HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Formule 1 voert vanaf 2021 budgetplafond van $175 miljoen in
Formule 1
08 juni 2019

De Formule 1-teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull zullen hun uitgaven vanaf 2021 flink omlaag moeten schroeven. Vanaf 2021 zullen de teams zich namelijk moeten gaan houden aan een budgetplafond van 175 miljoen dollar per jaar, omgerekend zo’n 155 miljoen euro.

De Formule 1 werkt al langer aan de invoering van een zogenaamde ‘budget cap’, om daarmee het gat tussen de rijke topteams en de minder gefortuneerde kleinere teams te reduceren. Over de hoogte van het budgetplafond en de zaken die allemaal binnen het maximaal te spenderen bedrag komen te vallen wordt al lang gediscussieerd, maar de grens lijkt vanaf 2021 te komen liggen op 175 miljoen dollar per jaar.

Het afgesproken budgetplafond is een stuk hoger dan het budget van de meeste teams en is tevens hoger dan het aanvankelijke voorstel, waarmee de regelmakers een compromis lijken te sluiten met de topteams die weinig zien in de uitgaven van een budget cap.

Topsalarissen, marketing en reiskosten worden niet meegeteld

Vrijdag werden in Canada meer details bekend over de zaken die buiten het budgetplafond komen te vallen. Zo zal het salaris van de coureurs en de drie bestbetaalde teamleden buiten het budgetplafond komen te vallen, alsmede de kosten die gerelateerd zijn aan marketing en hospitality, de reis- en verblijfkosten van het personeel tijdens F1-weekend en de eerste $15 miljoen dollar die gerelateerd zijn aan de motoren.

Hoewel de grens van 175 miljoen dus vooral een compromis is, zullen de topteams wel degelijk moeten gaan snijden in de uitgaven met de invoering van het budgetplafond. Naar schatting geven de teams van Mercedes, Ferrari en Red Bull momenteel namelijk jaarlijks rond de 220 tot 250 miljoen dollar uit aan de kosten die binnen het budgetplafond komen te vallen.

'Kampioenschap voor accountants'

Hoewel diverse Formule 1-promineten hun twijfels hebben over hoe de uitgaven van de topteams gecontroleerd gaan worden en vrezen voor een ‘Formule 1-kampioenschap voor accountants’, heeft de Formule 1-organisatie er vertrouwen dat het naleven van het budgetplafond goed te controleren zal zijn. De F1 ziet af van een eerder voorgestelde geleidelijke invoering van het budgetplafond, maar teams kunnen in 2020 wel al ‘droog oefenen’ door openheid van zaken te geven omtrent hun uitgaven. Op het overtreden van het budgetplafond of eventueel gesjoemel met de cijfers zullen flinke straffen komen te staan: zo kan een team bij een overtreding punten verliezen in het constructeurskampioenschap en kunnen teambazen zelfs hun FIA-licentie verliezen.

Verdeling prijzengeld deels op de schop

Naast de invoering van het budgetplafond zal ook de verdeling van het prijzengeld in 2021 voor een deel op de schop gaan. De verdeling zal vanaf 2021 onderverdeeld worden over vier kolommen: in de eerste kolom zal 50 procent van de prijzenpot gelijkwaardig verdeeld worden over alle teams. Eventuele nieuwe teams zullen ook al gelijk inkomsten uit deze prijzenpot mogen ontvangen, iets wat nu nog niet het geval is.

In de tweede kolom zal een deel van het prijzengeld verdeeld worden over de top 10 in het kampioenschap. Hoe hoger de eindpositie in het kampioenschap, hoe hoger het percentage prijzengeld dat een team zal ontvangen. Zo zal de nummer 10 slechts twee procent van deze pot ontvangen, terwijl 18 procent van het prijzengeld naar de kampioen gaat.

Het geld in kolom 3 wordt momenteel nog verdeeld onder de teams van Ferrari, Mercedes, Red Bull, McLaren en Williams, gebaseerd op hun behaalde resultaten in het verleden. Deze kolom zal echter omgevormd worden naar een ‘top drie’ bonuspot, waarin wordt gekeken naar hoe vaak een team in de laatste tien jaar in de top 3 van het kampioenschap is gefinisht. Met een eerste, tweede of derde plek in het kampioenschap scoort een team een bepaald aantal punten. Hoe hoger het aantal punten dat in de afgelopen 10 jaar is verzameld, des te hoger is het prijzengeld dat het team uit kolom 3 mag ontvangen.

Ferrari behoudt bevoorrechte positie

Tenslotte geldt de vierde kolom alleen voor het team van Ferrari, dat haar Long Standing Team-bonus zal behouden. Het bedrag dat de Italianen vanwege hun rijke historie in de sport jaarlijks bij mogen schrijven op hun bankrekening zal echter flink teruggebracht worden, en vermoedelijk gehalveerd worden naar zo’n $70 miljoen per jaar. Ferrari zal daarnaast waarschijnlijk ook als enige team haar vetorecht behouden, waarmee het plannen voor eventuele reglementswijzigingen ook na 2021 van tafel zal kunnen vegen.

Over de plannen voor het budgetplafond en de gewijzigde verdeling van het prijzengeld zal op 14 juni worden gestemd door de FIA World Motor Sport Council, twee weken voor de deadline van 30 juni waarop de reglementswijzigingen voor 2021 definitief moeten zijn.

Bleekemolen over diskwalificatie: "Was er verschrikkelijk ziek van"
Le Mans
18 juni 2019
Gaat Verstappen meestrijden om de zege in Frankrijk? | SLIPSTREAM
18 juni 2019
Ferrari met conservatieve bandenkeuze naar Oostenrijk
18 juni 2019
Zandvoort maakt ticketprijzen Dutch GP bekend
18 juni 2019
Bleekemolen verliest Le Mans-zege na diskwalificatie
WEC
17 juni 2019
Alonso leeft mee met Toyota-stalgenoten: “Hebben zege niet verdiend”
Le Mans
17 juni 2019
Bleekemolen wint op Le Mans: "Het was alles of niets"
Le Mans
16 juni 2019
Tung: "Eén lekke band heeft ons de das omgedaan"
Le Mans
16 juni 2019
Catsburg: "Dit mag natuurlijk niet gebeuren"
Le Mans
16 juni 2019
Knoors trots op BMW: "Hebben een paar huzarenstukjes uitgehaald"
Le Mans
16 juni 2019
De Vries: "Dit was me wel een avontuur zeg!"
Le Mans
16 juni 2019
Gemengde gevoelens voor Van der Garde: "Doet nog steeds pijn"
Le Mans
16 juni 2019
De finish van de 87e 24 uur van Le Mans!
Le Mans
16 juni 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 6
Rally
16 juni 2019
Signatech-Alpine grijpt tweede opeenvolgende Le Mans-zege in LMP2-klasse
Le Mans
16 juni 2019
AF Corse Ferrari wint GTE Pro-klasse op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Jeroen Bleekemolen wint 24 uur van Le Mans in GTE AM-klasse
Le Mans
16 juni 2019
Toyota wint Le Mans opnieuw met Alonso, Buemi en Nakajima
Le Mans
16 juni 2019
De Vries crasht op Le Mans: "Ik ging opeens rechtdoor"
Le Mans
16 juni 2019
Zware crash voor Nyck de Vries op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Drama voor Van Uitert op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Toyota #7 stevig aan de leiding met nog 6 uur te gaan
Le Mans
16 juni 2019
Wat gebeurde er in de nacht op Le Mans?
Le Mans
16 juni 2019