HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Verstappen: “Geen excuses, dit was mijn fout”
Formule 1
26 mei 2018

Max Verstappen heeft na een dramatische zaterdag de hand in eigen boezem gestoken. De Limburger crashte aan het einde van de derde vrije training, waardoor hij uiteindelijk niet kon deelnemen aan de kwalificatie en zondag de race als allerlaatste zal moeten aanvangen.

Verstappen besloot er zaterdag aan het einde van de derde vrije training nog even goed voor te gaan zitten om zijn eigen snelste tijd verder aan te scherpen, maar een foutje bij het zwembad kwam de Nederlander uiteindelijk duur te staan. Verstappen stuurde te vroeg in, raakte de vangrails en crashte stuurloos in de muur waardoor zijn Red Bull veel schade opliep. Zoveel schade dat Verstappen zelfs niet kon deelnemen aan de kwalificatie zaterdagmiddag, waardoor hij de race in Monaco vanaf de allerlaatste startplek zal moeten aanvangen.

De crash van Verstappen is het zoveelste incident dit jaar, nadat hij eerder dit seizoen onder andere ook in Bahrein tijdens de kwalificatie al van de baan crashte, in China in gevechten met Hamilton en Vettel in de fout ging en er in Baku samen met teamgenoot Daniel Ricciardo van de baan vloog. Twee weken geleden kende hij in Spanje eveneens geen foutloze race nadat hij achterop de Williams van Lance Stroll zijn voorvleugel stuk had gereden, maar zelf wil de Nederlander niet van een reeks incidenten spreken.

“Barcelona wil ik niet als een incident bestempelen,” stond Verstappen zaterdag de pers te woord. “Ik denk dat dit, samen met China, mijn fout was. Dit is natuurlijk niet wat je wil, maar het gebeurt helaas.”

Verstappen passeerde zaterdag vlak voor de crash de langzaam rijdende Renault van Carlos Sainz waardoor hij mogelijk werd afgeleid, maar de Nederlander wil niet zoeken naar smoesjes: “Ik raakte de vangrail aan de binnenkant nadat ik te vroeg had ingestuurd,” blikt Verstappen terug. “Ik raakte misschien een beetje afgeleid door een langzamere auto, maar dat is geen excuus. Ik heb zelf de muur geraakt.”

Achtbaan

Wat na de crash volgde waren twee hectische uren voor Verstappen, waarin zijn monteurs de RB14 aanvankelijk op tijd opgelapt leken te krijgen, totdat er bij het opstarten van de auto een probleem werd ontdekt: “Het was een beetje een achtbaan. Je bereid je voor en denkt dat je de baan op kunt gaan terwijl er toch al een gridstraf boven je hoofd hangt vanwege de versnellingsbakwissel. Het is gewoon jammer dat toen de auto werd opgestart er een lek werd ontdekt. Toen wisten we dat het te laat was om het nog op tijd opgelost te krijgen.”

Vanaf de 20e startplek zal het op het krappe circuit van Monaco lastig worden voor Verstappen om zich zondag nog naar voren te knokken. Een plan heeft hij in elk geval nog niet bedacht: “We moeten nog even kijken wat de strategie wordt. We hebben de snelheid, maar je wilt hier niet opgehouden worden. Inhalen is hier niet makkelijk, maar we gaan proberen er een leuke race van te maken. We zullen in ieder geval wat geluk nodig moeten hebben.”

 

Alonso in 2019 met eigen team in Renault Eurocup
Formulewagens
14 november 2018
Jordan King maakt Indy 500-debuut in 2019
IndyCar
14 november 2018
Pirelli publiceert bandenselectie voor slotrace in Abu Dhabi
13 november 2018
Loeb: "Niet verwacht dat ik zou deelnemen aan Dakar 2019"
Dakar-Auto
12 november 2018
De beste race ooit van Max Verstappen? | SLIPSTREAM
12 november 2018
Terugkijken | Red Bull Knock Out 2018
12 november 2018
Sensorprobleem zat Vettel dwars in Braziliaanse GP
12 november 2018
Ocon verdedigt inhaalpoging: “Ik was veel sneller”
12 november 2018
Hamilton had het anders aangepakt: ‘Max had veel meer te verliezen”
11 november 2018
Taakstraf voor Verstappen na duwen Ocon
Verstappen
11 november 2018
Verstappen haalt uit naar ‘pussy’ Ocon: “Wat een idoot”
Verstappen
11 november 2018
WK-stand na de Grand Prix van Brazilië
11 november 2018
Verstappen beroofd van Braziliaanse zege, Hamilton profiteert
11 november 2018
European Le Mans Series Portugal
ELMS
11 november 2018
Magnussen en Sirotkin gewaarschuwd wegens te langzaam rijden
11 november 2018
Boete en reprimande voor Vettel na weegbrugincident
10 november 2018
Alonso in 2019 met McLaren naar Indy 500
IndyCar
10 november 2018
Hamilton grijpt pole-position voor GP Brazilië
10 november 2018
Startopstelling Grand Prix van Brazilië
10 november 2018
Vettel de snelste in derde vrije training Brazilië
10 november 2018
Ook Ocon vijf plekken naar achteren in Brazilië
10 november 2018
Bottas 0,003s voor Hamilton in tweede vrije training
09 november 2018
Haas legt Pietro Fittipaldi vast als testrijder
09 november 2018