HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Vettel: “Van alles geprobeerd, maar niets lijkt echt te werken”
Formule 1
23 mei 2019

Het werd van tevoren al verwacht, maar de eerste trainingsdag in Monaco heeft donderdag nog maar eens pijnlijk duidelijk gemaakt dat het team van Ferrari momenteel niet is opgewassen tegen de snelheid van Mercedes. Hoewel de Italiaanse renstal donderdag ‘van alles heeft geprobeerd’, moest Sebastian Vettel met een derde tijd al zeven tienden van een seconde toegeven op Mercedes-coureurs Lewis Hamilton en Valtteri Bottas.

Vettel stond donderdag in de tweede vrije training kortstondig bovenaan de tijdenlijsten, maar de Duitser werd al snel op meer dan een halve seconde gereden toen ook de beide Mercedes-coureurs er eens goed voor gingen zitten. Terwijl teamgenoot Charles Leclerc door problemen met de remmen niet verder kwam dan een tiende tijd, moest Vettel op ruime achterstand van de twee Mercedessen genoegen nemen met de derde plek. Een plekje waar Vettel zaterdag in de kwalificatie vermoedelijk voor zal tekenen, omdat ook de Red Bull van Max Verstappen in Monaco een stuk sneller lijkt te zijn dan de Ferrari’s. Door een probleem met de radiator bleef de Limburger in de tweede vrije training echter steken op een zesde plaats.

Werk voor de boeg

“We hebben van alles geprobeerd, maar het leek allemaal niet echt te werken. Het was dus niet een heel productieve dag,” moet Vettel concluderen. Een gebrek aan grip in de bochten lijkt dit weekend in Monaco opnieuw de grootste zwakte te zijn van de Ferrari’s. Een onderdeel waar de Italiaanse renstal twee weken geleden in Barcelona ook al ernstig tekortschoot: “We worstelen een beetje. We komen natuurlijk snelheid tekort ten opzichte van Mercedes en krijgen de banden maar moeilijk aan de praat. We hebben dus nog wat werk voor de boeg.”

Ferrari heeft vrijdag de hele dag de tijd om te zoeken naar een oplossing in de hoop op een beter resultaat op zaterdag, wanneer de actie in Monaco verder gaat: “Het is van alles wat, niet echt wat je wil op een plek als deze,” vervolgt Vettel. “Je wilt graag weten wat de auto gaat doen zodat je iets meer kunt anticiperen. Ik ben er echter van overtuigd dat de boel zaterdag iets zal kalmeren. Misschien is het dan ook iets warmer, dat kan ons helpen. Ik heb nog niet het volste vertrouwen in de auto en we kregen de banden maar moeilijk in het juiste ‘window’. Het is niet voor het eerst dat we dat probleem hebben in de vrije training, dus we hebben voor zaterdag nog flink wat tijd om de boel te analyseren.”

Vettel eert Lauda met bijzondere helm

Vettel brengt dit weekend in Monaco een bijzonder eerbetoon aan de maandag overleden Niki Lauda. De Duitser rijdt met een speciale helm die gebaseerd is op het iconische design van de helm waarmee Lauda in 1977 reed tijdens zijn laatste Formule 1-seizoen voor Ferrari.

“Het is een eerbetoon aan Niki,” vertelt Vettel. “Ik had hier natuurlijk graag met iets anders willen rijden, maar gezien de omstandigheden leek dit me een mooi gebaar. Het is gebaseerd op zijn laatste Ferrari-ontwerp. Misschien is het wel aardig om Niki nog een paar laatste rondjes mee te nemen over het circuit van Monaco.”

Bleekemolen verliest Le Mans-zege na diskwalificatie
WEC
17 juni 2019
Alonso leeft mee met Toyota-stalgenoten: “Hebben zege niet verdiend”
Le Mans
17 juni 2019
Bleekemolen wint op Le Mans: "Het was alles of niets"
Le Mans
16 juni 2019
Tung: "Eén lekke band heeft ons de das omgedaan"
Le Mans
16 juni 2019
Catsburg: "Dit mag natuurlijk niet gebeuren"
Le Mans
16 juni 2019
Knoors trots op BMW: "Hebben een paar huzarenstukjes uitgehaald"
Le Mans
16 juni 2019
De Vries: "Dit was me wel een avontuur zeg!"
Le Mans
16 juni 2019
Gemengde gevoelens voor Van der Garde: "Doet nog steeds pijn"
Le Mans
16 juni 2019
De finish van de 87e 24 uur van Le Mans!
Le Mans
16 juni 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 6
Rally
16 juni 2019
Signatech-Alpine grijpt tweede opeenvolgende Le Mans-zege in LMP2-klasse
Le Mans
16 juni 2019
AF Corse Ferrari wint GTE Pro-klasse op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Jeroen Bleekemolen wint 24 uur van Le Mans in GTE AM-klasse
Le Mans
16 juni 2019
Toyota wint Le Mans opnieuw met Alonso, Buemi en Nakajima
Le Mans
16 juni 2019
De Vries crasht op Le Mans: "Ik ging opeens rechtdoor"
Le Mans
16 juni 2019
Zware crash voor Nyck de Vries op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Drama voor Van Uitert op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Toyota #7 stevig aan de leiding met nog 6 uur te gaan
Le Mans
16 juni 2019
Wat gebeurde er in de nacht op Le Mans?
Le Mans
16 juni 2019
Van der Zande valt uit op Le Mans: "Een bittere nasmaak"
Le Mans
16 juni 2019
Toyota’s nek-aan-nek de nacht in, Van Uitert en Bleekemolen klassenleiders
Le Mans
16 juni 2019
Allard Kalff laat zich niet van zijn stuk brengen
Le Mans
15 juni 2019
Van der Zande kent race vol problemen: "Heel erg zuur"
Le Mans
15 juni 2019