HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Nieuw WTCR-kampioenschap in 2018 te zien bij RTL 7
Toerwagens
12 maart 2018

Voor het 11e jaar op rij zal RTL 7 ook dit seizoen weer uitgebreid verslag doen van één van de meest toonaangevende toerwagenkampioenschappen ter wereld. De nieuwe FIA World Touring Car Cup zal in 2018 uitgebreid te volgen zijn via RTL 7 en RTL GP.

Het nieuwe WTCR-kampioenschap is de opvolger van het FIA WTCC. Maar liefst 26 coureurs zullen in TCR-bolides van merken als Honda, Audi, Volkswagen, Hyundai, SEAT en Alfa Romeo gaan deelnemen aan het nieuwe kampioenschap, dat dit jaar met drie races per weekend op de meest uiteenlopende circuits ter wereld voor het nodige spektakel belooft te gaan zorgen. Grote namen als Yvan Muller, Rob Huff, Gordon Shedden en Gabriele Tarquini zijn al bevestigd voor het nieuwe kampioenschap. Onlangs maakte ook Tom Coronel bekend dat hij deel zal uitmaken van het kampioenschap. De Nederlander gaat voor het Belgische Boutsen Ginion Racing een gloednieuwe Honda Civic besturen. De coureurs zullen het onder andere met elkaar gaan uitvechten op Circuit Zandvoort, maar ook op andere legendarische plekken zoals de Nürburgring Nordschleife en de straten van Macau.

De WTCR belooft met het nodige duw- en trekwerk op de baan voor absoluut spektakel te gaan zorgen en keert daarmee terug naar de puurste vorm van het toerwagenracen. De actie zal dit jaar uitgebreid te volgen zijn bij RTL 7, dat niet alleen van elk raceweekend uitgebreid de highlights zal gaan uitzenden maar ook van plan is om meerdere races live uit te gaan zenden. Uiteraard zal Tom Coronel met zijn TomCam voor de nodige beelden ‘achter de schermen’ gaan zorgen.

“Met één van de meest populaire coureurs om aan te moedigen en een WTCR-race op eigen bodem is het niet meer dan logisch dat de Nederlandse racefans de actie van het nieuwe kampioenschap en exclusief materiaal van Tom Coronel’s beroemde TomCam te zien kunnen krijgen,” aldus WTCR-organisator Francois Ribeiro. “We zijn dan ook erg blij dat we de langdurige samenwerking met RTL 7 voort kunnen zetten, zeker met de eventuele toevoeging van het live uitzenden van diverse races bij het momenteel geplande programma.”

RTL 7’s zendercoördinator Marco Zwaneveld vult aan: “Tom Coronel en RTL vormen al vele jaren een geweldig team. We hebben de ontwikkelingen van de TCR Series nauwlettend gevolgd omdat we echt geloofden in het concept. Nadat bekend werd dat het FIA World Touring Car Championship zou overgaan in de FIA World Touring Car Cup en de TCR-reglementen zou gaan hanteren hadden we maar één doel: een zo goed mogelijk pakket voor Team Coronel creëren. Het zal een bijzonder jaar worden, vooral omdat het WTCR ook Circuit Zandvoort zal aandoen van 19 tot en met 21 mei. We zijn ervan overtuigd dat de fans een paar geweldige races te zien zullen krijgen in de duinen.”

Tom Coronel kan niet wachten op de start van het nieuwe seizoen: “Het is geweldig dat RTL 7 dit jaar opnieuw alle races gaat uitzenden en dat mijn TomCam daar opnieuw een rol in gaat krijgen. Met drie races per weekend zullen de kijkers zeker een hoop actie voorgeschoteld gaan krijgen.”

Het nieuwe WTCR-kampioenschap gaat in het weekend van 7 en 8 april van start in de straten van Marrakesh. Een week later zie je op zondag 15 april om 16.00 uur de eerste uitzending van de WTCR bij RTL 7.

Met dit elektrische prototype wil VW het Pikes Peak-record gaan verbreken
20 maart 2018
McLaren zegt problemen te hebben opgelost, “maar we verwachten geen wonderen”
20 maart 2018
Verstappen en Ricciardo blikken vooruit op seizoensopener in Melbourne
Verstappen
20 maart 2018
Beluister nu de nieuwe soundtrack van de Formule 1
20 maart 2018
Foto’s | Dit is de nieuwe Safety Car van de Formule 1
20 maart 2018
Wie wordt de grootste concurrent van Mercedes? | SLIPSTREAM
19 maart 2018
Buurman met Black Falcon-Mercedes in Blancpain GT
Endurance Series
18 maart 2018
RTL GP: Rally Special Aflevering 2
18 maart 2018
Porsche scoort GTLM-zege op Sebring, Bleekemolen op GTD-podium
IMSA
18 maart 2018
ESM-Nissan wint 12u van Sebring, Van der Zande 2e
IMSA
18 maart 2018
Racing Team Nederland blikt vooruit op WEC-avontuur
WEC
17 maart 2018
Vautier zet #99 Cadillac op pole voor 12 uur van Sebring
IMSA
16 maart 2018
De Phillippi bezorgt BMW allereerste pole met M8 GTE
IMSA
16 maart 2018
De Vries: "Focus ligt nog steeds op Formule 1"
WEC
16 maart 2018
Van der Zande: “12u van Sebring als een 24-uursrace op ieder ander circuit”
IMSA
16 maart 2018
Van Kalmthout: "Indy 500 in 2020 het doel"
Formulewagens
16 maart 2018
Beitske Visser namens BMW in GT4 European Series
GT
15 maart 2018
Coronel: “Nog nooit zoveel zelfvertrouwen gehad als nu”
WTCC
15 maart 2018
Nyck de Vries neemt na Le Mans stoeltje Jan Lammers over
WEC
15 maart 2018
Todt hekelt “kinderachtige” kritiek op Halo
14 maart 2018
Hamilton vreest voor Red Bull: “Momenteel zijn ze het snelst”
14 maart 2018
Laurent Mekies verlaat FIA voor nieuw avontuur bij Ferrari
14 maart 2018
DTM bevestigt allereerste avondrace op Misano
DTM
14 maart 2018