HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Verstappen: “Volgende keer snijd ik gewoon de hele chicane af”
Formule 1
07 oktober 2018

Voor het derde jaar op rij heeft Max Verstappen zondag op het circuit van Suzuka een podiumfinish uit het vuur weten te slepen in de Grand Prix van Japan. De Nederlander kwam ondanks een tijdstraf als derde aan de finish, nadat hij het al vroeg in de race met allebei de Ferrari’s aan de stok had gekregen.

Verstappen kwam in de eerste ronde onder druk te staan van Kimi Raikkonen in de strijd om de derde plek. Aan het einde van de openingsronde verremde de Nederlander zich voor de chicane, waarna hij bij het terugkomen op de baan voor Raikkonen terecht kwam en de Fin moest uitwijken door het gras.

De stewards waren van mening dat Verstappen met z’n actie op een onveilige manier terug de baan op was gekomen en legden de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden op. Ook ontving Verstappen een strafpunt voor de overtreding, waardoor hij binnen 12 maanden nu al acht van de maximaal toegestane elf strafpunten heeft verzameld. Verstappen vond de straf volslagen belachelijk, zeker gezien het feit dat Bottas in de slotfase van de race de hele chicane miste na een remfout en daarvoor niet op de vingers werd getikt.

“Als ik daarvoor een tijdstraf van vijf seconden krijg, snijd ik volgende keer net als Bottas gewoon de hele chicane af,” sprak de Nederlander na afloop. “Ik deed gewoon mijn uiterste best om nog enigszins de bocht te halen en het niet te laten lijken alsof ik na een remfoutje gewoon de bocht zou afsnijden. Maar ik weet nu wat ik de volgende keer ga doen.”

Raikkonen: "Hij duwde me buiten de baan"

Verstappen was van mening dat Raikkonen wel even in had kunnen houden om een aanrijding te voorkomen, maar de Fin deelde na afloop een andere mening: “Hij verremde zich en ging buiten de baan,” blikte de Ferrari-coureur terug op het incident. “In de volgende bocht besloot ik de buitenkant te kiezen om hem ruimte te laten aan de binnenkant. Hij wist natuurlijk dat ik daar zat, dus reed hij gewoon mijn kant op en duwde hij me buiten de baan. Ik had best veel schade aan m’n auto daarna, dus het was verre van ideaal.”

"In Spoon kun je gewoon niet inhalen"

Later in de race kwam het opnieuw tot een aanvaring tussen Verstappen en een Ferrari, al was het deze keer Sebastian Vettel die aan de binnenkant van Spoon de Limburger in probeerde te halen. Het duo raakte elkaar echter waarna Vettel van de baan spinde. De Duitser was na afloop van mening dat Verstappen hem te weinig ruimte had gegeven, maar volgens de Limburger zelf nam de Duitser te veel risico en was de situatie vergelijkbaar met een incident tussen beide coureurs eerder dit jaar in China, toen het ook al mis ging toen Verstappen de Ferrari in de hairpin in probeerde te halen.

“Seb probeerde me in te halen in een bocht waar het gewoon niet kan,” vervolgde Verstappen. “Het was vergelijkbaar met China, waar ik toen een stuk sneller was. Hij had me gemakkelijk een ronde later in kunnen halen. Dit bewijst maar weer dat ook de meest ervaren coureurs fouten maken. In China kreeg ik een straf, maar het is wat het is. Het is gewoon niet fijn dat het gebeurt.”

Al met al was Verstappen uiteindelijk wel tevreden over z’n race: “Ik ben blij dat ik hier weer op het podium eindig. Ondanks de schade aan de auto beschikten we over een goede snelheid en hebben we het goed gedaan.”

Sette Camara tekent bij DAMS voor derde Formule 2-seizoen
Formule 2
14 december 2018
Ferrari presenteert nieuwe F1-bolide op 15 februari
14 december 2018
Catsburg test DTM-bolide BMW: “Echt een coole auto”
DTM
13 december 2018
Hyundai bevestigt tweejarige deal met Loeb
WRC
13 december 2018
‘Loeb in 2019 met Hyundai in WRC’
WRC
12 december 2018
Robby Gordon keert terug in Dakar Rally
Dakar-Auto
12 december 2018
Bottas maakt rallydebuut met Ford Fiesta WRC
11 december 2018
Latifi blijft met DAMS in Formule 2
Formule 2
11 december 2018
De roemruchte beginjaren van Schumacher in de F1 | SLIPSTREAM
10 december 2018
Pirelli maakt compoundkeuze voor eerste vier races van 2019 bekend
10 december 2018
Cyan Racing haalt drievoudig wereldkampioen Priaulx naar WTCR
WTCR
10 december 2018
RTL GP Magazine Aflevering 9
09 december 2018
BMW bevestigt eerste vijf DTM-coureurs voor 2019
DTM
09 december 2018
FIA-kampioenen geëerd op prijzengala in Sint-Petersburg
07 december 2018
Rossi vervangt Rahal bij Acura Team Penske
IMSA
07 december 2018
Ferrari-junior Alesi promoveert naar Formule 2
Formule 2
07 december 2018
34 inschrijvingen voor WEC 1000 Mijl van Sebring
WEC
07 december 2018
Verstappen en Ricciardo nog één keer samen op de bank
07 december 2018
WEC presenteert Hypercar-reglement voor 2020
WEC
06 december 2018
Ghiotto maakt Formule 2 line-up UNI-Virtuosi compleet
Formule 2
06 december 2018
Catsburg mag DTM-bolide BMW uitproberen
DTM
06 december 2018
Vernieuwd F3-kampioenschap presenteert racekalender voor 2019
GP3
05 december 2018
FIA publiceert Formule 2-kalender voor 2019
Formule 2
05 december 2018