HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Coronel tankt vertrouwen in “beste weekend van het jaar”
Toerwagens
16 juli 2018

Tom Coronel blikt met een tevreden gevoel terug op het WTCR-weekend op de Slovakiaring, waar afgelopen weekend ronde zes van het FIA WTCR-kampioenschap werd verreden. Van de drie races wist de Nederlander er twee in de punten te eindigen, waarmee hij veel vertrouwen tankte voor de tweede helft van het seizoen.

Nadat het eerder dit jaar al een aantal keren flink tegen had gezeten, kon Coronel zich afgelopen weekend in Slowakije eindelijk eens mengen in de strijd tussen de mannen vooraan. De Honda-rijder mocht de eerste race van P6 aanvangen in een vol veld van 26 auto’s, en moest uiteindelijk alleen een plekje prijsgeven aan Alfa Romeo-coureur Fabrizio Giovinardi, waardoor Coronel als zevende aan de finish kwam en daarmee acht waardevolle WK-punten scoorde.

In de tweede race werd Coronel geplaagd door de pechduivel: al in de verkenningsronde naar de grid bleek de schokdemper linksvoor kapot te zijn, waardoor de knalgele Civic van de grid geduwd moest worden en Coronel niet kon deelnemen aan de race. De Nederlander liet zich echter niet uit het veld slaan en nam op zondag revanche met een sterke inhaalrace: Coronel profiteerde van de chaos bij de start, om met een uiteindelijke achtste plaats opnieuw punten te scoren.

"Alles viel mooi op zijn plek"

“Dit was qua resultaat zeker het beste weekend van dit jaar,” verklaarde Coronel na afloop. “Alles viel mooi op zijn plek. Met een extra engineer konden we echt de puntjes op de i zetten. De kwalificatie begon super, later nog een -snel opgelost- dingetje met het stuurhuis en weer verder. De veranderingen werkten goed en brachten resultaat. De opwaartse lijn hebben we nu te pakken en dat zie je direct in de resultaten.”

“In de eerste race was ik de tweede Honda in het klassement en haalde ik mooie punten. In de tweede race ging er tijdens de ronde naar de startstreep iets mis aan de linker-voorkant. Een ringetje van de schokdemper was voor zichzelf begonnen en dat was niet direct te maken. Jammer, maar dat kan gebeuren in een mechanische sport. Gelukkig konden de jongens de auto snel herstellen en begonnen we zonder problemen aan de derde race. Door mijn eigen foutjes was ik niet verder dan die zeventiende startplaats gekomen, maar kon met een goede start direct aansluiten. In de derde bocht ging het voor mij volledig mis. Veel schade bij veel auto’s. Ik zat aan de goede kant van de baan en sloot bij de kopgroep op een zevende plaats aan. Na de nodige ronden achter de Safety Car ging de race verder. Later kwam Petr Fulin hard aanrijden en verremde zich. Gelukkig zag ik het op tijd en maakte ruimte. Een plek kwijt, dat wel, maar gelukkig geen schade aan de auto en met de achtste plek de beste Honda in deze race.”

“Al met al een goed weekend dus, met de nodige punten en het vooruitzicht dat de auto nu ook goed aanvoelt. Laten we hopen dat we dat kunnen voortzetten om er een mooi tweede deel van het seizoen van te maken.”

Het WTCR-kampioenschap ligt nu ruim twee maanden stil alvorens het Chinese circuit van Ningbo in het laatste weekend van september het decor is voor het volgende WTCR-weekend. Met twee raceweekenden in China, een weekend op het Japanse circuit van Suzuka en de seizoensfinale in Macau zal de tweede helft van het seizoen geheel op Aziatische bodem worden verreden.

RTL GP Magazine Aflevering 6
14 oktober 2018
RTL GP: WTCR China Wuhan
WTCR
14 oktober 2018
RTL GP: Dakar Series Desafio Inca
Dakar-Overig
14 oktober 2018
Paffett pakt DTM-titel ondanks 6e zege op rij voor Rast
DTM
14 oktober 2018
Bleekemolen voor het tweede jaar op rij North-American Endurance-kampioen
IMSA
14 oktober 2018
Lopez, Kobayashi en Conway pakten eerste zege van het seizoen in Fuji
WEC
14 oktober 2018
Porsche wint Petit Le Mans in GTLM, Corvette pakt rijderstitel
IMSA
14 oktober 2018
Renger van der Zande wint Petit Le Mans na waanzinnige ontknoping
IMSA
14 oktober 2018
Mick Schumacher grijpt Europese Formule 3-titel
Formule 3
13 oktober 2018
Rast pakt vijfde zege op rij, Frijns knap 2e
DTM
13 oktober 2018
Toyota en Aston Martin op Pole voor 6u van Fuji
WEC
13 oktober 2018
FIA geeft groen licht voor achterlichten, reglementswijzigingen en F1-kalender
12 oktober 2018
WRT in 2019 als klantenteam van Audi in de DTM
DTM
12 oktober 2018
Russell debuteert in 2019 met Williams in Formule 1
12 oktober 2018
Assen en Zolder op vernieuwde DTM-kalender voor 2019
DTM
12 oktober 2018
Bleekemolen jaagt op Endurance-titel: "Het wordt een spannend gevecht"
IMSA
11 oktober 2018
Van der Zande: "We zijn hier alleen om te winnen"
IMSA
11 oktober 2018
Aston Martin vanaf 2019 vertegenwoordigd in DTM
DTM
11 oktober 2018
Rinus van Kalmthout op weg naar de Indy 500! | SLIPSTREAM
IndyCar
11 oktober 2018
DTM verhuist in 2019 van Zandvoort naar Assen
DTM
11 oktober 2018
Nu in de winkel: RTL GP Magazine No. 70!
11 oktober 2018
Raceklasse voor alleen vrouwen in 2019 van start
Formulewagens
10 oktober 2018
McLaren maakt ook voor GP Amerika afwijkende bandenkeuze
09 oktober 2018