HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Coronel tankt vertrouwen in “beste weekend van het jaar”
Toerwagens
16 juli 2018

Tom Coronel blikt met een tevreden gevoel terug op het WTCR-weekend op de Slovakiaring, waar afgelopen weekend ronde zes van het FIA WTCR-kampioenschap werd verreden. Van de drie races wist de Nederlander er twee in de punten te eindigen, waarmee hij veel vertrouwen tankte voor de tweede helft van het seizoen.

Nadat het eerder dit jaar al een aantal keren flink tegen had gezeten, kon Coronel zich afgelopen weekend in Slowakije eindelijk eens mengen in de strijd tussen de mannen vooraan. De Honda-rijder mocht de eerste race van P6 aanvangen in een vol veld van 26 auto’s, en moest uiteindelijk alleen een plekje prijsgeven aan Alfa Romeo-coureur Fabrizio Giovinardi, waardoor Coronel als zevende aan de finish kwam en daarmee acht waardevolle WK-punten scoorde.

In de tweede race werd Coronel geplaagd door de pechduivel: al in de verkenningsronde naar de grid bleek de schokdemper linksvoor kapot te zijn, waardoor de knalgele Civic van de grid geduwd moest worden en Coronel niet kon deelnemen aan de race. De Nederlander liet zich echter niet uit het veld slaan en nam op zondag revanche met een sterke inhaalrace: Coronel profiteerde van de chaos bij de start, om met een uiteindelijke achtste plaats opnieuw punten te scoren.

"Alles viel mooi op zijn plek"

“Dit was qua resultaat zeker het beste weekend van dit jaar,” verklaarde Coronel na afloop. “Alles viel mooi op zijn plek. Met een extra engineer konden we echt de puntjes op de i zetten. De kwalificatie begon super, later nog een -snel opgelost- dingetje met het stuurhuis en weer verder. De veranderingen werkten goed en brachten resultaat. De opwaartse lijn hebben we nu te pakken en dat zie je direct in de resultaten.”

“In de eerste race was ik de tweede Honda in het klassement en haalde ik mooie punten. In de tweede race ging er tijdens de ronde naar de startstreep iets mis aan de linker-voorkant. Een ringetje van de schokdemper was voor zichzelf begonnen en dat was niet direct te maken. Jammer, maar dat kan gebeuren in een mechanische sport. Gelukkig konden de jongens de auto snel herstellen en begonnen we zonder problemen aan de derde race. Door mijn eigen foutjes was ik niet verder dan die zeventiende startplaats gekomen, maar kon met een goede start direct aansluiten. In de derde bocht ging het voor mij volledig mis. Veel schade bij veel auto’s. Ik zat aan de goede kant van de baan en sloot bij de kopgroep op een zevende plaats aan. Na de nodige ronden achter de Safety Car ging de race verder. Later kwam Petr Fulin hard aanrijden en verremde zich. Gelukkig zag ik het op tijd en maakte ruimte. Een plek kwijt, dat wel, maar gelukkig geen schade aan de auto en met de achtste plek de beste Honda in deze race.”

“Al met al een goed weekend dus, met de nodige punten en het vooruitzicht dat de auto nu ook goed aanvoelt. Laten we hopen dat we dat kunnen voortzetten om er een mooi tweede deel van het seizoen van te maken.”

Het WTCR-kampioenschap ligt nu ruim twee maanden stil alvorens het Chinese circuit van Ningbo in het laatste weekend van september het decor is voor het volgende WTCR-weekend. Met twee raceweekenden in China, een weekend op het Japanse circuit van Suzuka en de seizoensfinale in Macau zal de tweede helft van het seizoen geheel op Aziatische bodem worden verreden.

Racing Team Nederland 5e op Silverstone: “Maken echt progressie”
WEC
20 augustus 2018
Wickens houdt botbreuken, rugletsel en gekneusde long over aan crash
20 augustus 2018
Toyota’s gediskwalificeerd, Rebellion wint 6u van Silverstone
WEC
20 augustus 2018
Rossi domineert 500-mijlsrace op Pocono na horrorcrash Wickens
IndyCar
20 augustus 2018
Wickens overgevlogen naar ziekenhuis na loodzware crash
IndyCar
19 augustus 2018
Calado en Pier Guidi bezorgen Ferrari GTE-zege op Silverstone
WEC
19 augustus 2018
Alonso, Buemi en Nakajima pakken derde opeenvolgende WEC-zege op Silverstone
WEC
19 augustus 2018
RTL GP: Rally Special Aflevering 10
19 augustus 2018
RTL GP: Goodwood Festival Of Speed
19 augustus 2018
Tanak scoort tweede WRC-zege op rij in Duitsland
WRC
19 augustus 2018
Power evenaart Foyt met 53e IndyCar-pole
IndyCar
18 augustus 2018
Pla en Mücke bezorgen Ford GTE-pole op Silverstone
WEC
18 augustus 2018
Toyota #7 op pole-position voor 6u van Silverstone
WEC
18 augustus 2018
Geschorste F2-coureur Ferrucci vindt nieuw onderdak in IndyCar
IndyCar
18 augustus 2018
Senna moet 6u van Silverstone overslaan na crash
WEC
17 augustus 2018
WEC presenteert voorlopige racekalender voor 2019/2020
WEC
17 augustus 2018
‘Alonso test in september al met IndyCar-bolide’
IndyCar
16 augustus 2018
McLaren bevestigt Sainz als vervanger van Alonso voor 2019
16 augustus 2018
Verstappen en Ricciardo blikken terug op de eerste seizoenshelft
16 augustus 2018
Vertrek Alonso geen verrassing, maar wel jammer
15 augustus 2018
McLaren werkt aan fulltime IndyCar-programma voor Alonso in 2019
IndyCar
15 augustus 2018
Fernando Alonso stopt na dit seizoen met Formule 1
14 augustus 2018
Max Koebolt: "Le Mans blijft de ultieme droom"
GT
13 augustus 2018