HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Verstappen: “Volgende keer snijd ik gewoon de hele chicane af”
Formule 1
07 oktober 2018

Voor het derde jaar op rij heeft Max Verstappen zondag op het circuit van Suzuka een podiumfinish uit het vuur weten te slepen in de Grand Prix van Japan. De Nederlander kwam ondanks een tijdstraf als derde aan de finish, nadat hij het al vroeg in de race met allebei de Ferrari’s aan de stok had gekregen.

Verstappen kwam in de eerste ronde onder druk te staan van Kimi Raikkonen in de strijd om de derde plek. Aan het einde van de openingsronde verremde de Nederlander zich voor de chicane, waarna hij bij het terugkomen op de baan voor Raikkonen terecht kwam en de Fin moest uitwijken door het gras.

De stewards waren van mening dat Verstappen met z’n actie op een onveilige manier terug de baan op was gekomen en legden de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden op. Ook ontving Verstappen een strafpunt voor de overtreding, waardoor hij binnen 12 maanden nu al acht van de maximaal toegestane elf strafpunten heeft verzameld. Verstappen vond de straf volslagen belachelijk, zeker gezien het feit dat Bottas in de slotfase van de race de hele chicane miste na een remfout en daarvoor niet op de vingers werd getikt.

“Als ik daarvoor een tijdstraf van vijf seconden krijg, snijd ik volgende keer net als Bottas gewoon de hele chicane af,” sprak de Nederlander na afloop. “Ik deed gewoon mijn uiterste best om nog enigszins de bocht te halen en het niet te laten lijken alsof ik na een remfoutje gewoon de bocht zou afsnijden. Maar ik weet nu wat ik de volgende keer ga doen.”

Raikkonen: "Hij duwde me buiten de baan"

Verstappen was van mening dat Raikkonen wel even in had kunnen houden om een aanrijding te voorkomen, maar de Fin deelde na afloop een andere mening: “Hij verremde zich en ging buiten de baan,” blikte de Ferrari-coureur terug op het incident. “In de volgende bocht besloot ik de buitenkant te kiezen om hem ruimte te laten aan de binnenkant. Hij wist natuurlijk dat ik daar zat, dus reed hij gewoon mijn kant op en duwde hij me buiten de baan. Ik had best veel schade aan m’n auto daarna, dus het was verre van ideaal.”

"In Spoon kun je gewoon niet inhalen"

Later in de race kwam het opnieuw tot een aanvaring tussen Verstappen en een Ferrari, al was het deze keer Sebastian Vettel die aan de binnenkant van Spoon de Limburger in probeerde te halen. Het duo raakte elkaar echter waarna Vettel van de baan spinde. De Duitser was na afloop van mening dat Verstappen hem te weinig ruimte had gegeven, maar volgens de Limburger zelf nam de Duitser te veel risico en was de situatie vergelijkbaar met een incident tussen beide coureurs eerder dit jaar in China, toen het ook al mis ging toen Verstappen de Ferrari in de hairpin in probeerde te halen.

“Seb probeerde me in te halen in een bocht waar het gewoon niet kan,” vervolgde Verstappen. “Het was vergelijkbaar met China, waar ik toen een stuk sneller was. Hij had me gemakkelijk een ronde later in kunnen halen. Dit bewijst maar weer dat ook de meest ervaren coureurs fouten maken. In China kreeg ik een straf, maar het is wat het is. Het is gewoon niet fijn dat het gebeurt.”

Al met al was Verstappen uiteindelijk wel tevreden over z’n race: “Ik ben blij dat ik hier weer op het podium eindig. Ondanks de schade aan de auto beschikten we over een goede snelheid en hebben we het goed gedaan.”

Zandvoort plant eerbetoon aan Lauda
21 mei 2019
Niki Lauda overleden: "De racewereld gaat hem missen"
21 mei 2019
Bizar: Dit ging er allemaal mis bij McLaren op Indianapolis
IndyCar
21 mei 2019
Een leven in de Formule 1: Portret van Niki Lauda
21 mei 2019
Formule 1-legende Niki Lauda (70) overleden
21 mei 2019
Teambaas IndyCar-project McLaren weg na debacle op Indianapolis
IndyCar
20 mei 2019
Uitschakeling Alonso goed voor Indy 500 | SLIPSTREAM
20 mei 2019
W Series-klassementsleidster Chadwick aan de slag voor F1-team Williams
20 mei 2019
Simon Pagenaud op pole-position voor 103e Indianapolis 500
IndyCar
20 mei 2019
Alonso grijpt naast startbewijs voor Indianapolis 500
IndyCar
19 mei 2019
Verstappen en Gasly gaan los in Zandvoort
Verstappen
19 mei 2019
Björk wint Race 3 op Zandvoort na teamorders
WTCR
19 mei 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 3
Rally
19 mei 2019
European Le Mans Series: 4 uur van Monza
ELMS
19 mei 2019
RTL GP: WTCR Slowakije
WTCR
19 mei 2019
Rast wint incidentrijke tweede DTM-race in Zolder
DTM
19 mei 2019
Guerrieri wint Race 2, Catsburg 4e
WTCR
19 mei 2019
Indy 500-deelname Alonso nog niet zeker, Pigot op voorlopige pole
IndyCar
19 mei 2019
Visser domineert in Zolder naar eerste zege in W Series
Formulewagens
18 mei 2019
Max Verstappen trakteert Zandvoort op donuts
Verstappen
18 mei 2019
Björk wint Race 1 op Zandvoort, Catsburg in de punten
WTCR
18 mei 2019
Eng scoort allereerste DTM-zege op Zolder
DTM
18 mei 2019
Wittmann pakt DTM-pole in Zolder, Frijns 5e
DTM
18 mei 2019