HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
F1-team Force India gered na investering Lawrence Stroll
Formule 1
07 augustus 2018

Het Formule 1-team van Force India is gered van de financiële afgrond. Elf dagen nadat de Britse renstal onder curatele kwam te staan, hebben de curatoren dinsdagavond bevestigd dat een groep investeerders onder aanvoering van de Canadese zakenman Lawrence Stroll de renstal zal overnemen.

Nadat de zoektocht naar een nieuwe geldschieter onder aanvoering van mede-eigenaar Vijay Mallya al maandenlang zonder resultaat bleef, kwamen een aantal schuldeisers – waaronder coureur Sergio Perez en motorleverancier Mercedes – in de week voorafgaande aan de Hongaarse Grand Prix in het belang van het voortbestaan van de renstal in actie. Het team kwam daardoor onder curatele staan, waardoor de zoektocht naar een nieuwe eigenaar in handen kwam van de curatoren.

Elf dagen nadat het team onder curatele kwam te staan heeft curator FRP Advisory dinsdag bevestigd dat een bod op de renstal uit Silverstone is geaccepteerd en dat alle 405 banen bij het team behouden zullen blijven. De overname zal binnen drie weken zijn afgerond.

Groep investeerders geleid door Lawrence Stroll

De nieuwe geldschieter is een groep investeerders, geleid door Lawrence Stroll, de vader van Williams-coureur Lance Stroll. De Canadese miljardair wordt onder andere bijgestaan door zijn zakenpartner Silas Chou, de Canadese zakenman Andre Desmarais, Jonathan Dudman van managementbureau Monaco Sports and Management, Michael Kors-voorzitter John Idol, Engel & Völkers-vicevoorzitter Michael de Picciotto en telecom-investeerder John McCaw.

Force India’s Chief Operating Officer Otmar Szafnauer is namens het team blij met de deal: “Deze deal stelt de toekomst van het team in de Formule 1 veilig en biedt ons en onze coureurs tevens de kans om ons potentieel ten volste te benutten. Ik ben opgelucht dat we op de steun kunnen rekenen van een groep investeerders die in ons team geloven en op zakelijk vlak ook het potentieel van Force India zien.”

Sfanauer bedankt ook de vorige eigenaren, waar sinds het SpykerF1-tijdperk ook de Nederlandse familie Mol nog deel van uitmaakte: “Verder wil ik ook Vijay [Mallya], de Sahara Group en de familie Mol bedanken voor hun steun en het feit dat ze het team zo ver als hun omstandigheden het toelieten hebben geholpen.”

Naar verluidt zouden er maar liefst vijf partijen interesse hebben getoond in de overname van het F1-team van Force India. Wat de betrokkenheid van Lawrence Stroll op de lange termijn gaat betekenen voor de carrière van zijn zoon Lance en zijn huidige investeringen in het team van Williams is nog niet bekend. Op de korte termijn houdt de deal voor Force India in ieder geval in dat alle schuldeisers – waaronder motorleverancier Force India en coureur Sergio Perez – betaald zullen worden, en dat het team tevens weer kan investeren in verbeteringen voor de auto.

Bahrein biedt volop kansen voor Max Verstappen
25 maart 2019
Van Kalmthout knokt zich naar tweede en vierde plek in Texas
Formulewagens
25 maart 2019
Colton Herta schrijft IndyCar-historie met zege in Austin
IndyCar
24 maart 2019
Samenvatting: WEC 1000 mijl van Sebring
WEC
24 maart 2019
Will Power ook in Austin op pole-position
IndyCar
23 maart 2019
King en Raghunathan met MP Motorsport in de Formule 2
Formule 2
22 maart 2019
Duqueine alsnog naar Le Mans na terugtreden Spirit of Race
Le Mans
21 maart 2019
KTM steekt stokje voor Amerikaans avontuur Herlings
21 maart 2019
Gemeente Zandvoort wil 4 miljoen investeren in F1-race
21 maart 2019
Alfa Romeo strikt jonge Amerikaan als ontwikkelingsrijder
21 maart 2019
Foto's | Met deze auto rijdt Nick Catsburg dit seizoen in de WTCR
WTCR
19 maart 2019
F1-teams grotendeels op één lijn met bandenkeuze voor Bahrein
19 maart 2019
Buurman gaat Blancpain GT-titel verdedigen met Black Falocon
Endurance Series
19 maart 2019
Zijn Verstappen en Red Bull wel iets opgeschoten? | SLIPSTREAM
18 maart 2019
F1-team Renault ook in 2019 naar GAMMA Racing Day
18 maart 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 1
17 maart 2019
Kapotte wielmoer doet Grosjean de das om in Melbourne
17 maart 2019
Bottas draagt overwinning op aan Charlie Whiting
17 maart 2019
Hamilton reed GP Australië met beschadigde Mercedes
17 maart 2019
Vettel: “De auto kwam gewoon grip tekort”
17 maart 2019
Verstappen bezorgt Honda eerste podium sinds 2008: “Dit hebben ze verdiend”
Verstappen
17 maart 2019
Bottas sprakeloos: “Dit was mijn beste race ooit”
17 maart 2019
WK-stand na de GP Australië
17 maart 2019