HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Coronel tankt vertrouwen in “beste weekend van het jaar”
Toerwagens
16 juli 2018

Tom Coronel blikt met een tevreden gevoel terug op het WTCR-weekend op de Slovakiaring, waar afgelopen weekend ronde zes van het FIA WTCR-kampioenschap werd verreden. Van de drie races wist de Nederlander er twee in de punten te eindigen, waarmee hij veel vertrouwen tankte voor de tweede helft van het seizoen.

Nadat het eerder dit jaar al een aantal keren flink tegen had gezeten, kon Coronel zich afgelopen weekend in Slowakije eindelijk eens mengen in de strijd tussen de mannen vooraan. De Honda-rijder mocht de eerste race van P6 aanvangen in een vol veld van 26 auto’s, en moest uiteindelijk alleen een plekje prijsgeven aan Alfa Romeo-coureur Fabrizio Giovinardi, waardoor Coronel als zevende aan de finish kwam en daarmee acht waardevolle WK-punten scoorde.

In de tweede race werd Coronel geplaagd door de pechduivel: al in de verkenningsronde naar de grid bleek de schokdemper linksvoor kapot te zijn, waardoor de knalgele Civic van de grid geduwd moest worden en Coronel niet kon deelnemen aan de race. De Nederlander liet zich echter niet uit het veld slaan en nam op zondag revanche met een sterke inhaalrace: Coronel profiteerde van de chaos bij de start, om met een uiteindelijke achtste plaats opnieuw punten te scoren.

"Alles viel mooi op zijn plek"

“Dit was qua resultaat zeker het beste weekend van dit jaar,” verklaarde Coronel na afloop. “Alles viel mooi op zijn plek. Met een extra engineer konden we echt de puntjes op de i zetten. De kwalificatie begon super, later nog een -snel opgelost- dingetje met het stuurhuis en weer verder. De veranderingen werkten goed en brachten resultaat. De opwaartse lijn hebben we nu te pakken en dat zie je direct in de resultaten.”

“In de eerste race was ik de tweede Honda in het klassement en haalde ik mooie punten. In de tweede race ging er tijdens de ronde naar de startstreep iets mis aan de linker-voorkant. Een ringetje van de schokdemper was voor zichzelf begonnen en dat was niet direct te maken. Jammer, maar dat kan gebeuren in een mechanische sport. Gelukkig konden de jongens de auto snel herstellen en begonnen we zonder problemen aan de derde race. Door mijn eigen foutjes was ik niet verder dan die zeventiende startplaats gekomen, maar kon met een goede start direct aansluiten. In de derde bocht ging het voor mij volledig mis. Veel schade bij veel auto’s. Ik zat aan de goede kant van de baan en sloot bij de kopgroep op een zevende plaats aan. Na de nodige ronden achter de Safety Car ging de race verder. Later kwam Petr Fulin hard aanrijden en verremde zich. Gelukkig zag ik het op tijd en maakte ruimte. Een plek kwijt, dat wel, maar gelukkig geen schade aan de auto en met de achtste plek de beste Honda in deze race.”

“Al met al een goed weekend dus, met de nodige punten en het vooruitzicht dat de auto nu ook goed aanvoelt. Laten we hopen dat we dat kunnen voortzetten om er een mooi tweede deel van het seizoen van te maken.”

Het WTCR-kampioenschap ligt nu ruim twee maanden stil alvorens het Chinese circuit van Ningbo in het laatste weekend van september het decor is voor het volgende WTCR-weekend. Met twee raceweekenden in China, een weekend op het Japanse circuit van Suzuka en de seizoensfinale in Macau zal de tweede helft van het seizoen geheel op Aziatische bodem worden verreden.

Sette Camara tekent bij DAMS voor derde Formule 2-seizoen
Formule 2
14 december 2018
Ferrari presenteert nieuwe F1-bolide op 15 februari
14 december 2018
Catsburg test DTM-bolide BMW: “Echt een coole auto”
DTM
13 december 2018
Hyundai bevestigt tweejarige deal met Loeb
WRC
13 december 2018
‘Loeb in 2019 met Hyundai in WRC’
WRC
12 december 2018
Robby Gordon keert terug in Dakar Rally
Dakar-Auto
12 december 2018
Bottas maakt rallydebuut met Ford Fiesta WRC
11 december 2018
Latifi blijft met DAMS in Formule 2
Formule 2
11 december 2018
De roemruchte beginjaren van Schumacher in de F1 | SLIPSTREAM
10 december 2018
Pirelli maakt compoundkeuze voor eerste vier races van 2019 bekend
10 december 2018
Cyan Racing haalt drievoudig wereldkampioen Priaulx naar WTCR
WTCR
10 december 2018
RTL GP Magazine Aflevering 9
09 december 2018
BMW bevestigt eerste vijf DTM-coureurs voor 2019
DTM
09 december 2018
FIA-kampioenen geëerd op prijzengala in Sint-Petersburg
07 december 2018
Rossi vervangt Rahal bij Acura Team Penske
IMSA
07 december 2018
Ferrari-junior Alesi promoveert naar Formule 2
Formule 2
07 december 2018
34 inschrijvingen voor WEC 1000 Mijl van Sebring
WEC
07 december 2018
Verstappen en Ricciardo nog één keer samen op de bank
07 december 2018
WEC presenteert Hypercar-reglement voor 2020
WEC
06 december 2018
Ghiotto maakt Formule 2 line-up UNI-Virtuosi compleet
Formule 2
06 december 2018
Catsburg mag DTM-bolide BMW uitproberen
DTM
06 december 2018
Vernieuwd F3-kampioenschap presenteert racekalender voor 2019
GP3
05 december 2018
FIA publiceert Formule 2-kalender voor 2019
Formule 2
05 december 2018