zeker omdat er ook zoveel mensen naar toe komen. Laten we hopen dat we de goede lijn van dit weekend dan voort kunnen zetten, de nodige punten kunnen pakken en wie weet een podium!”

Red Bull domineert eerste vrije training in Monaco
24 mei 2018
Bottas eert Hakkinen met bijzonder helmontwerp in Monaco
24 mei 2018
Red Bull wil jubileum in stijl vieren in Monaco
23 mei 2018
Red Bull de grote favoriet in Monaco! | SLIPSTREAM
22 mei 2018
Vernay wint in Zandvoort, Ehrlacher pakt WK-leiding
WTCR
22 mei 2018
Comte bezorgt Peugeot allereerste WTCR-zege
WTCR
22 mei 2018
Vernay pakt overtuigende zege in Race 3, Coronel valt uit
WTCR
21 mei 2018
Mercedes maakt zich “ernstige zorgen” voor GP-weekend Monaco
21 mei 2018
Comte bezorgt Peugeot allereerste WTCR-zege op Zandvoort
WTCR
21 mei 2018
Verstappen en Ricciardo trappen lol op Zandvoort
Verstappen
21 mei 2018
Vernay snelste in tweede WTCR-kwalificatie op Zandvoort
WTCR
21 mei 2018
Ed Carpenter voor de derde keer op pole voor Indy 500
IndyCar
21 mei 2018
Ehrlacher wint op bomvol Circuit Zandvoort
WTCR
20 mei 2018
Neuville pakt WK-leiding na zege in Portugal
WRC
20 mei 2018
Muller vliegt de vangrails in op Circuit Zandvoort
WTCR
20 mei 2018
Ehrlacher wint openingsrace in Zandvoort, Coronel 7e
WTCR
20 mei 2018
European Le Mans Series - Monza
ELMS
20 mei 2018
Paffett wint Race 2 op Lausitzring, Frijns pakt eerste punt
DTM
20 mei 2018
Huff op pole voor Race 1 in Zandvoort, Coronel 8e
WTCR
20 mei 2018
Hinchcliffe grijpt naast startbewijs voor Indy 500
IndyCar
20 mei 2018
Mortara pakt zege na incidentrijke race op de Lausitzring
DTM
19 mei 2018
RTL GP Uitzendschema
18 mei 2018
Dakar 2019 wordt geheel in Peru verreden
Dakar-Overig
18 mei 2018