HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
OFFICIEEL: FORMULE 1 IN 2020 TERUG NAAR ZANDVOORT!
Formule 1
14 mei 2019

De kogel is door de kerk! Na maanden van onderhandelen en speculeren hebben Circuit Zandvoort en de Formule 1 dinsdagochtend bekendgemaakt dat de koningsklasse van de autosport terugkeert naar Nederland! Volgend jaar mei zal er voor het eerst in 35 jaar weer met Formule 1-bolides worden geracet op het illustere circuit in de duinen.

De Grote Prijs van Nederland werd in 1948 voor het eerst verreden in Zandvoort, en maakte sinds 1952 deel uit van de officiële Formule 1-kalender. De race werd een ware Formule 1-klassieker, maar na 34 edities keerde de Formule 1 na 1985 niet meer terug naar de Noord-Hollandse badplaats.

Mede door de ongekende populariteit van Max Verstappen nam de roep om  een terugkeer van de Formule 1 naar Nederland de recente jaren toe, en werd er zowel door Circuit Zandvoort als het TT Circuit in Assen interesse getoond in de organisatie van de Dutch Grand Prix. Formule 1-eigenaar Liberty Media koos uiteindelijk voor het duinencircuit, waarna vorige week donderdag de handtekening werd gezet onder een verbintenis van drie jaar, plus een optie voor nog twee jaar erbij. Zandvoort mag daarmee volgend jaar in mei voor het eerst in 35 jaar de Formule 1 weer verwelkomen.

Heineken Dutch Grand Prix

De kosten voor de Grand Prix van Nederland worden geschat op zo’n 30 tot 40 miljoen euro, waarvan zo’n 20 miljoen euro rechtstreeks naar de F1-eigenaar gaat. Het bedrag wordt volledig opgehoest door een groep investeerders, waaronder een aantal bekende bedrijven. Zo zal Heineken de komende jaren de titelsponsor worden van de ‘Heineken Dutch Grand Prix’. Ondanks het uitblijven van financiële landelijke overheidssteun, heeft de gemeente Zandvoort eerder wel al toegezegd dat het de komende jaren €4 miljoen zal investeren. Dit bedrag wordt echter vooral besteed aan het verbeteren van de bereikbaarheid van het circuit.

Aanpassingen aan de baan

Om het circuit geschikt te maken voor de hedendaagse Formule 1-bolides zal het circuit van Zandvoort het komende jaar op een aantal punten op de schop gaan. Om meer uitloopruimte te creëren zal de vangrail bij de Gerlachbocht iets naar achteren worden verplaatst, terwijl de daaropvolgende Hugenholtzbocht iets naar voren wordt verlegd, opnieuw met het doel om meer ruimte aan de buitenkant te creëren.

Verder zal de Arie Luyendijkbocht – de laatste bocht van het circuit – schuiner komen te liggen, en komt er direct langs de baan een muur te staan. Het rechte stuk wordt iets breder gemaakt door de asfaltering van de grasstrook voor de hoofdtribune, terwijl de chicane bij het binnenrijden van de pits wordt weggehaald. Zandvoort zal daardoor de kortste pitstraat van de F1-kalender krijgen, waardoor coureurs eerder geneigd zullen zijn om een extra pitstop te maken, wat meer diversiteit in strategieën en dus leukere races moet opleveren.

Uniek karakter blijft behouden

Ondanks de geplande aanpassingen zal het historische karakter van het circuit behouden blijven, waardoor de baan een absolute uitdaging zal blijven voor de coureurs, die afgelopen weekend in Barcelona al lieten weten dat ze een terugkeer naar Zandvoort toejuichen. De relatief kleine ruimte in en achter de pitboxen wordt door de Formule 1-organisatie niet als een probleem gezien, al zullen de pitboxen aan de achterkant wel met acht meter worden verlengd.

Zandvoort is naast de nieuwe stratenrace in Vietnam al de tweede bevestigde nieuwkomer op de Formule 1-kalender van 2020. Fans die er volgend jaar bij willen zijn zullen snel moeten snel. De verwachting is dat de ruim 100.000 plekken in de duinen en op de tijdelijke tribunes binnen een mum van tijd uitverkocht zullen zijn. De hotels in de omgeving van Zandvoort zitten al wekenlang nagenoeg volgeboekt voor mei 2020. De exacte datum waarop de race verreden wordt zal over een aantal maanden bekend worden gemaakt.

Ferrari verklaart kwalificatiemisser met Leclerc: “Hebben een fout gemaakt”
25 mei 2019
Hubert blijft Deletraz nipt voor in Formule 2-sprintrace
Formule 2
25 mei 2019
Gridstraf voor Gasly en Giovinazzi in Monaco
25 mei 2019
Koude banden kosten Verstappen kans op pole in Monaco
Verstappen
25 mei 2019
Leclerc wil uitleg van Ferrari na dramatische kwalificatie
25 mei 2019
Hamilton grijpt pole in Monaco, Verstappen 3e
25 mei 2019
Startopstelling Grand Prix van Monaco
25 mei 2019
Leclerc bovenaan in derde vrije training, Vettel crasht
25 mei 2019
Van Kalmthout derde in Freedom 100, Askew wint
IndyCar
25 mei 2019
Red Bull gaat IndyCar-aeroscreen ontwikkelen voor 2020
IndyCar
24 mei 2019
Mercedes brengt eerbetoon aan Lauda met rode Halo
24 mei 2019
Nyck de Vries domineert naar Formule 2-zege in Monaco
Formule 2
24 mei 2019
Vettel: “Van alles geprobeerd, maar niets lijkt echt te werken”
23 mei 2019
Wolff worstelt met verlies Lauda: “De F1 heeft z’n grootste icoon verloren”
23 mei 2019
Verstappen mikt op P3: “Denk dat Mercedes te snel is”
Verstappen
23 mei 2019
Mercedes domineert tweede vrije training, problemen voor Verstappen
23 mei 2019
De Vries grijpt Formule 2-pole in straten van Monaco
IndyCar
23 mei 2019
VIDEO | IndyCar-coureurs vertellen over de magie van de Indy 500
IndyCar
23 mei 2019
Hamilton blijft Verstappen nipt voor in VT1 Monaco
23 mei 2019
Vettel rijdt GP Monaco met speciale Lauda-helm
23 mei 2019
Leclerc eert Bianchi en overleden vader met speciale helm
22 mei 2019
Verstappen hoopt op podium: “Maar Mercedes is duidelijk favoriet”
Verstappen
22 mei 2019
BMW stopt na Le Mans met WEC-programma
WEC
22 mei 2019