HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Rast pakt vijfde zege op rij, Frijns knap 2e
Toerwagens
13 oktober 2018

Audi-coureur René Rast heeft zaterdag een zwaarbevochten vijfde DTM-zege op rij behaald. Tijdens het finaleweekend op de Hockenheimring wist de Duitser in Race 1 stalgenoot Robin Frijns voor te blijven, waardoor de Duitser nog altijd kans maakt op de titel.

Bij de start van een enerverende race op de Hockenheimring wist polesitter Lucas Auer z’n eerste plek vast te houden en dook hij voor Mercedes-stalgenoot Gary Paffett en de BMW van Augusto Farfus als leider de eerste bocht in. Auer stond vervolgens z’n eerste plek af aan Paffett, die daarmee als titelkandidaat een gaatje kon slaan naar de rest.

Met Paffett aan de leiding was het voor titelconcurrent Paul di Resta zaak om ook naar voren op te schuiven. De Schot nam eerst de vijfde plek over van Frijns, waarna hij vervolgens koers zette richting Rast. De Audi-coureur had echter andere plannen en nam eerst de derde plek over van Farfus, waarna hij niet veel later ook Auer passeerde en zo tweede kwam te liggen achter Paffett.

Frijns wist even later z’n vijfde plek terug te pakken van Di Resta, die even later ook een plek verloor aan Timo Glock. Di Resta kreeg vanzelf echter weer een plekje terug toen Lucas Auer vanaf P3 de pits moest opzoeken met technische problemen. Di Resta kreeg vervolgens ook nog een plek terug van Frijns, die Di Resta tijdens z’n inhaalactie buiten de baan had geduwd en daarvoor op de vingers werd getikt.

Rast en Paffett knokken om de leiding

Aan het einde van ronde 13 dook Rast als eerste van de mannen vooraan de pits in. Paffett volgde een ronde later en kwam vlak voor Rast weer terug op de baan. De banden onder Rast z’n Audi waren echter al op temperatuur, waardoor de Duitser na een fraai duel de virtuele leiding van Paffett kon overnemen. Het duo kreeg het even later nog een aantal malen met elkaar aan de stok, waarna het zelfs een aantal keren tot een aanvaring kwam. De felle strijd werd uiteindelijk tot een halt worden geroepen door de Safety Car, die de baan op was gekomen nadat Augusto Farfus de deur van zijn BMW had verloren na een aanvaring met de Audi van Loic Duval.

Na de neutralisatie was Timo Glock aanvankelijk de man in vorm en klom hij met z’n BMW op naar de tweede plek ten koste van Paffett. De Brit kreeg even later ook de Audi van Frijns in z’n spiegels. In de 32e ronde sloeg de Limburger in de aanval na een aanvaring tussen Paffett en Glock. Frijns wist eerst Paffett in te halen, om in ronde 33 vervolgens ook de tweede plek van Glock over te nemen. Verder naar achteren had ook Di Resta het zwaar: de Schot zakte terug naar de achtste plek na inhaalacties van Audi-coureurs Muller en Rockenfeller.

Rast houdt zicht op de titel na vijfde zege op rij

Na een enerverende race was het uiteindelijk René Rast die zijn vijfde overwinning op rij veilig kon stellen. Robin Frijns pakte achter z’n stalgenoot een fraaie tweede plek, voor de BMW van Timo Glock. Gary Paffett moest genoegen nemen met een vierde plek. Di Resta kwam niet verder dan P8.

Met nog één race te gaan op zondag is Paffett nu de nieuwe klassementsleider met 239 punten. Paul di Resta heeft zes punten minder op zak. Rast heeft dankzij z’n overwinning eveneens nog altijd zicht op de titel, maar zal zondag dan wel 15 punten goed moeten zien te maken op Paffett.

Het gaat nog wel degelijk ergens om in Abu Dhabi! | SLIPSTREAM
19 november 2018
Flörsch succesvol geopereerd aan gebroken ruggenwervel
Formule 3
19 november 2018
Van Loon terug in Dakar: "Top 5 blijft het doel"
Dakar-Auto
19 november 2018
Mitchel van den Brink als jongste deelnemer ooit naar Dakar
Dakar-Truck
19 november 2018
Dakar-debutant Pittens: "Top 20 uiteindelijk het doel"
Dakar-Motor
19 november 2018
RTL GP: WTCR Macau
WTCR
19 november 2018
Martien Jimmink wil oudste Nederlandse Dakar-finisher worden
Dakar-Motor
19 november 2018
Bleekemolen valt uit in Texas: "Hadden makkelijk moeten winnen"
GT
18 november 2018
Latvala wint in Australië, Ogier pakt zesde wereldtitel
WRC
18 november 2018
Flörsch loopt gebroken ruggenwervel op bij horrorcrash in Macau
Formule 3
18 november 2018
Tarquini grijpt WTCR-titel, Guerrieri wint slotrace
WTCR
18 november 2018
Zware crash overschaduwt tweede Macau-zege Ticktum
Formule 3
18 november 2018
Toyota wint regenachtige 6 uur van Shanghai
WEC
18 november 2018
Farfus wint in Macau, Frijns 5e
GT
18 november 2018
Vervisch grijpt eerste WTCR-zege in Macau
WTCR
18 november 2018
Terugkijken | RTL GP Pre-proloog 2018
Dakar-Overig
17 november 2018
VIDEO | Chaos in Macau na WTCR-crash
WTCR
17 november 2018
Ford steekt stokje voor eerste WEC-pole Catsburg
WEC
17 november 2018
Toyota blijft Rebellion nipt voor in kwalificatie Shanghai, Tung pakt LMP2-pole
WEC
17 november 2018
Vernay wint Race 1 in Macau, Coronel 13e
WTCR
17 november 2018
Farfus domineert kwalificatierace Macau, Frijns 6e
GT
17 november 2018
Dan Ticktum wint kwalificatierace GP Macau
Formule 3
17 november 2018
Alleskunner in de autosport: Jeroen Bleekemolen | SLIPSTREAM
GT
16 november 2018