HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Force India overweegt extra veiligheidsmaatregelen tijdens Braziliaanse GP
Formule 1
06 november 2018

Het Formule 1-team van Force India is van plan om dit weekend extra veiligheidsmaatregelen te treffen tijdens het GP-weekend in Brazilië, ondanks de belofte van de organisatoren dat er extra maatregelen zijn getroffen om te voorkomen dat F1-personeel opnieuw slachtoffer wordt van berovingen.

Het Grand Prix-weekend in Brazilië is de afgelopen jaren al vaker ontsierd door criminele bendes die het tijdens het F1-weekend in Sao Paulo gemunt hebben op F1-personeel. Vorig jaar nog moesten teamleden van Mercedes onder dreiging van vuurwapens hun waardevolle bezittingen afstaan toen ze buiten het circuit werden onderschept door gewapende criminelen.

De gewelddadige incidenten gericht tegen het F1-personeel leidden vorig jaar tot een discussie tussen de F1, de FIA en de lokale autoriteiten. McLaren en Pirelli besloten vorig jaar een tweedaagse bandentest op het circuit van Interlagos na afloop van het GP-weekend zelfs nog af te blazen na de overval op het Mercedes-personeel. Om dergelijke incidenten dit jaar tegen te gaan hebben de Formule 1-teams van de organisatoren de belofte gekregen dat er dit weekend “veel meer” beveiliging aanwezig zal zijn rondom het circuit.

“We hebben met de organisatie, de lokale autoriteiten en de politie samengewerkt en klaarblijkelijk pakken ze dit jaar veel groter uit,” aldus Force India-teambaas Otmar Szafnauer. “Ze zijn op de hoogte van de tijden waarop we op het circuit arriveren en weer verlaten, dus de beveiliging zal op bepaalde tijden worden aangescherpt. Daarnaast zal de politie ook niet eerder vertrekken, dus het zal meer invloed hebben.”

Desondanks overweegt Force India om ook zelf extra veiligheidsmaatregelen te nemen: “We kijken naar bepaalde veiligheidsmaatregelen. We hebben het geluk gehad tot ons team niets is overkomen, maar we nemen het wel serieus.”

'Anononiem' naar het circuit

Formule 1-personeel wordt ieder jaar in Sao Paulo geadviseerd om in normale kleding van en naar en het circuit te gaan en verder zoveel mogelijk uiterlijke kenmerken van het F1-team te verbergen, aangezien criminele bendes het specifiek op F1-personeel hebben gemunt. Een maatregel die Force India al jarenlang neemt in Sao Paulo.

“We nemen voorzorgsmaatregelen die andere teams in het verleden niet hebben getroffen. Tot dusver is ons niets overkomen, door puur geluk of een juiste inschatting. Maar we zullen er dit jaar nog meer aandacht aan besteden na wat er vorig is gebeurd bij Mercedes.”

“We hebben altijd al voorzorgsmaatregelen getroffen. Neem bijvoorbeeld de busjes waarin onze teamleden worden vervoerd. Die hebben geen stickers, alle parkeerpassen kunnen weggehaald worden, er staan geen Force India-logo’s op. We dragen ook geen teamkleding in de bus, maar gewoon onze normale kleren. Daarmee vorkomen we dat we opvallen. Misschien heeft het gewerkt, misschien hebben we gewoon geluk gehad of een beetje van allebei.”

De Grand Prix van Brazilië staat al jaren onder druk. De onveilige situatie in de straten van Sao Paulo is één van de redenen waarom de race in de nabije toekomst van de F1-kalender dreigt te verdwijnen.

Het gaat nog wel degelijk ergens om in Abu Dhabi! | SLIPSTREAM
19 november 2018
Flörsch succesvol geopereerd aan gebroken ruggenwervel
Formule 3
19 november 2018
Van Loon terug in Dakar: "Top 5 blijft het doel"
Dakar-Auto
19 november 2018
Mitchel van den Brink als jongste deelnemer ooit naar Dakar
Dakar-Truck
19 november 2018
Dakar-debutant Pittens: "Top 20 uiteindelijk het doel"
Dakar-Motor
19 november 2018
RTL GP: WTCR Macau
WTCR
19 november 2018
Martien Jimmink wil oudste Nederlandse Dakar-finisher worden
Dakar-Motor
19 november 2018
Bleekemolen valt uit in Texas: "Hadden makkelijk moeten winnen"
GT
18 november 2018
Latvala wint in Australië, Ogier pakt zesde wereldtitel
WRC
18 november 2018
Flörsch loopt gebroken ruggenwervel op bij horrorcrash in Macau
Formule 3
18 november 2018
Tarquini grijpt WTCR-titel, Guerrieri wint slotrace
WTCR
18 november 2018
Zware crash overschaduwt tweede Macau-zege Ticktum
Formule 3
18 november 2018
Toyota wint regenachtige 6 uur van Shanghai
WEC
18 november 2018
Farfus wint in Macau, Frijns 5e
GT
18 november 2018
Vervisch grijpt eerste WTCR-zege in Macau
WTCR
18 november 2018
Terugkijken | RTL GP Pre-proloog 2018
Dakar-Overig
17 november 2018
VIDEO | Chaos in Macau na WTCR-crash
WTCR
17 november 2018
Ford steekt stokje voor eerste WEC-pole Catsburg
WEC
17 november 2018
Toyota blijft Rebellion nipt voor in kwalificatie Shanghai, Tung pakt LMP2-pole
WEC
17 november 2018
Vernay wint Race 1 in Macau, Coronel 13e
WTCR
17 november 2018
Farfus domineert kwalificatierace Macau, Frijns 6e
GT
17 november 2018
Dan Ticktum wint kwalificatierace GP Macau
Formule 3
17 november 2018
Alleskunner in de autosport: Jeroen Bleekemolen | SLIPSTREAM
GT
16 november 2018