HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Verstappen rekent dit jaar niet meer op overwinningen
Formule 1
13 september 2018

Max Verstappen verwacht niet dat hij zondag tijdens de Grand Prix van Singapore mee kan gaan strijden om de overwinning. De Red Bull van de Limburger komt simpelweg te veel vermogen tekort ten opzichte van de concurrentie, waardoor het ook in de overige races dit seizoen moeilijk zal worden voor Verstappen om aanspraak te maken op de overwinning.

Met haar vele bochten en gering aantal rechte stukken is het circuit van Singapore bij uitstek een baan die de Red Bull RB14 goed zou moeten liggen. Vorig jaar wist Verstappen zich er nog op de eerste startrij te kwalificeren, maar ging het in de race al snel mis toen hij nog voor de eerste bocht crashte met de beide Ferrari’s. Verstappen denkt dat hij dit weekend opnieuw goed voor de dag moet kunnen komen op het stratencircuit, maar een overwinning is volgens de Limburger net iets te hoog gegrepen.

“Als je er realistisch naar kijkt, dan komen we gewoon tekort,” geeft Verstappen toe. “Vorig jaar hadden we relatief gezien een betere krachtbron en kwamen we al drie tienden tekort om pole-position te pakken. Nu is onze auto wel dichter bij de Ferrari gekomen, maar heeft de krachtbron juist weer terrein verloren. Ook hier ga je dat voelen.”

Verstappen ziet zichzelf zondag wel op het podium eindigen, maar de overwinning acht hij net iets te hoog gegrepen: “We proberen de tweede startrij te halen en dan is het podium mogelijk. Verder zou een Safety Car de situatie nog kunnen veranderen, maar dat zijn van die geluksdingen… Dan moet het net goed uitkomen. Normaal gesproken komen we gewoon snelheid tekort.”

Van de zeven circuits waarop de Formule 1 dit jaar nog gaat racen moet Singapore de Red Bull op papier het beste liggen. Verstappen concludeert dan ook dat het niet alleen dit weekend, maar ook de rest van het seizoen moeilijk gaat worden om nog ergens een overwinning te kunnen pakken: “Zodra het gas erop gaat verliezen we gewoon te veel tijd op de concurrentie. Sinds de race in Canada hebben Ferrari en Mercedes enorme stappen gemaakt met de krachtbron. Als je zeker 70pk tekort komt wordt het gewoon heel lastig. De auto is wel goed, maar om het verlies van de krachtbron te compenseren zou de auto zeker een halve seconde per ronde sneller moeten zijn. Dat zit er natuurlijk niet in.”

"Ik blijf vechten voor elke millimeter"

Overigens was Verstappen het in Singapore nog altijd niet eens met het feit dat hij tijdens de GP van Italië een tijdstraf van vijf seconden aan zijn broek had gekregen omdat hij Valtteri Bottas te weinig ruimte zou hebben gegeven. Volgens de Limburger zijn er een hoop coureurs geweest die er met ergere overtredingen zonder straf vanaf zijn gekomen. Verstappen benadrukte nog maar eens dat hij dan ook niet van plan is om zijn rijstijl aan te gaan passen.

“Ik probeer het de ander natuurlijk altijd zo moeilijk mogelijk te maken om er voorbij te komen. IK zal voor elke millimeter blijven vechten op de baan, wat ik ook in Monza deed. Ik heb een aantal video’s van vorig jaar bekeken, en toen gebeurde er precies hetzelfde tussen Stroll en Massa. Ik vond mijn straf dan ook erg zwaar. Verder waren er in Monza een aantal coureurs die iemand anders gewoon van de baan duwden, schade veroorzaakten aan de auto van de ander of tegen elkaar aan reden. In mijn geval had niemand schade opgelopen. Valtteri raakte mijn wiel en ging wijd, dat was alles. We kunnen het niet meer terugdraaien, maar ik vond m’n straf erg zwaar.”

“Je moet een coureur altijd een wagenbreedte de ruimte geven, en dat deed ik. Natuurlijk was het op het randje en komt het aan op millimeterwerk, maar zo race ik nu eenmaal. Ik race voor elke millimeter, niet voor elke meter.”

Pirelli publiceert bandenselectie voor slotrace in Abu Dhabi
13 november 2018
Loeb: "Niet verwacht dat ik zou deelnemen aan Dakar 2019"
Dakar-Auto
12 november 2018
De beste race ooit van Max Verstappen? | SLIPSTREAM
12 november 2018
Terugkijken | Red Bull Knock Out 2018
12 november 2018
Sensorprobleem zat Vettel dwars in Braziliaanse GP
12 november 2018
Ocon verdedigt inhaalpoging: “Ik was veel sneller”
12 november 2018
Hamilton had het anders aangepakt: ‘Max had veel meer te verliezen”
11 november 2018
Taakstraf voor Verstappen na duwen Ocon
Verstappen
11 november 2018
Verstappen haalt uit naar ‘pussy’ Ocon: “Wat een idoot”
Verstappen
11 november 2018
WK-stand na de Grand Prix van Brazilië
11 november 2018
Verstappen beroofd van Braziliaanse zege, Hamilton profiteert
11 november 2018
European Le Mans Series Portugal
ELMS
11 november 2018
Magnussen en Sirotkin gewaarschuwd wegens te langzaam rijden
11 november 2018
Boete en reprimande voor Vettel na weegbrugincident
10 november 2018
Alonso in 2019 met McLaren naar Indy 500
IndyCar
10 november 2018
Hamilton grijpt pole-position voor GP Brazilië
10 november 2018
Startopstelling Grand Prix van Brazilië
10 november 2018
Vettel de snelste in derde vrije training Brazilië
10 november 2018
Ook Ocon vijf plekken naar achteren in Brazilië
10 november 2018
Bottas 0,003s voor Hamilton in tweede vrije training
09 november 2018
Haas legt Pietro Fittipaldi vast als testrijder
09 november 2018
Ricciardo ontvangt gridstraf voor GP Brazilië
09 november 2018
Verstappen blijft Hamilton en Vettel nipt voor in VT1
09 november 2018