HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Vettel legt schuld bij Verstappen: “Hij gaat altijd net iets te ver"
Formule 1
07 oktober 2018

Sebastian Vettel is van mening dat Max Verstappen geheel verantwoordelijk is voor de aanvaring tussen beide coureurs tijdens de Japanse Grand Prix. Door de touché spinde Vettel van de baan en kan hij de wereldtitel dit jaar zo goed als zeker op z’n buik schrijven.

Vettel had de race als achtste moeten aanvangen, maar kwam na een goede start al snel vijfde te liggen achter z’n teamgenoot. Omdat Raikkonen in de chicane op het gras werd geduwd door Verstappen kon Vettel opnieuw een plekje winnen, maar even later kwam ook hij in aanvaring met de Red Bull. Een ambitieuze inhaalpoging eindigde in tranen voor de Duitser toen hij in Spoon z’n Ferrari aan de binnenkant van de Red Bull zette, maar na een touché van de baan spinde. Daardoor zakte Vettel ver terug en moest hij uiteindelijk genoegen nemen met de zesde plek, waardoor hij nu zo goed als kansloos is in de strijd om de wereldtitel.

Verstappen had voor z’n aanvaring met Raikkonen een tijdstraf van vijf seconden gekregen die hij nog moest inlossen toen Vettel in de aanval ging. De Duitser was echter niet van mening dat hij moeten wachten tot het moment dat Verstappen z’n tijdstraf zou inlossen en was van mening dat de Nederlander verantwoordelijk was voor de touché tussen beide coureurs.

"Er was een gat"

“Ik wist dat hij een tijdstraf had, maar ik had het gevoel dat ik een stuk sneller was,” aldus Vettel na afloop tegen SkyF1. “Er was een gat, maar toen hij me zag aanvallen gooide hij de deur dicht. Zodra hij doorheeft dat iemand hem probeert in te halen gaat hij – in mijn mening – altijd net iets te ver. Neem het incident met Kimi. Max gaat buiten de baan, komt terug en als Kimi door was gereden hadden ze elkaar geraakt. Het is niet juist dat de ander altijd maar moet uitwijken. We racen allemaal voor onze plek.”

Vettel vond niet dat zijn inhaalpoging te ambitieus was: “Er was een gat. Het is normaal dat je soms heel dicht bij elkaar komt, maar je moet altijd voldoende ruimte laten. Ik kon in dit geval echter geen kant op, waarna we elkaar raakten. Het hoort bij het racen, begrijp me niet verkeerd. Ik heb geen spijt van m’n actie en achteraf is het altijd makkelijk praten, maar het gat was er. Ik zag zijn achterlicht knipperen dus z’n batterij was leeg terwijl ik juist aan het boosten was omdat ik daarvoor energie had bespaard. Ik zou de bocht hebben gehaald. We reden rij aan zij, maar vervolgens gaf hij me geen ruimte.”

"Bij hem levert het altijd problemen op"

Diverse experts deelden na afloop een andere mening dan Vettel, maar volgens de Duitser ligt het probleem vaker bij Verstappen: “Op de tv ziet het er altijd anders uit,” sprak Vettel voor de camera’s van het Duitse RTL. “Daarna heb ik zonder problemen nog een aantal andere auto’s ingehaald, maar bij hem [Verstappen] levert het altijd problemen op. Ook Kimi probeerde hij nog tegen te houden terwijl dat eigenlijk niet meer mogelijk was.”

Zandvoort plant eerbetoon aan Lauda
21 mei 2019
Niki Lauda overleden: "De racewereld gaat hem missen"
21 mei 2019
Bizar: Dit ging er allemaal mis bij McLaren op Indianapolis
IndyCar
21 mei 2019
Een leven in de Formule 1: Portret van Niki Lauda
21 mei 2019
Formule 1-legende Niki Lauda (70) overleden
21 mei 2019
Teambaas IndyCar-project McLaren weg na debacle op Indianapolis
IndyCar
20 mei 2019
Uitschakeling Alonso goed voor Indy 500 | SLIPSTREAM
20 mei 2019
W Series-klassementsleidster Chadwick aan de slag voor F1-team Williams
20 mei 2019
Simon Pagenaud op pole-position voor 103e Indianapolis 500
IndyCar
20 mei 2019
Alonso grijpt naast startbewijs voor Indianapolis 500
IndyCar
19 mei 2019
Verstappen en Gasly gaan los in Zandvoort
Verstappen
19 mei 2019
Björk wint Race 3 op Zandvoort na teamorders
WTCR
19 mei 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 3
Rally
19 mei 2019
European Le Mans Series: 4 uur van Monza
ELMS
19 mei 2019
RTL GP: WTCR Slowakije
WTCR
19 mei 2019
Rast wint incidentrijke tweede DTM-race in Zolder
DTM
19 mei 2019
Guerrieri wint Race 2, Catsburg 4e
WTCR
19 mei 2019
Indy 500-deelname Alonso nog niet zeker, Pigot op voorlopige pole
IndyCar
19 mei 2019
Visser domineert in Zolder naar eerste zege in W Series
Formulewagens
18 mei 2019
Max Verstappen trakteert Zandvoort op donuts
Verstappen
18 mei 2019
Björk wint Race 1 op Zandvoort, Catsburg in de punten
WTCR
18 mei 2019
Eng scoort allereerste DTM-zege op Zolder
DTM
18 mei 2019
Wittmann pakt DTM-pole in Zolder, Frijns 5e
DTM
18 mei 2019