HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Verstappen: “Geen excuses, dit was mijn fout”
Formule 1
26 mei 2018

Max Verstappen heeft na een dramatische zaterdag de hand in eigen boezem gestoken. De Limburger crashte aan het einde van de derde vrije training, waardoor hij uiteindelijk niet kon deelnemen aan de kwalificatie en zondag de race als allerlaatste zal moeten aanvangen.

Verstappen besloot er zaterdag aan het einde van de derde vrije training nog even goed voor te gaan zitten om zijn eigen snelste tijd verder aan te scherpen, maar een foutje bij het zwembad kwam de Nederlander uiteindelijk duur te staan. Verstappen stuurde te vroeg in, raakte de vangrails en crashte stuurloos in de muur waardoor zijn Red Bull veel schade opliep. Zoveel schade dat Verstappen zelfs niet kon deelnemen aan de kwalificatie zaterdagmiddag, waardoor hij de race in Monaco vanaf de allerlaatste startplek zal moeten aanvangen.

De crash van Verstappen is het zoveelste incident dit jaar, nadat hij eerder dit seizoen onder andere ook in Bahrein tijdens de kwalificatie al van de baan crashte, in China in gevechten met Hamilton en Vettel in de fout ging en er in Baku samen met teamgenoot Daniel Ricciardo van de baan vloog. Twee weken geleden kende hij in Spanje eveneens geen foutloze race nadat hij achterop de Williams van Lance Stroll zijn voorvleugel stuk had gereden, maar zelf wil de Nederlander niet van een reeks incidenten spreken.

“Barcelona wil ik niet als een incident bestempelen,” stond Verstappen zaterdag de pers te woord. “Ik denk dat dit, samen met China, mijn fout was. Dit is natuurlijk niet wat je wil, maar het gebeurt helaas.”

Verstappen passeerde zaterdag vlak voor de crash de langzaam rijdende Renault van Carlos Sainz waardoor hij mogelijk werd afgeleid, maar de Nederlander wil niet zoeken naar smoesjes: “Ik raakte de vangrail aan de binnenkant nadat ik te vroeg had ingestuurd,” blikt Verstappen terug. “Ik raakte misschien een beetje afgeleid door een langzamere auto, maar dat is geen excuus. Ik heb zelf de muur geraakt.”

Achtbaan

Wat na de crash volgde waren twee hectische uren voor Verstappen, waarin zijn monteurs de RB14 aanvankelijk op tijd opgelapt leken te krijgen, totdat er bij het opstarten van de auto een probleem werd ontdekt: “Het was een beetje een achtbaan. Je bereid je voor en denkt dat je de baan op kunt gaan terwijl er toch al een gridstraf boven je hoofd hangt vanwege de versnellingsbakwissel. Het is gewoon jammer dat toen de auto werd opgestart er een lek werd ontdekt. Toen wisten we dat het te laat was om het nog op tijd opgelost te krijgen.”

Vanaf de 20e startplek zal het op het krappe circuit van Monaco lastig worden voor Verstappen om zich zondag nog naar voren te knokken. Een plan heeft hij in elk geval nog niet bedacht: “We moeten nog even kijken wat de strategie wordt. We hebben de snelheid, maar je wilt hier niet opgehouden worden. Inhalen is hier niet makkelijk, maar we gaan proberen er een leuke race van te maken. We zullen in ieder geval wat geluk nodig moeten hebben.”

 

Williams mist eerste testdag in Barcelona
17 februari 2019
Ricciardo maakt eerste meters met Renault R.S.19
16 februari 2019
Jenson Button maakt offroad-debuut met Trophy Truck
16 februari 2019
Nu in de winkel: RTL GP Magazine No. 72!
15 februari 2019
Analyse: Deze auto moet Ferrari aan de titel helpen in 2019!
15 februari 2019
Foto’s | Williams toont eerste beelden van 2019-auto
15 februari 2019
Verstappen op maandag en woensdag in actie in Barcelona
15 februari 2019
Jake Dennis maakt DTM-debuut met Aston Martin
DTM
15 februari 2019
Foto's | Ferrari presenteert de SF90
15 februari 2019
Raikkonen legt 33 rondjes af tijdens 'positieve' eerste kennismaking met nieuwe Alfa Romeo
15 februari 2019
F1-auto Alfa Romeo debuteert op Fiorano
14 februari 2019
Foto’s | Raikkonen maakt eerste meters in nieuwe Alfa Romeo
14 februari 2019
Foto’s | McLaren onthult de MCL34
14 februari 2019
Paul di Resta eerste bevestigde rijder DTM-team Aston Martin
DTM
14 februari 2019
Verstappen blij met RB15: “Had een lach op mijn gezicht”
Verstappen
13 februari 2019
Analyse: Dit is de nieuwe Red Bull van Verstappen
Verstappen
13 februari 2019
Foto’s | Racing Point onthult nieuwe livery voor 2019
13 februari 2019
Foto’s | Nieuwe Mercedes maakt eerste meters op Silverstone
13 februari 2019
Albon maakt F1-debuut met nieuwe Toro Rosso
13 februari 2019
Foto’s | Red Bull presenteert Honda-aangedreven RB15
13 februari 2019
Foto's | Wereldkampioen Mercedes onthult nieuw strijdwapen voor 2019
13 februari 2019
Gaat Renault met deze auto wel op het podium eindigen?
12 februari 2019
Renault verwacht veel van nieuwe motor: “Grootste stap sinds 2014”
12 februari 2019