HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopTickets
Overig
Alonso en Kobayashi bevestigd als teamgenoten Van der Zande
Endurance
27 november 2018

Renger van der Zande en zijn vaste teamgenoot Jordan Taylor krijgen eind januari versterking van twee grote namen in de 24 uur van Daytona: de beide coureurs zullen tijdens de seizoensopener van het IMSA-kampioenschap hun Cadillac DPi-V.R delen met Fernando Alonso en Kamui Kobayashi.

RTL GP kon maandag al melden dat Alonso begin volgend jaar met Wayne Taylor Racing voor een tweede maal gaat deelnemen aan de 24 uur van Daytona. Dinsdag heeft de Amerikaanse renstal niet alleen de Spanjaard, maar ook Kamui Kobayashi bevestigd als gastrijders voor de Amerikaanse klassieker op de Daytona International Speedway. Samen met vaste rijders Renger van der Zande en Jordan Taylor zal het viertal met de Cadillac DPi-V.R gaan strijden om de overwinning in de 24 uur van Daytona, die het team in 2017 voor het laatst wist te winnen.

Alonso en Kobayashi zijn in het World Endurance Championship al teamgenoten van elkaar bij het team van Toyota. Alonso’s tweede deelname aan de 24u van Daytona is gelinkt aan z’n nieuwe deal met Cadillacs moederbedrijf General Motors, die er tevens voor zorgt dat de Spanjaard in mei met een bolide van Chevrolet gaat deelnemen aan de Indy 500. Kobayashi’s deal met Wayne Taylor Racing is gelinkt aan de hoofdsponsor van Wayne Taylor Racing, het Japanse Konica Minolta.

“Ik ben ontzettend blij dat ik Fernando Alonso en Kamui Kobayashi als teamgenoten van Renger en Jordan kan bevestigen in Daytona,” vertelt teameigenaar Wayne Taylor, die in 2017 ook al viervoudig NASCAR-kampioen Jeff Gordon wist te strikken voor de 24u van Daytona. “Zowel Fernando als Kamui zijn de crème de la crème als het aankomt op talent, niet alleen in de Formule 1 maar ook momenteel in de sportscars. Het heeft lang geduurd om dit rond te krijgen, maar ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Fernando heeft vorig jaar al op Daytona gereden, terwijl het de eerste Rolex 24 voor Kamui zal worden. Hij is echter een superster die snel zal leren. We hebben een plan uitgewerkt om beide rijders efficiënt te laten integreren binnen ons team. Ik ben superblij dat dit is gelukt, en kan niet wachten om naar Daytona te gaan.”

Alonso: "Hopen dat we kunnen vechten om de zege"

“Dit is zonder twijfel een van de grootste races in Amerika en de hele wereld,” laat Alonso zelf weten. “Terugkeren naar de Verenigde Staten is altijd speciaal. De sfeer die de fans neerzetten is altijd uniek. Ik hoop dat we kunnen vechten voor de overwinning, maar ook dat we lol kunnen hebben en de fans een lach op het gezicht kunnen bezorgen. Vorig jaar reed ik er mijn eerste race in de endurance-racerij, maar ook m'n eerste race met dit soort auto’s en op deze baan. Ik wilde echter meer nadat een remprobleem onze hoop op het podium beëindigde. Na een intens jaar kijk ik er echt naar uit om in 2019 éen van de belangrijkste races ter wereld op m’n naam te schrijven.”

Van der Zande: "Kunnen veel leren van Fernando en Kamui"

Ook Van der Zande, die WTR vorige maand nog de overwinning bezorgde in de Petit Le Mans, is blij met het nieuws: “Fernando is een levende legende en Kamui een fantastisch coureur. We mogen van geluk spreken dat we het beste talent van de wereld aan ons team toe hebben kunnen voegen,” aldus de Amsterdammer. “Het geeft het niveau van ons team aan en bevestigt maar weer eens dat ik op de juiste plek zit, wat ik al wist."

"Vorig jaar beschikten we echt over het pakket om kampioen te worden, maar twee uitvalbeurten staken daar een stokje voor. Ik denk dat we ons in een goede positie bevinden om sterk aan het nieuwe seizoen te beginnen in Daytona. Er zal een enorme hype rondom het team hangen, maar aan de andere kant kunnen we ook veel leren van Fernando en Kamui. Zij hebben al bij zoveel verschillende teams gereden, met zoveel verschillende auto’s geracet en met zoveel verschillende mensen gewerkt. Dat is alleen maar een voordeel voor ons team. Ik ben er dan ook blij mee. Het voornaamste doel is het winnen van de race, zowel voor Fernando en Kamui als voor ons. We zullen er samen alles aan gaan doen om dat te laten gebeuren.”

De 24 uur van Daytona vindt plaats op 26 en 27 januari. Van 4 tot en met 6 januari wordt er door alle teams getest op de Daytona International Speedway tijdens de collectieve Roar Before the 24-test.

FINALE | Stem op jouw held van Dakar 2019!
Dakar-Overig
16 januari 2019
LIVEBLOG Dakar 2019 | Etappe 9
Dakar-Overig
16 januari 2019
De Rooy baalt van "stomme fout"
Dakar-Truck
16 januari 2019
Van den Heuvel en Nikolaev in de problemen in Etappe 8
Dakar-Truck
16 januari 2019
Grote problemen voor Ten Brinke in Etappe 8
Dakar-Auto
16 januari 2019
Slijtageslag bij de auto's in achtste Dakar-etappe
Dakar-Auto
16 januari 2019
Walkner wint Etappe 8, Price pakt de leiding
Dakar-Motor
16 januari 2019
RTL GP Uitzendschema
16 januari 2019
Drama voor klassementsleider Brabec
Dakar-Motor
16 januari 2019
Hopmans: "Ik heb zat zand gezien!"
Dakar-Motor
16 januari 2019
Willems ligt niet wakker van diskwalificatie
Dakar-Auto
16 januari 2019
Flinke schade bij Coronel: "Dit gaat een latertje worden"
Dakar-Auto
16 januari 2019
Dakar-deelnemers zien af in Peruaanse duinen
Dakar-Overig
16 januari 2019
Teamwork helpt Rainbow Truck weer overeind
Dakar-Truck
16 januari 2019
Highlights Etappe 8 Dakar 2019
Dakar-Overig
16 januari 2019
RTL GP: Africa Eco Race Aflevering 2
Africa Eco Race
16 januari 2019
RTL GP: Dakar Aflevering 10
Dakar-Overig
15 januari 2019
Sotnikov grijpt de leiding na etappezege, De Rooy blijft derde
Dakar-Truck
15 januari 2019
Loeb pakt vierde dagzege, grote problemen voor Ten Brinke
Dakar-Auto
15 januari 2019
KTM slaat toe in Etappe 8, drama voor Brabec
Dakar-Motor
15 januari 2019
Overzicht: Starttijden Formule 1-races in 2019
15 januari 2019
LIVEBLOG Dakar 2019 | Etappe 8
Dakar-Overig
15 januari 2019
Highlights Etappe 7 Dakar 2019
Dakar-Overig
15 januari 2019