HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Tom Coronel in 2019 met Cupra in FIA WTCR
Toerwagens
26 februari 2019

Tom Coronel is ook dit jaar weer van de partij in de FIA World Touring Car Cup (WTCR). De coureur uit Eemnes gaat dit jaar voor het Belgische Comtoyou Racing rijden met een Cupra.

Coronel was afgelopen jaar met een Honda actief in de WTCR, maar kiest voor 2019 voor een Cupra, de racedivisie van SEAT. De 46-jarige coureur gaat rijden voor het team van Comtoyou Racing, waar hij na afloop van het vorige seizoen mee in gesprek raakte:. “De contacten met het team dateren van eind vorig jaar”, vertelt Coronel. “Na de races op Macau kwam ik in gesprek met Kurt Mollekens. Mijn oud-teamgenoot tijdens de Euroseries Opel Lotus en momenteel engineer bij Comtoyou Racing uit het Belgische Waterloo. Dat gesprek zette mij aan het denken en na de nodige contacten met het team, onder leiding van François Verbist en Jean-Michel Baert kwam ik tot een goede afspraak voor het komend seizoen.”

Ook Coronels verleden als coureur van het SEAT WTCC-team speelden mee tijdens de gesprekken: “Jamie Puig, de oud teammanager van het SEAT WTCC-team speelde een belangrijke rol. Met SEAT heb ik in de jaren de nodige successen in de CUPRA behaald. Jaime speelt nu een rol bij CUPRA en gaf voor mij de doorslag om hier voor te kiezen. Het gaat hier om auto’s die in Spanje bij CUPRA gebouwd zijn en die door Comtoyou Racing gefinetuned worden. Ieder raceweekend zal er ook een monteur van CUPRA aanwezig zijn. Verder zijn er de nodige testdagen in het contract opgenomen.”

Startnummer 50

Coronel zal morgen (dinsdag 27 februari) al voor het eerst kennis kunnen maken met zijn Cupra tijdens een tweedaagse testsessie op Circuit Zandvoort: “Uiteindelijk zal de auto de bekende gele kleur krijgen en het startnummer voor komend seizoen is ’50’. Daarmee wil ik DHL als sponsor extra in het zonnetje zetten, want zij bestaan dit jaar precies 50 jaar en dit leek mij een mooie geste. Verder zijn alle sponsors van vorig jaar gebleven, waardoor ook de rest van de auto voor iedereen herkenbaar zal zijn.”

Coronel zal bij Comtoyou Racing dit jaar een team gaan vormen met Aurélien Panis, de zoon van voormalig F1-coureur Olivier Panis. Net als Coronel zal ook de Fransman in een knalgele bolide gaan rijden.

'Moment of fame'

Voor wat betreft de vooruitzichten hoopt Coronel uiteraard dit jaar toch weer op het podium te staan. “Na het afgelopen jaar moet het toch lukken om weer een keer ‘a moment of fame’ te pakken. Het zal niet makkelijk zijn, want dit jaar keren er natuurlijk vele grote rijders van weleer in het kampioenschap terug. Aan de andere kant heb ik veel vertrouwen in de auto plus het team en laten we hopen dat het geluk dit jaar ook weer een keer mijn kant op valt. Zeker door de vroege en goede voorbereiding, maar ook het jaar ervaring in het WTCR, moet het toch weer een keer lukken om de strijd om de podiumplaatsen aan te gaan. Het zal zeker niet makkelijk zijn, de concurrentie is sterk, maar we hebben 10 raceweekenden, met ieder drie races om het te bewijzen. Hopen dat we uit de schade blijven en de strijd aan kunnen gaan. Aan mij zal het niet liggen. Ik heb er zin in! Eat My Dust ehhh Cheese!”

Tom Coronel is al de derde Nederlander die zeker is van een plekje op de WTCR-grid in 2019. Eerder maakten ook Nick Catsburg (Hyundai) en Niels Langeveld (Audi) al hun plannen bekend.

1
De Cupra TCR van Tom Coronel
2
De Cupra TCR van Tom Coronel
3
De Cupra TCR van Tom Coronel
4
De Cupra TCR van Tom Coronel
5
De Cupra TCR van Tom Coronel
6
De Cupra TCR van Tom Coronel
BMW stopt na Le Mans met WEC-programma
WEC
22 mei 2019
Zandvoort plant eerbetoon aan Lauda
21 mei 2019
Niki Lauda overleden: "De racewereld gaat hem missen"
21 mei 2019
Bizar: Dit ging er allemaal mis bij McLaren op Indianapolis
IndyCar
21 mei 2019
Een leven in de Formule 1: Portret van Niki Lauda
21 mei 2019
Formule 1-legende Niki Lauda (70) overleden
21 mei 2019
Teambaas IndyCar-project McLaren weg na debacle op Indianapolis
IndyCar
20 mei 2019
Uitschakeling Alonso goed voor Indy 500 | SLIPSTREAM
20 mei 2019
W Series-klassementsleidster Chadwick aan de slag voor F1-team Williams
20 mei 2019
Simon Pagenaud op pole-position voor 103e Indianapolis 500
IndyCar
20 mei 2019
Alonso grijpt naast startbewijs voor Indianapolis 500
IndyCar
19 mei 2019
Verstappen en Gasly gaan los in Zandvoort
Verstappen
19 mei 2019
Björk wint Race 3 op Zandvoort na teamorders
WTCR
19 mei 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 3
Rally
19 mei 2019
European Le Mans Series: 4 uur van Monza
ELMS
19 mei 2019
RTL GP: WTCR Slowakije
WTCR
19 mei 2019
Rast wint incidentrijke tweede DTM-race in Zolder
DTM
19 mei 2019
Guerrieri wint Race 2, Catsburg 4e
WTCR
19 mei 2019
Indy 500-deelname Alonso nog niet zeker, Pigot op voorlopige pole
IndyCar
19 mei 2019
Visser domineert in Zolder naar eerste zege in W Series
Formulewagens
18 mei 2019
Max Verstappen trakteert Zandvoort op donuts
Verstappen
18 mei 2019
Björk wint Race 1 op Zandvoort, Catsburg in de punten
WTCR
18 mei 2019
Eng scoort allereerste DTM-zege op Zolder
DTM
18 mei 2019