HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Van der Zande: “12u van Sebring als een 24-uursrace op ieder ander circuit”
Endurance
16 maart 2018

Na een teleurstellend resultaat in de 24 uur van Daytona, hoopt Renger van der Zande dit weekend wél toe te kunnen slaan in de 12 uur van Sebring. Op het legendarische circuit in Florida rijdt de Nederlander dit weekend zijn tweede race met de Cadillac DPi van Wayne Taylor Racing, de renstal die de race op het voormalig militair vliegveld overtuigend wist te winnen.

De 12 uur van Sebring is na de 24u van Daytona de tweede race van het IMSA-seizoen en opnieuw een absolute klassieker in de Amerikaanse racerij. Het circuit is berucht vanwege de rijke historie, de prachtige sfeer langs de baan en de vele hobbels, die de race loodzwaar maken voor mens en machine.

“Sebring is een heel speciale race,” vertelt Van der Zande. “Het is één van de coolste banen waar we op racen vanwege de hobbels, maar ook puur vanuit raceperspectief is dit één van de zwaarste banen. Daarom is de 12 uur van Sebring als een 24-uursrace op ieder ander circuit omdat het zo zwaar is voor de auto. De auto schuurt over het asfalt en knalt over de hobbels, de vering is voortdurend aan het werk en ook de motor wordt zwaar op de proef gesteld. Daarnaast is het ook voor de coureur niet makkelijk, het is moeilijk om hier te overleven en omdat het Florida is, is het ook nog eens erg warm.”

Ook Jordan Taylor, de teamgenoot van Van der Zande, ziet de 12 uur van Sebring als een zware beproeving: “Iedereen heeft het hier altijd over de hobbels, maar dat zijn maar twee bochten en het rechte stuk. De rest van het circuit is net zo zwaar, maar op een andere manier. Je hebt veranderingen van ondergrond, snelle en langzame bochten, noem maar op. Het is echt een uitdaging voor coureur en team om een goed rondje te rijden. Je moet altijd een goed compromis zien te vinden.”

Op jacht naar sportieve revanche

Wayne Taylor Racing kende vorig jaar een ijzersterke start van het seizoen met overwinningen in onder andere de 24u van Daytona en de 12 uur van Sebring. Dit jaar kende het team een teleurstellende start van het seizoen. Nadat Renger van der Zande pole-position had behaald voor de Rolex 24 op Daytona, moest het team in de race vroegtijdig de race staken na een reeks onverklaarbare klapbanden.

“Daytona heeft een bittere nasmaak achtergelaten,” erkent Taylor. “We hadden dat weekend dé te kloppen auto. Dat de kans om te vechten voor de zege je dan buiten jouw schuld om ontnomen wordt is extreem frustrerend. Ik denk echter dat dat ons alleen nog maar meer motiveert. Het heeft geen zin om erover door te praten, dus ik wil me alleen maar focussen op Sebring.”

Ook Van der Zande wil dit weekend de teleurstelling van Daytona wegpoetsen met een sterk resultaat in Sebring: “We hebben onlangs een goede test gehad op Sebring waar we veel hebben geleerd over de nieuwe banden. Daarnaast hebben we ook veel vooruitgang geboekt met de auto en een hoop verschillende afstellingen, dat gaat ons zeker helpen. Daarnaast race je hier zowel overdag als in de avond, op Sebring maakt dat vanwege de temperatuur echt een groot verschil.”

Perfecte race noodzakelijk

Wat in ieder geval vaststaat is dat Van der Zande en zijn teamgenoten Jordan Taylor en Ryan Hunter-Reay een perfecte race nodig hebben willen ze aanspraak kunnen maken op de zege: “Ik ben echt benieuwd wat er gaat gebeuren in de race,” vertelt Van der Zande. “In Daytona hadden we maar een paar safety car-periodes. Normaal zijn we het in Amerika gewend dat er een hoop safety cars zijn en dan is het een kwestie van overleven tot het laatste uur. Ik denk dat het dit jaar een stuk zwaarder gaat zijn op Sebring als er minder neutralisaties zijn. Dat betekent dat de coureur en de auto minder rust krijgen, wat de race voor iedereen zwaarder maakt. Slim omgaan met de auto en zorg dragen voor alle onderdelen, maar tegelijkertijd een goede snelheid vasthouden kan echt wel eens de doorslaggevende factor worden als we opnieuw minder neutralisaties krijgen.”

De 12 uur van Sebring gaat zaterdagmiddag Nederlandse tijd om 15.40 uur van start.

Verstappen positief: “Het ging beter dan verwacht”
Verstappen
20 juli 2018
Verstappen ondanks problemen de snelste in tweede vrije training
20 juli 2018
F1 komt met 18 inch velgen en verbod op bandenwarmers vanaf 2021
20 juli 2018
Ricciardo als snelste van start in Hockenheim, Verstappen 3e
20 juli 2018
Ricciardo zal Duitse GP achteraan moeten aanvangen
20 juli 2018
Mercedes bevestigt Bottas voor 2019
20 juli 2018
Magnussen vergelijkt Alonso met Neymar: “Hij overdrijft nogal”
19 juli 2018
LMP1-privateers krijgen steuntje in de rug voor Silverstone
WEC
19 juli 2018
Hamilton zet handtekening onder nieuw tweejarig Mercedes-contract
19 juli 2018
Heeft de Formule 1 te veel races per seizoen? | SLIPSTREAM
18 juli 2018
Miami beslist volgende week over 20-jarige F1-deal
18 juli 2018
F2-team Trident zet geschorste Ferrucci aan de kant
Formule 2
18 juli 2018
BMW bevestigt Catsburg voor 24u van Spa
Endurance Series
18 juli 2018
Mallya wil Ocon en Perez ook voor 2019 behouden
18 juli 2018
IndyCar in 2019 terug naar Laguna Seca
IndyCar
17 juli 2018
Achter de schermen bij Porsches recordronde op de Norcschleife
WEC
17 juli 2018
Ferrari met meer ultrasofts naar Hongaarse GP
17 juli 2018
Renault-teambaas: Minder races op F1-kalender veel beter voor de sport
16 juli 2018
Coronel tankt vertrouwen in “beste weekend van het jaar”
WTCR
16 juli 2018
Van Kalmthout domineert in Toronto: “Een absoluut topweekend”
Formulewagens
16 juli 2018
Foutloze Dixon doet uitstekende zaken met zege in Toronto
IndyCar
16 juli 2018
Chaos en spektakel in WTCR Race 3 op de Slovakiaring
WTCR
15 juli 2018
RTL GP: WTCR Portugal
WTCR
15 juli 2018