HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Verstappen: “Volgende keer snijd ik gewoon de hele chicane af”
Formule 1
07 oktober 2018

Voor het derde jaar op rij heeft Max Verstappen zondag op het circuit van Suzuka een podiumfinish uit het vuur weten te slepen in de Grand Prix van Japan. De Nederlander kwam ondanks een tijdstraf als derde aan de finish, nadat hij het al vroeg in de race met allebei de Ferrari’s aan de stok had gekregen.

Verstappen kwam in de eerste ronde onder druk te staan van Kimi Raikkonen in de strijd om de derde plek. Aan het einde van de openingsronde verremde de Nederlander zich voor de chicane, waarna hij bij het terugkomen op de baan voor Raikkonen terecht kwam en de Fin moest uitwijken door het gras.

De stewards waren van mening dat Verstappen met z’n actie op een onveilige manier terug de baan op was gekomen en legden de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden op. Ook ontving Verstappen een strafpunt voor de overtreding, waardoor hij binnen 12 maanden nu al acht van de maximaal toegestane elf strafpunten heeft verzameld. Verstappen vond de straf volslagen belachelijk, zeker gezien het feit dat Bottas in de slotfase van de race de hele chicane miste na een remfout en daarvoor niet op de vingers werd getikt.

“Als ik daarvoor een tijdstraf van vijf seconden krijg, snijd ik volgende keer net als Bottas gewoon de hele chicane af,” sprak de Nederlander na afloop. “Ik deed gewoon mijn uiterste best om nog enigszins de bocht te halen en het niet te laten lijken alsof ik na een remfoutje gewoon de bocht zou afsnijden. Maar ik weet nu wat ik de volgende keer ga doen.”

Raikkonen: "Hij duwde me buiten de baan"

Verstappen was van mening dat Raikkonen wel even in had kunnen houden om een aanrijding te voorkomen, maar de Fin deelde na afloop een andere mening: “Hij verremde zich en ging buiten de baan,” blikte de Ferrari-coureur terug op het incident. “In de volgende bocht besloot ik de buitenkant te kiezen om hem ruimte te laten aan de binnenkant. Hij wist natuurlijk dat ik daar zat, dus reed hij gewoon mijn kant op en duwde hij me buiten de baan. Ik had best veel schade aan m’n auto daarna, dus het was verre van ideaal.”

"In Spoon kun je gewoon niet inhalen"

Later in de race kwam het opnieuw tot een aanvaring tussen Verstappen en een Ferrari, al was het deze keer Sebastian Vettel die aan de binnenkant van Spoon de Limburger in probeerde te halen. Het duo raakte elkaar echter waarna Vettel van de baan spinde. De Duitser was na afloop van mening dat Verstappen hem te weinig ruimte had gegeven, maar volgens de Limburger zelf nam de Duitser te veel risico en was de situatie vergelijkbaar met een incident tussen beide coureurs eerder dit jaar in China, toen het ook al mis ging toen Verstappen de Ferrari in de hairpin in probeerde te halen.

“Seb probeerde me in te halen in een bocht waar het gewoon niet kan,” vervolgde Verstappen. “Het was vergelijkbaar met China, waar ik toen een stuk sneller was. Hij had me gemakkelijk een ronde later in kunnen halen. Dit bewijst maar weer dat ook de meest ervaren coureurs fouten maken. In China kreeg ik een straf, maar het is wat het is. Het is gewoon niet fijn dat het gebeurt.”

Al met al was Verstappen uiteindelijk wel tevreden over z’n race: “Ik ben blij dat ik hier weer op het podium eindig. Ondanks de schade aan de auto beschikten we over een goede snelheid en hebben we het goed gedaan.”

Ricciardo maakt eerste meters met Renault R.S.19
16 februari 2019
Jenson Button maakt offroad-debuut met Trophy Truck
16 februari 2019
Nu in de winkel: RTL GP Magazine No. 72!
15 februari 2019
Analyse: Deze auto moet Ferrari aan de titel helpen in 2019!
15 februari 2019
Foto’s | Williams toont eerste beelden van 2019-auto
15 februari 2019
Verstappen op maandag en woensdag in actie in Barcelona
15 februari 2019
Jake Dennis maakt DTM-debuut met Aston Martin
DTM
15 februari 2019
Foto's | Ferrari presenteert de SF90
15 februari 2019
Raikkonen legt 33 rondjes af tijdens 'positieve' eerste kennismaking met nieuwe Alfa Romeo
15 februari 2019
F1-auto Alfa Romeo debuteert op Fiorano
14 februari 2019
Foto’s | Raikkonen maakt eerste meters in nieuwe Alfa Romeo
14 februari 2019
Foto’s | McLaren onthult de MCL34
14 februari 2019
Paul di Resta eerste bevestigde rijder DTM-team Aston Martin
DTM
14 februari 2019
Verstappen blij met RB15: “Had een lach op mijn gezicht”
Verstappen
13 februari 2019
Analyse: Dit is de nieuwe Red Bull van Verstappen
Verstappen
13 februari 2019
Foto’s | Racing Point onthult nieuwe livery voor 2019
13 februari 2019
Foto’s | Nieuwe Mercedes maakt eerste meters op Silverstone
13 februari 2019
Albon maakt F1-debuut met nieuwe Toro Rosso
13 februari 2019
Foto’s | Red Bull presenteert Honda-aangedreven RB15
13 februari 2019
Foto's | Wereldkampioen Mercedes onthult nieuw strijdwapen voor 2019
13 februari 2019
Gaat Renault met deze auto wel op het podium eindigen?
12 februari 2019
Renault verwacht veel van nieuwe motor: “Grootste stap sinds 2014”
12 februari 2019
Verstappen blikt vooruit op 2019: "Optimistisch, maar ook realistisch"
Verstappen
12 februari 2019