HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Glickenhaus eerste bevestigde deelnemer nieuwe WEC Hypercar-klasse
Endurance
05 november 2018

Scuderia Cameron Glickenhaus zal in 2020 haar intrede doen in de Hypercar-klasse van het FIA World Enduanrce Championship. Het Amerikaanse automerk heeft maandag als eerste fabrikant toegezegd dat het gaat deelnemen aan de nieuwe topklasse van het endurance-kampioenschap.

De Hypercar-klasse vormt vanaf het seizoen 2020/2021 de nieuwe topklasse van het WEC als opvolger van de huidige LMP1-klasse. De bolides waarmee geracet gaat worden zijn een stuk goedkoper dan de huidige LMP1-bolides en zullen veel meer uiterlijke kenmerken delen met de straatauto’s van de betrokken fabrikanten.

Nadat eerder dit jaar op Le Mans voor het eerst de plannen van de nieuwe Hypercar-klasse officieel werden gepresenteerd en vorige maand meer bekend werd over het technisch reglement, heeft de FIA nu ook de eerste toezegging binnen van een fabrikant die uit zal komen in de nieuwe Hypercar-klasse: de in New York gevestigde oprichter en eigenaar Jim Glickenhaus heeft maandag aan het Amerikaanse RACER laten weten dat hij met Scuderia Cameron Glickenhaus zal uitkomen in de nieuwe klasse.

Glickenhaus is een autofabrikant die stevig aan de weg timmert, en vooral bekend is van haar deelnames aan de 24 uur van de Nürburging. Vorig jaar wist het merk zelfs nog pole-position te pakken voor de Duitse autosportklassieker op de befaamde Nordschleife. Na meerdere finishes in de 24 uur van de Nürburgring wil Glickenhaus in 2020 ook voor het eerst gaan deelnemen aan de 24 uur van Le Mans.

Glickenhaus 007

Op basis van de zogenaamde Glickenhaus 007, een auto die in 2020 van de band zal rollen, zal het door Podium Engtineering gerunde raceteam in de fabriek in het Italiaanse Turijn een Hypercar voor het WEC gaan ontwikkelen. De auto zal aangedreven worden door een motor uit de GM-tak. Over de vereiste hybride-aandrijving voor de voorwielen hakt het bedrijf later de knoop door wanneer de reglementen definitief zijn.

“Van de informatie die nu al is vrijgegeven weten we genoeg om te kunnen concluderen dat dit project binnen onze capaciteiten ligt qua ontwerp en engineering,” aldus Glickenhaus. “De richting van de reglementen is helder: high performance, maar aan strikte regels gebonden. Sommige cijfers liggen niet eens zo ver af van wat we al hebben bereikt met onze eerdere of huidige projecten. De aero-efficiëntie, minimumgewicht en de reglementen omtrent de voorzijde van de auto zijn vergelijkbaar met onze huidige SGC 003. Het motorvermogen ligt iets hoger, maar niet veel meer. Daarnaast hebben we ook al ervaring met het implementeren van hybride-aandrijving binnen een bestaand pakket.”

Van Turijn via Le Mans naar Parijs

Glickenhaus wil gaan racen in het WEC met een auto die met een paar kleine aanpassingen ook als straatauto moet kunnen dienen: “We kijken naar een GM-motor voor de aandrijving. Die zal waarschijnlijk gewisseld moeten worden om de auto straatlegaal te maken omdat de motorstanden en brandstofmanagement hem niet praktisch zouden maken voor op de weg. Maar verder is het misschien wel zo simpel als het wisselen van de wielen en banden.”

“Er zit een echte aantrekkingskracht in het feit dat deze auto’s van Turijn waar ze worden gebouwd naar Le Mans zouden kunnen rijden om er vervolgens te racen in de 24 uur, om daarna misschien nog wel door te rijden naar Parijs voor het diner.”

Niet bang voor de concurrentie

Glickenhaus wil met twee 007’s gaan deelnemen in de Hypercar-klasse, en kan mogelijk concurrentie verwachten van grote merken als Ford, Ferrari, BMW en Porsche. Daar ligt Glickenhaus echter niet van wakke: “We zijn niet bang voor de concurrentie. Er zullen er vast zijn die denken dat dit te hoog gegrepen is, maar we zijn niet zonder succes in de autosport. Ik kijk er juist naar uit om het tegen de grote namen op te gaan nemen en ik hoop dat ons besluit ook andere merken zal aansporen om hetzelfde te doen.”

1
Glickenhaus 007
2
Glickenhaus 007
3
Glickenhaus 007
4
Glickenhaus 007
5
Glickenhaus 007
6
Glickenhaus 007
Indy 500-deelname Alonso nog niet zeker, Pigot op voorlopige pole
IndyCar
19 mei 2019
Visser domineert in Zolder naar eerste zege in W Series
Formulewagens
18 mei 2019
Max Verstappen trakteert Zandvoort op donuts
Verstappen
18 mei 2019
Björk wint Race 1 op Zandvoort, Catsburg in de punten
WTCR
18 mei 2019
Eng scoort allereerste DTM-zege op Zolder
DTM
18 mei 2019
Wittmann pakt DTM-pole in Zolder, Frijns 5e
DTM
18 mei 2019
Björk pakt WTCR-pole op Zandvoort, Lynk & Co domineert
WTCR
18 mei 2019
Daly bovenaan na Fast Friday op Indianapolis
IndyCar
18 mei 2019
Markelov vervangt King tijdens F2-weekend Monaco
Formule 2
17 mei 2019
Jones snelste op ingekorte derde trainingsdag
IndyCar
17 mei 2019
VIDEO | O’Ward maakt harde klapper op Indianapolis
IndyCar
16 mei 2019
Racing Team Nederland onthult Le Mans-livery
Le Mans
16 mei 2019
Bratches bevestigt plannen voor F1-rentree in Afrika
16 mei 2019
Newgarden snelste op dag 2, Alonso en Rosenqvist in de muur
IndyCar
16 mei 2019
VIDEO | Alonso crasht op tweede trainingsdag voor Indy 500
IndyCar
15 mei 2019
Mazepin snelste namens Mercedes op tweede testdag
15 mei 2019
Power bovenaan na eerste trainingsdag op Indy
IndyCar
15 mei 2019
Ferrari en Red Bull selecteren maximum aantal zachte banden voor Monaco
14 mei 2019
Bottas met afstand de snelste op eerste testdag
14 mei 2019
Racing Team Nederland onthult speciale Le Mans-livery
Le Mans
14 mei 2019
Bleekemolen: 'Racen op een circuit als dit geeft meer voldoening'
14 mei 2019
Bratches: 'Zandvoort draagt zeker bij aan de schoonheid van F1'
14 mei 2019
Carey over Zandvoort: 'Geweldig dat het zover is'
14 mei 2019