HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Aston Martin vanaf 2019 vertegenwoordigd in DTM
Toerwagens
11 oktober 2018

De DTM kan volgend jaar alsnog rekenen op een derde fabrikant naast Audi en BMW. Aston Martin zal volgend jaar het avontuur aangaan in het Duits toerwagenkampioenschap, waarmee het Britse merk het stokje overneemt van Mercedes.

De DTM was al langer op zoek naar een nieuwe fabrikant die in het toerwagenkampioenschap wilde stappen, doordat Mercedes na dit seizoen de stekker uit haar DTM-programma trekt. Donderdag werd bekendgemaakt dat Aston Martin volgend jaar in het kampioenschap stapt, als onderdeel van een samenwerking tussen het Zwitserse R-Motorsport en het Duitse HWA AG.

Aston Martin Vantage silhouet

R-Motorsport is reeds met Aston Martin actief in de Blancpain GT Series. Onder de licentie van Aston Martin zal het team op middellange termijn met vier bolides gaan rijden in de DTM. De auto’s zullen echter alleen qua uiterlijk gebaseerd zijn op de Aston Martin Vantage in het kader van een zogenaamd silhouet-design. Onderhuids zal er gebruik worden gemaakt van de technologie van HWA AG, het Duitse bedrijf dat de afgelopen jaren reeds voor Mercedes-Benz het ontwerp en de inzet van de DTM-auto’s verzorgde.HWA AG sloot drie maanden geleden al de handen ineen met AF Racing, het moederbedrijf van R-Motorsport. Een heel grote verrassing is de samenwerking tussen de verschillende partijen dan ook niet. Ook de onderhuidse Duitse technologie is voor Aston Martin niets nieuws: de straatauto's van het Britse merk worden al een aantal jaren aangedreven door motoren van het Duitse Mercedes-AMG.

Internationale oriëntatie

De toetreding van Aston Martin is een belangrijke stap voor de DTM, dat zich moet focussen op een breder internationaal speelvlak om de toekomst van de raceklasse veilig te stellen.

“Het besluit van een luxe sportautosportfabrikant als Aston Martin om in de DTM te stappen is een historische gebeurtenis en een belangrijke mijlpaal voor onze internationale orientatie,” aldus DTM-baas Gerhard Berger. Volgens de Oostenrijker was het van cruciaal belang dat de DTM zich met een meer internationale kalender en de samenwerking met de Japanse Super GT oriënteert op een meer internationale toekomst voor de klasse, en daarmee zelfs andere geïnteresseerden over de streep kan trekken : “Ik ben ervan overtuigd dat de internationaal georiënteerde samenwerking tussen de ITR [de DTM-organisator] en de GTA [de Super GT-organisator], alsmede de beslissing van Aston Martin van invloed zal zijn op andere fabrikanten. De samenwerking met GTA, de internationalisatie van ons platform en de aanwinst van andere merken vertegenwoordigt onze meest belangrijke strategische doelen.”

Door de komst van R-Motorsport en de mogelijke uitbreiding van het aantal bolides dat Audi en BMW volgend jaar gaan inzetten, lijkt de DTM ondanks het vertrek van Mercedes ook volgend jaar te kunnen rekenen op een grid van minimaal 18 auto’s. Verdere details zoals de rijdersline-up van Aston Martin worden later bekendgemaakt.

KTM steekt stokje voor Amerikaans avontuur Herlings
21 maart 2019
Gemeente Zandvoort wil 4 miljoen investeren in F1-race
21 maart 2019
Alfa Romeo strikt jonge Amerikaan als ontwikkelingsrijder
21 maart 2019
Foto's | Met deze auto rijdt Nick Catsburg dit seizoen in de WTCR
WTCR
19 maart 2019
F1-teams grotendeels op één lijn met bandenkeuze voor Bahrein
19 maart 2019
Buurman gaat Blancpain GT-titel verdedigen met Black Falocon
Endurance Series
19 maart 2019
Zijn Verstappen en Red Bull wel iets opgeschoten? | SLIPSTREAM
18 maart 2019
F1-team Renault ook in 2019 naar GAMMA Racing Day
18 maart 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 1
17 maart 2019
Kapotte wielmoer doet Grosjean de das om in Melbourne
17 maart 2019
Bottas draagt overwinning op aan Charlie Whiting
17 maart 2019
Hamilton reed GP Australië met beschadigde Mercedes
17 maart 2019
Vettel: “De auto kwam gewoon grip tekort”
17 maart 2019
Verstappen bezorgt Honda eerste podium sinds 2008: “Dit hebben ze verdiend”
Verstappen
17 maart 2019
Bottas sprakeloos: “Dit was mijn beste race ooit”
17 maart 2019
WK-stand na de GP Australië
17 maart 2019
Bottas domineert GP Australië, Verstappen 3e
17 maart 2019
Bleekemolen 5e in Sebring: "Hebben alles gegeven"
IMSA
17 maart 2019
AXR wint 12 uur van Sebring, Van der Zande tweede
IMSA
17 maart 2019
Gasly strandt in Q1 na 'stomme fout' van Red Bull
16 maart 2019
Norris achtste bij F1-kwalificatiedebuut: “Absoluut niet verwacht”
16 maart 2019
Verstappen blij met P4: “Heb er echt alles uitgehaald”
Verstappen
16 maart 2019
Hamilton pakt zesde pole op rij, Verstappen 4e
16 maart 2019