HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Verstappen ondanks problemen naar 11e podium van het seizoen
Formule 1
25 november 2018

Max Verstappen heeft zijn vierde seizoen in de Formule 1 op fraaie wijze afgesloten. De Nederlander knokte zich in Abu Dhabi naar z’n vijfde podiumfinish op rij, ondanks het feit dat hij onderweg tegen de nodige problemen aanliep.

Verstappen mocht de seizoensfinale in Abu Dhabi als zesde aanvangen, maar bij de start kwam de Nederlander al meteen in de problemen, waardoor hij terugzakte naar de tiende plek en vroeg in de race flink wat topsnelheid tekort kwam op het rechte stuk.

“Vanaf de start was het al niet gemakkelijk,” blikt Verstappen terug op de seizoensfinale. “De motor kampte met een probleem waardoor ik in de eerste ronde een paar plekken verloor. Ik had een goede start, maar vervolgens sloeg de motor in een soort beschermingsmodus. Toen we een sensor uitschakelden had ik er de rest van de race geen last meer van.”

"Vooral de actie op Bottas was mooi"

Verstappen knokte zich vervolgens onder andere een weg langs Esteban Ocon, waarna hij later in de race ook nog de Mercedes van Valtteri Bottas opzij wist te zetten: “Toen het probleem eenmaal verholpen was kon ik echt een paar mooie inhaalacties maken. Vooral de actie op Bottas was mooi. Ik denk dat hij me helemaal niet gezien heeft aan de binnenkant waardoor we elkaar raakten, maar gelukkig hielden we er allebei geen schade aan over.”

In de slotfase probeerde Verstappen ook nog de tweede plek van Sebastian Vettel af te pakken, maar motorproblemen van zijn toekomstig teamgenoot Pierre Gasly, die op dat moment voor Verstappen reed, bemoeilijkten die ambitie.

"Alsof ik door dichte mist reed"

“Het is best moeilijk om hier dicht achter iemand te rijden. Ik kon Vettel dus wel bijbenen, maar echt tot een aanval kwam het nooit. Tegen het einde van de race werd het helemaal moeilijk omdat ik nauwelijks meer iets kon zien. Mijn vizier zat onder de olie afkomstig uit Pierre’s auto. Ik had al mijn tear-offs al opgebruikt, maar er zat zoveel olie op m’n vizier dat het net leek alsof ik door dichte mist reed. Het was vreselijk. Ik probeerde het nog weg te vegen, maar dat maakte het alleen maar erger. Ik vroeg nog aan het team waar Daniel zat, omdat ik echt niks meer kon zien in mijn spiegels. Gelukkig hielden mijn banden het echter vol tot het einde, waardoor ik het seizoen met wederom een podium kon afsluiten.”

Dankzij zijn 11e podiumfinish van het seizoen – het vijfde podium op rij voor Verstappen – eindigt de Nederlander het seizoen als vierde in de WK-stand, twee punten achter Ferrari’s Kimi Raikkonen. Volgend jaar hoopt de Nederlander daar met behulp van de Honda-krachtbron een schepje bovenop te kunnen doen.

"Liever een paar uitvalbeurten dan consistent te langzaam"

“De betrouwbaarheid van Honda was dit jaar al best goed. Ze hebben alleen meerdere motoren gebruikt omdat het gewoon kon. Omdat ze toch al achteraan moesten starten bijvoorbeeld. Daarnaast wissel ik liever overwinningen met zo nu en dan een uitvalbeurt af, dan dat je altijd consistent te langzaam bent.”

“Het ziet er veelbelovend uit, maar voor nu wil ik gewoon realistisch blijven en afwachten. We zullen eerst een goede auto moeten bouwen, daarna zal de moor betrouwbaar en krachtig moeten zijn. Ik denk dat we er bij kunnen zitten, maar eerst gaan we maar eens genieten van de winterstop zodra de laatste testsessies achter rug zijn, zodat we met frisse moed kunnen beginnen aan 2019.”

Ricciardo maakt eerste meters met Renault R.S.19
16 februari 2019
Jenson Button maakt offroad-debuut met Trophy Truck
16 februari 2019
Nu in de winkel: RTL GP Magazine No. 72!
15 februari 2019
Analyse: Deze auto moet Ferrari aan de titel helpen in 2019!
15 februari 2019
Foto’s | Williams toont eerste beelden van 2019-auto
15 februari 2019
Verstappen op maandag en woensdag in actie in Barcelona
15 februari 2019
Jake Dennis maakt DTM-debuut met Aston Martin
DTM
15 februari 2019
Foto's | Ferrari presenteert de SF90
15 februari 2019
Raikkonen legt 33 rondjes af tijdens 'positieve' eerste kennismaking met nieuwe Alfa Romeo
15 februari 2019
F1-auto Alfa Romeo debuteert op Fiorano
14 februari 2019
Foto’s | Raikkonen maakt eerste meters in nieuwe Alfa Romeo
14 februari 2019
Foto’s | McLaren onthult de MCL34
14 februari 2019
Paul di Resta eerste bevestigde rijder DTM-team Aston Martin
DTM
14 februari 2019
Verstappen blij met RB15: “Had een lach op mijn gezicht”
Verstappen
13 februari 2019
Analyse: Dit is de nieuwe Red Bull van Verstappen
Verstappen
13 februari 2019
Foto’s | Racing Point onthult nieuwe livery voor 2019
13 februari 2019
Foto’s | Nieuwe Mercedes maakt eerste meters op Silverstone
13 februari 2019
Albon maakt F1-debuut met nieuwe Toro Rosso
13 februari 2019
Foto’s | Red Bull presenteert Honda-aangedreven RB15
13 februari 2019
Foto's | Wereldkampioen Mercedes onthult nieuw strijdwapen voor 2019
13 februari 2019
Gaat Renault met deze auto wel op het podium eindigen?
12 februari 2019
Renault verwacht veel van nieuwe motor: “Grootste stap sinds 2014”
12 februari 2019
Verstappen blikt vooruit op 2019: "Optimistisch, maar ook realistisch"
Verstappen
12 februari 2019