HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Nieuwe titelsponsor Haas wil strijd aangaan met Red Bull
Formule 1
07 februari 2019

Rich Energy-baas William Storey heeft het volste vertrouwen in zijn nieuwe avontuur in de Formule 1. Als nieuwe titelsponsor van het F1-team van Haas wil Storey zowel op als naast de baan de strijd aangaan met Red Bull.

Storey wilde met zijn energiedrankjesmerk al langer in de Formule 1 stappen, en was vorig jaar ook één van de geïnteresseerde partijen die het F1-team van Force India wilden overnemen. Storey greep uiteindelijk naast Force India, maar ging vervolgens wel in gesprek met meerdere Formule 1-teams met het oog op een omvangrijke sponsordeal. Volgens de geruchten zou Storey onder andere gesprekken hebben gevoerd met de teams van McLaren en Williams, maar ging zijn keuze uiteindelijk naar het Amerikaanse team van Haas, dat eind vorig jaar een deal sloot met Rich Energy.

Als titelsponsor van de Amerikaanse renstal hoopt Storey zijn eigen energiedrankje stevig in de markt te kunnen zetten. De Brit richt zijn pijlen dan ook op marktleider Red Bull, maar Storey hoopt dat hij met Haas dit jaar ook op de baan de jacht kan openen op het F1-team van Red Bull.

“We zijn natuurlijk dolblij met ons nieuwe Formule 1-avontuur,” liet Storey donderdag weten tijdens de presentatie van de nieuwe zwart/gouden Haas-livery. “Het is het perfecte platform voor ons merk.”

“We kijken er naar uit om de strijd met Red Bull aan te gaan en ze het vuur aan de schenen te leggen, zowel op als naast de baan,” vervolgt Storey. “Met Haas hebben we een perfecte partner gevonden. Naar mijn mening is dit het best gerunde team op de grid en hebben onze organisaties ontzettend veel gemeen.”

Grosjean realistisch: "Verschil in budget te groot"

Hoewel Haas in 2016 pas debuteerde in de Formule 1, wist de renstal afgelopen seizoen al knap vijfde te worden in het constructeurskampioenschap. Het team van Red Bull eindigde het jaar als derde, maar zal dit jaar met Honda wel een nieuwe motorpartner krijgen. Coureur Romain Grosjean is net als Storey hoopvol over de toekomst van Haas, maar denkt dat 2019 nog te snel komt om het het team van Red Bull al moeilijk te maken.

“Op de lange termijn moeten we de strijd met Red Bull misschien wel aan kunnen gaan, de Formule 1 werkt er namelijk aan om de F1-teams meer gelijke kansen op een overwinning te bieden,” vertelt Grosjean. “Ik denk echter dat we daar in 2021 [wanneer het nieuwe reglement in gaat] pas wat van gaan merken. Voorlopig verwacht ik echter nog een zelfde beeld als afgelopen jaar. Ferrari heeft namelijk bekendgemaakt dat ze meer geld in het team gaan stoppen, Red Bull zegt dat ze er veel geld in hebben gestoken en ik weet zeker dat Mercedes ook hard heeft gewerkt. Begrijp me niet verkeerd, wij hebben niet stilgezeten, maar zolang de budgetten zo ver uit elkaar blijven liggen zal er ook op de baan altijd een verschil blijven.”

Het budget van Haas F1 zou afgelopen jaar rond de $130 miljoen hebben gelegen. Het team van Red Bull had bijna drie keer zoveel te besteden.

Overzicht: De eerste wintertest in cijfers
22 februari 2019
Calderon wordt eerste vrouwelijke coureur in de Formule 2
Formule 2
22 februari 2019
Wat hebben we geleerd van de eerste testweek? | SLIPSTREAM
21 februari 2019
Hülkenberg eindigt eerste testweek bovenaan
21 februari 2019
Albon houdt Toro Rosso bovenaan in Barcelona
21 februari 2019
Red Bull ontkent vibratieproblemen met Honda-krachtbron
20 februari 2019
Verstappen positief na eerste testweek: “Tot nu toe gaat het zeer goed”
Verstappen
20 februari 2019
Kvyat zet Toro Rosso bovenaan op derde testdag
20 februari 2019
IndyCar introduceert nieuwe AFP-cockpitbescherming
IndyCar
20 februari 2019
Hamilton erkent: “Ferrari ziet er heel sterk uit”
20 februari 2019
Nieuwe Williams eindelijk de baan op in Barcelona
20 februari 2019
Raikkonen stuurt Alfa Romeo naar snelste tijd op derde ochtend
20 februari 2019
Update: De eerste Formule 1-test is onderweg!
19 februari 2019
Bleekemolen test met Ford: "Wat een gave auto!"
Le Mans
19 februari 2019
Gasly trekt boetekleed aan na crash op Dag 2
19 februari 2019
Leclerc snelste op tweede testdag, Gasly crasht
19 februari 2019
Juncadella en Habsburg maken DTM line-up Aston Martin compleet
DTM
19 februari 2019
Leclerc houdt Ferrari bovenaan in Barcelona
19 februari 2019
Vettel looft Ferrari na eerste testdag: “Dicht bij perfectie”
18 februari 2019
Verstappen maakt kilometers op eerste testdag: “Alles werkte prima”
Verstappen
18 februari 2019
Snelste tijd en meeste kilometers voor Vettel op eerste testdag
18 februari 2019
Williams moet ook tweede testdag laten varen
18 februari 2019
Bent Viscaal met HWA in de Formule 3
Formule 3
18 februari 2019