HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Aston Martin vanaf 2019 vertegenwoordigd in DTM
Toerwagens
11 oktober 2018

De DTM kan volgend jaar alsnog rekenen op een derde fabrikant naast Audi en BMW. Aston Martin zal volgend jaar het avontuur aangaan in het Duits toerwagenkampioenschap, waarmee het Britse merk het stokje overneemt van Mercedes.

De DTM was al langer op zoek naar een nieuwe fabrikant die in het toerwagenkampioenschap wilde stappen, doordat Mercedes na dit seizoen de stekker uit haar DTM-programma trekt. Donderdag werd bekendgemaakt dat Aston Martin volgend jaar in het kampioenschap stapt, als onderdeel van een samenwerking tussen het Zwitserse R-Motorsport en het Duitse HWA AG.

Aston Martin Vantage silhouet

R-Motorsport is reeds met Aston Martin actief in de Blancpain GT Series. Onder de licentie van Aston Martin zal het team op middellange termijn met vier bolides gaan rijden in de DTM. De auto’s zullen echter alleen qua uiterlijk gebaseerd zijn op de Aston Martin Vantage in het kader van een zogenaamd silhouet-design. Onderhuids zal er gebruik worden gemaakt van de technologie van HWA AG, het Duitse bedrijf dat de afgelopen jaren reeds voor Mercedes-Benz het ontwerp en de inzet van de DTM-auto’s verzorgde.HWA AG sloot drie maanden geleden al de handen ineen met AF Racing, het moederbedrijf van R-Motorsport. Een heel grote verrassing is de samenwerking tussen de verschillende partijen dan ook niet. Ook de onderhuidse Duitse technologie is voor Aston Martin niets nieuws: de straatauto's van het Britse merk worden al een aantal jaren aangedreven door motoren van het Duitse Mercedes-AMG.

Internationale oriëntatie

De toetreding van Aston Martin is een belangrijke stap voor de DTM, dat zich moet focussen op een breder internationaal speelvlak om de toekomst van de raceklasse veilig te stellen.

“Het besluit van een luxe sportautosportfabrikant als Aston Martin om in de DTM te stappen is een historische gebeurtenis en een belangrijke mijlpaal voor onze internationale orientatie,” aldus DTM-baas Gerhard Berger. Volgens de Oostenrijker was het van cruciaal belang dat de DTM zich met een meer internationale kalender en de samenwerking met de Japanse Super GT oriënteert op een meer internationale toekomst voor de klasse, en daarmee zelfs andere geïnteresseerden over de streep kan trekken : “Ik ben ervan overtuigd dat de internationaal georiënteerde samenwerking tussen de ITR [de DTM-organisator] en de GTA [de Super GT-organisator], alsmede de beslissing van Aston Martin van invloed zal zijn op andere fabrikanten. De samenwerking met GTA, de internationalisatie van ons platform en de aanwinst van andere merken vertegenwoordigt onze meest belangrijke strategische doelen.”

Door de komst van R-Motorsport en de mogelijke uitbreiding van het aantal bolides dat Audi en BMW volgend jaar gaan inzetten, lijkt de DTM ondanks het vertrek van Mercedes ook volgend jaar te kunnen rekenen op een grid van minimaal 18 auto’s. Verdere details zoals de rijdersline-up van Aston Martin worden later bekendgemaakt.

Het gaat nog wel degelijk ergens om in Abu Dhabi! | SLIPSTREAM
19 november 2018
Flörsch succesvol geopereerd aan gebroken ruggenwervel
Formule 3
19 november 2018
Van Loon terug in Dakar: "Top 5 blijft het doel"
Dakar-Auto
19 november 2018
Mitchel van den Brink als jongste deelnemer ooit naar Dakar
Dakar-Truck
19 november 2018
Dakar-debutant Pittens: "Top 20 uiteindelijk het doel"
Dakar-Motor
19 november 2018
RTL GP: WTCR Macau
WTCR
19 november 2018
Martien Jimmink wil oudste Nederlandse Dakar-finisher worden
Dakar-Motor
19 november 2018
Bleekemolen valt uit in Texas: "Hadden makkelijk moeten winnen"
GT
18 november 2018
Latvala wint in Australië, Ogier pakt zesde wereldtitel
WRC
18 november 2018
Flörsch loopt gebroken ruggenwervel op bij horrorcrash in Macau
Formule 3
18 november 2018
Tarquini grijpt WTCR-titel, Guerrieri wint slotrace
WTCR
18 november 2018
Zware crash overschaduwt tweede Macau-zege Ticktum
Formule 3
18 november 2018
Toyota wint regenachtige 6 uur van Shanghai
WEC
18 november 2018
Farfus wint in Macau, Frijns 5e
GT
18 november 2018
Vervisch grijpt eerste WTCR-zege in Macau
WTCR
18 november 2018
Terugkijken | RTL GP Pre-proloog 2018
Dakar-Overig
17 november 2018
VIDEO | Chaos in Macau na WTCR-crash
WTCR
17 november 2018
Ford steekt stokje voor eerste WEC-pole Catsburg
WEC
17 november 2018
Toyota blijft Rebellion nipt voor in kwalificatie Shanghai, Tung pakt LMP2-pole
WEC
17 november 2018
Vernay wint Race 1 in Macau, Coronel 13e
WTCR
17 november 2018
Farfus domineert kwalificatierace Macau, Frijns 6e
GT
17 november 2018
Dan Ticktum wint kwalificatierace GP Macau
Formule 3
17 november 2018
Alleskunner in de autosport: Jeroen Bleekemolen | SLIPSTREAM
GT
16 november 2018