HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Verstappen: “Volgende keer snijd ik gewoon de hele chicane af”
Formule 1
07 oktober 2018

Voor het derde jaar op rij heeft Max Verstappen zondag op het circuit van Suzuka een podiumfinish uit het vuur weten te slepen in de Grand Prix van Japan. De Nederlander kwam ondanks een tijdstraf als derde aan de finish, nadat hij het al vroeg in de race met allebei de Ferrari’s aan de stok had gekregen.

Verstappen kwam in de eerste ronde onder druk te staan van Kimi Raikkonen in de strijd om de derde plek. Aan het einde van de openingsronde verremde de Nederlander zich voor de chicane, waarna hij bij het terugkomen op de baan voor Raikkonen terecht kwam en de Fin moest uitwijken door het gras.

De stewards waren van mening dat Verstappen met z’n actie op een onveilige manier terug de baan op was gekomen en legden de Nederlander een tijdstraf van vijf seconden op. Ook ontving Verstappen een strafpunt voor de overtreding, waardoor hij binnen 12 maanden nu al acht van de maximaal toegestane elf strafpunten heeft verzameld. Verstappen vond de straf volslagen belachelijk, zeker gezien het feit dat Bottas in de slotfase van de race de hele chicane miste na een remfout en daarvoor niet op de vingers werd getikt.

“Als ik daarvoor een tijdstraf van vijf seconden krijg, snijd ik volgende keer net als Bottas gewoon de hele chicane af,” sprak de Nederlander na afloop. “Ik deed gewoon mijn uiterste best om nog enigszins de bocht te halen en het niet te laten lijken alsof ik na een remfoutje gewoon de bocht zou afsnijden. Maar ik weet nu wat ik de volgende keer ga doen.”

Raikkonen: "Hij duwde me buiten de baan"

Verstappen was van mening dat Raikkonen wel even in had kunnen houden om een aanrijding te voorkomen, maar de Fin deelde na afloop een andere mening: “Hij verremde zich en ging buiten de baan,” blikte de Ferrari-coureur terug op het incident. “In de volgende bocht besloot ik de buitenkant te kiezen om hem ruimte te laten aan de binnenkant. Hij wist natuurlijk dat ik daar zat, dus reed hij gewoon mijn kant op en duwde hij me buiten de baan. Ik had best veel schade aan m’n auto daarna, dus het was verre van ideaal.”

"In Spoon kun je gewoon niet inhalen"

Later in de race kwam het opnieuw tot een aanvaring tussen Verstappen en een Ferrari, al was het deze keer Sebastian Vettel die aan de binnenkant van Spoon de Limburger in probeerde te halen. Het duo raakte elkaar echter waarna Vettel van de baan spinde. De Duitser was na afloop van mening dat Verstappen hem te weinig ruimte had gegeven, maar volgens de Limburger zelf nam de Duitser te veel risico en was de situatie vergelijkbaar met een incident tussen beide coureurs eerder dit jaar in China, toen het ook al mis ging toen Verstappen de Ferrari in de hairpin in probeerde te halen.

“Seb probeerde me in te halen in een bocht waar het gewoon niet kan,” vervolgde Verstappen. “Het was vergelijkbaar met China, waar ik toen een stuk sneller was. Hij had me gemakkelijk een ronde later in kunnen halen. Dit bewijst maar weer dat ook de meest ervaren coureurs fouten maken. In China kreeg ik een straf, maar het is wat het is. Het is gewoon niet fijn dat het gebeurt.”

Al met al was Verstappen uiteindelijk wel tevreden over z’n race: “Ik ben blij dat ik hier weer op het podium eindig. Ondanks de schade aan de auto beschikten we over een goede snelheid en hebben we het goed gedaan.”

Hypersofts verreweg het meest in trek voor GP Mexico
16 oktober 2018
In de voetsporen van Michael Schumacher | SLIPSTREAM
16 oktober 2018
Arrivabene: Kwestie van tijd voordat Vettel wereldkampioen wordt met Ferrari
16 oktober 2018
Niki Lauda mag ziekenhuis binnenkort verlaten
16 oktober 2018
RTL GP Magazine Aflevering 6
14 oktober 2018
RTL GP: WTCR China Wuhan
WTCR
14 oktober 2018
RTL GP: Dakar Series Desafio Inca
Dakar-Overig
14 oktober 2018
Paffett pakt DTM-titel ondanks 6e zege op rij voor Rast
DTM
14 oktober 2018
Bleekemolen voor het tweede jaar op rij North-American Endurance-kampioen
IMSA
14 oktober 2018
Lopez, Kobayashi en Conway pakten eerste zege van het seizoen in Fuji
WEC
14 oktober 2018
Porsche wint Petit Le Mans in GTLM, Corvette pakt rijderstitel
IMSA
14 oktober 2018
Renger van der Zande wint Petit Le Mans na waanzinnige ontknoping
IMSA
14 oktober 2018
Mick Schumacher grijpt Europese Formule 3-titel
Formule 3
13 oktober 2018
Rast pakt vijfde zege op rij, Frijns knap 2e
DTM
13 oktober 2018
Toyota en Aston Martin op Pole voor 6u van Fuji
WEC
13 oktober 2018
FIA geeft groen licht voor achterlichten, reglementswijzigingen en F1-kalender
12 oktober 2018
WRT in 2019 als klantenteam van Audi in de DTM
DTM
12 oktober 2018
Russell debuteert in 2019 met Williams in Formule 1
12 oktober 2018
Assen en Zolder op vernieuwde DTM-kalender voor 2019
DTM
12 oktober 2018
Bleekemolen jaagt op Endurance-titel: "Het wordt een spannend gevecht"
IMSA
11 oktober 2018
Van der Zande: "We zijn hier alleen om te winnen"
IMSA
11 oktober 2018
Aston Martin vanaf 2019 vertegenwoordigd in DTM
DTM
11 oktober 2018
Rinus van Kalmthout op weg naar de Indy 500! | SLIPSTREAM
IndyCar
11 oktober 2018