HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Verstappen beloont foutloos weekend met podium: “Echt blij met dit resultaat”
Formule 1
11 juni 2018

Na een reeks opeenvolgende incidenten en tegenvallende prestaties heeft Max Verstappen dit weekend in Canada het tij weten te keren. Voor het eerst dit seizoen kende de Limburger een foutloos weekend zonder incidenten, dat uiteindelijk werd beloond met een fraaie podiumplek.

Na zes raceweekenden waarin Verstappen telkens wel iets overkwam zat het in Canada eindelijk een keer mee voor de Nederlander. De Red Bull-coureur was in alle drie de vrije trainingen de snelste, kende een sterke kwalificatie en maximaliseerde in de race uiteindelijk de snelheid van zijn Red Bull met een keurige derde plek, waarmee hij voor de tweede maal in drie races naar het podium mocht.

“Dit hele weekend waren we erg sterk,” blikt Verstappen terug. “In de race hebben we denk ik echt onze strategie gemaximaliseerd met de banden die we ter beschikking hadden. We zijn echt blij met dit resultaat. Elk weekend probeer je te winnen, maar hier gingen de trainingen goed, was de kwalificatie positief en ging het ook in de race goed. Daar zijn we echt blij mee. Dat we hier een podium scoren en zelfs nog vechten voor P2 op een circuit dat ons niet echt ligt, is zeer positief.”

De Ferrari van Vettel was een maatje te groot voor Verstappen zondag, maar de Nederlander kon in de slotronden wel de Mercedes van Bottas nog onder druk zetten: “De race was misschien wel een beetje saai, maar aan de andere kant had je echt voortdurend je focus nodig om het goed te doen. Seb was echt snel en ik merkte al gauw dat we gewoon topsnelheid tekortkwamen, maar de banden hielden het goed vol en ik kon tegen het eind nog Valtteri aanvallen omdat hij brandstof moest sparen. We hebben absoluut een sterke auto. We kunnen niet op elk circuit om de zege vechten, dat hangt gewoon af van de lange rechte stuken, maar ik kijk zeker uit naar de komende races.”

Horner: "Dit geeft Max een hoop zelfvertrouwen"

Ook teambaas Christian Horner was na afloop te spreken over de prestaties van Verstappen, nadat de Brit in Monaco nog liet optekenen dat Verstappen teveel fouten maakte en wellicht een voorbeeld kon nemen aan zijn teamgenoot Daniel Ricciardo: “Hij had dit weekend echt een clean weekend zonder fouten. Ik weet zeker dat dat hem een hoop zelfvertrouwen geeft voor de komende races, “ aldus de Red Bull-teambaas.

Voor het eerst in zijn F1-loopbaan waren dit weekend zowel Verstappens manager als vader Jos niet aanwezig bij het GP-weekend. Horner gaf toe dat het binnen het team besproken was, maar of dat uiteindelijk de sleutel tot het succes was weet Horner niet: “Zijn aanpak dit weekend was iets anders omdat hij dit weekend alleen was, maar hij deed het super. Volgens mij was dit het eerste raceweekend waarin hij in z’n eentje was. Het is een verandering, maar of het heeft bijgedragen aan de prestaties is moeilijk te zeggen. Hij is zichzelf nog steeds aan het ontwikkelen en volwassen aan het worden en krijgt steeds meer ervaring. Dit weekend heeft hij het super gedaan, daar verdient hij alle lof voor.”

Pirelli publiceert bandenselectie voor slotrace in Abu Dhabi
13 november 2018
Loeb: "Niet verwacht dat ik zou deelnemen aan Dakar 2019"
Dakar-Auto
12 november 2018
De beste race ooit van Max Verstappen? | SLIPSTREAM
12 november 2018
Terugkijken | Red Bull Knock Out 2018
12 november 2018
Sensorprobleem zat Vettel dwars in Braziliaanse GP
12 november 2018
Ocon verdedigt inhaalpoging: “Ik was veel sneller”
12 november 2018
Hamilton had het anders aangepakt: ‘Max had veel meer te verliezen”
11 november 2018
Taakstraf voor Verstappen na duwen Ocon
Verstappen
11 november 2018
Verstappen haalt uit naar ‘pussy’ Ocon: “Wat een idoot”
Verstappen
11 november 2018
WK-stand na de Grand Prix van Brazilië
11 november 2018
Verstappen beroofd van Braziliaanse zege, Hamilton profiteert
11 november 2018
European Le Mans Series Portugal
ELMS
11 november 2018
Magnussen en Sirotkin gewaarschuwd wegens te langzaam rijden
11 november 2018
Boete en reprimande voor Vettel na weegbrugincident
10 november 2018
Alonso in 2019 met McLaren naar Indy 500
IndyCar
10 november 2018
Hamilton grijpt pole-position voor GP Brazilië
10 november 2018
Startopstelling Grand Prix van Brazilië
10 november 2018
Vettel de snelste in derde vrije training Brazilië
10 november 2018
Ook Ocon vijf plekken naar achteren in Brazilië
10 november 2018
Bottas 0,003s voor Hamilton in tweede vrije training
09 november 2018
Haas legt Pietro Fittipaldi vast als testrijder
09 november 2018
Ricciardo ontvangt gridstraf voor GP Brazilië
09 november 2018
Verstappen blijft Hamilton en Vettel nipt voor in VT1
09 november 2018