HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Binotto verdedigt teamorders: "Tot het juiste moment gewacht"
Formule 1
12 mei 2019

Ferrari-teambaas Mattia Binotto denkt dat zijn team zondag de juiste strategische keuzes heeft gemaakt in de Grand Prix van Spanje. De Italiaanse renstal wachtte tot twee keer toe lang met het uitvoeren van teamorders, maar volgens Binotto waren de keuzes volledig gerechtvaardigd.

Na de start van de Spaanse Grand Prix lag Vettel vierde voor teamgenoot Leclerc, maar omdat de Duitser bij de start een flinke ‘flat spot’ op zijn rechtervoorband had opgelopen, kon hij het tempo van de beide Mercedessen en de Red Bull van Max Verstappen niet volgen. Het duurde niet lang voordat Charles Leclerc klem kwam te zitten achter zijn teamgenoot, maar pas na een aantal ronden kwam vanaf de pitmuur de radioboodschap voor Vettel dat hij zijn teamgenoot er voorbij moest laten.

Tijdens de eerste serie pitstops wisselde Vettel naar de Medium-compound, terwijl Leclerc naar de harde band wisselde en zonder tweede pitstop de race probeerde uit te rijden. Door de verschillende strategieën kwam Vettel later klem te zitten achter Leclerc, maar opnieuw duurde het een aantal voordat Ferrari ingreep en Leclerc zijn teamgenoot liet passeren, waardoor het deze keer Vettel was die flink wat tijd verloor.

Door de komst van de Safety Car zocht Leclerc laat in de race alsnog voor de tweede keer de pits op, waardoor hij afweek van zijn geplande strategie en het onduidelijk is of Ferrari alsnog de laatste podiumplek van Verstappen af had kunnen pakken. Toch denkt teambaas Mattia Binotto dat zijn team zondag juist heeft gehandeld.

Optimaal teamresultaat

“Het is nooit een makkelijk besluit om te nemen, maar we hebben sinds de start van het seizoen wel bewezen dat we uiteindelijk altijd het resultaat van het team proberen te optimaliseren,” aldus Binotto, nadat Ferrari eerder dit seizoen ook al een aantal keren haar beide coureurs van plek moest laten wisselen. “We hebben in het verleden al van plek gewisseld en hebben dat vandaag ook gedaan, vooral omdat beide coureurs vanaf de start op een andere strategie zaten.”

“Hadden we ze eerder van plek moeten laten wisselen? Zodra je dat doet moet je zeker weten dat de achterliggende coureur meer snelheid heeft, anders wissel je ze van plek zonder resultaat. Het duurt soms een aantal ronden voordat je daar pas echt een oordeel over kunt vellen.”

'Hebben tot het juiste moment gewacht'

Over het moment dat Leclerc later in de race aan de kant moest voor Vettel antwoordt Binotto: “Charles was op dat moment met Verstappen in gevecht om de derde plek. Hij was bezig met een éénstopper, dus het was belangrijk dat hij geen rondetijd zou verliezen op dat moment. Ik denk dat we tot het juiste moment hebben gewacht. Ik weet niet hoe we het anders gedaan zouden moeten hebben.”

Moeizame pitstops

Naast het gedoe met de teamorders verloren beide Ferrari-coureurs in de race ook flink wat in de pits. Problemen met het linker achterwiel zorgden bij zowel Vettel als Leclerc voor kostbare seconden tijdverliet: “Bij beide pitstops zat de schroefdraad van de wielmoer linksachter verkeerd,” verklaart Binotto. “Zo simpel kan het zijn.”

Door de vijfde 1-2 op rij van Mercedes heeft het team van Ferrari na vijf races al bijna 100 punten achterstand op de regerend wereldkampioen. Mercedes heeft na de GP van Spanje 217 punten gescoord. Ferrari staat tweede met ‘slechts’ 121 punten.

Ferrari verklaart kwalificatiemisser met Leclerc: “Hebben een fout gemaakt”
25 mei 2019
Hubert blijft Deletraz nipt voor in Formule 2-sprintrace
Formule 2
25 mei 2019
Gridstraf voor Gasly en Giovinazzi in Monaco
25 mei 2019
Koude banden kosten Verstappen kans op pole in Monaco
Verstappen
25 mei 2019
Leclerc wil uitleg van Ferrari na dramatische kwalificatie
25 mei 2019
Hamilton grijpt pole in Monaco, Verstappen 3e
25 mei 2019
Startopstelling Grand Prix van Monaco
25 mei 2019
Leclerc bovenaan in derde vrije training, Vettel crasht
25 mei 2019
Van Kalmthout derde in Freedom 100, Askew wint
IndyCar
25 mei 2019
Red Bull gaat IndyCar-aeroscreen ontwikkelen voor 2020
IndyCar
24 mei 2019
Mercedes brengt eerbetoon aan Lauda met rode Halo
24 mei 2019
Nyck de Vries domineert naar Formule 2-zege in Monaco
Formule 2
24 mei 2019
Vettel: “Van alles geprobeerd, maar niets lijkt echt te werken”
23 mei 2019
Wolff worstelt met verlies Lauda: “De F1 heeft z’n grootste icoon verloren”
23 mei 2019
Verstappen mikt op P3: “Denk dat Mercedes te snel is”
Verstappen
23 mei 2019
Mercedes domineert tweede vrije training, problemen voor Verstappen
23 mei 2019
De Vries grijpt Formule 2-pole in straten van Monaco
IndyCar
23 mei 2019
VIDEO | IndyCar-coureurs vertellen over de magie van de Indy 500
IndyCar
23 mei 2019
Hamilton blijft Verstappen nipt voor in VT1 Monaco
23 mei 2019
Vettel rijdt GP Monaco met speciale Lauda-helm
23 mei 2019
Leclerc eert Bianchi en overleden vader met speciale helm
22 mei 2019
Verstappen hoopt op podium: “Maar Mercedes is duidelijk favoriet”
Verstappen
22 mei 2019
BMW stopt na Le Mans met WEC-programma
WEC
22 mei 2019