HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Alonso en Kobayashi bevestigd als teamgenoten Van der Zande
Endurance
27 november 2018

Renger van der Zande en zijn vaste teamgenoot Jordan Taylor krijgen eind januari versterking van twee grote namen in de 24 uur van Daytona: de beide coureurs zullen tijdens de seizoensopener van het IMSA-kampioenschap hun Cadillac DPi-V.R delen met Fernando Alonso en Kamui Kobayashi.

RTL GP kon maandag al melden dat Alonso begin volgend jaar met Wayne Taylor Racing voor een tweede maal gaat deelnemen aan de 24 uur van Daytona. Dinsdag heeft de Amerikaanse renstal niet alleen de Spanjaard, maar ook Kamui Kobayashi bevestigd als gastrijders voor de Amerikaanse klassieker op de Daytona International Speedway. Samen met vaste rijders Renger van der Zande en Jordan Taylor zal het viertal met de Cadillac DPi-V.R gaan strijden om de overwinning in de 24 uur van Daytona, die het team in 2017 voor het laatst wist te winnen.

Alonso en Kobayashi zijn in het World Endurance Championship al teamgenoten van elkaar bij het team van Toyota. Alonso’s tweede deelname aan de 24u van Daytona is gelinkt aan z’n nieuwe deal met Cadillacs moederbedrijf General Motors, die er tevens voor zorgt dat de Spanjaard in mei met een bolide van Chevrolet gaat deelnemen aan de Indy 500. Kobayashi’s deal met Wayne Taylor Racing is gelinkt aan de hoofdsponsor van Wayne Taylor Racing, het Japanse Konica Minolta.

“Ik ben ontzettend blij dat ik Fernando Alonso en Kamui Kobayashi als teamgenoten van Renger en Jordan kan bevestigen in Daytona,” vertelt teameigenaar Wayne Taylor, die in 2017 ook al viervoudig NASCAR-kampioen Jeff Gordon wist te strikken voor de 24u van Daytona. “Zowel Fernando als Kamui zijn de crème de la crème als het aankomt op talent, niet alleen in de Formule 1 maar ook momenteel in de sportscars. Het heeft lang geduurd om dit rond te krijgen, maar ik wil iedereen bedanken die dit mogelijk heeft gemaakt. Fernando heeft vorig jaar al op Daytona gereden, terwijl het de eerste Rolex 24 voor Kamui zal worden. Hij is echter een superster die snel zal leren. We hebben een plan uitgewerkt om beide rijders efficiënt te laten integreren binnen ons team. Ik ben superblij dat dit is gelukt, en kan niet wachten om naar Daytona te gaan.”

Alonso: "Hopen dat we kunnen vechten om de zege"

“Dit is zonder twijfel een van de grootste races in Amerika en de hele wereld,” laat Alonso zelf weten. “Terugkeren naar de Verenigde Staten is altijd speciaal. De sfeer die de fans neerzetten is altijd uniek. Ik hoop dat we kunnen vechten voor de overwinning, maar ook dat we lol kunnen hebben en de fans een lach op het gezicht kunnen bezorgen. Vorig jaar reed ik er mijn eerste race in de endurance-racerij, maar ook m'n eerste race met dit soort auto’s en op deze baan. Ik wilde echter meer nadat een remprobleem onze hoop op het podium beëindigde. Na een intens jaar kijk ik er echt naar uit om in 2019 éen van de belangrijkste races ter wereld op m’n naam te schrijven.”

Van der Zande: "Kunnen veel leren van Fernando en Kamui"

Ook Van der Zande, die WTR vorige maand nog de overwinning bezorgde in de Petit Le Mans, is blij met het nieuws: “Fernando is een levende legende en Kamui een fantastisch coureur. We mogen van geluk spreken dat we het beste talent van de wereld aan ons team toe hebben kunnen voegen,” aldus de Amsterdammer. “Het geeft het niveau van ons team aan en bevestigt maar weer eens dat ik op de juiste plek zit, wat ik al wist."

"Vorig jaar beschikten we echt over het pakket om kampioen te worden, maar twee uitvalbeurten staken daar een stokje voor. Ik denk dat we ons in een goede positie bevinden om sterk aan het nieuwe seizoen te beginnen in Daytona. Er zal een enorme hype rondom het team hangen, maar aan de andere kant kunnen we ook veel leren van Fernando en Kamui. Zij hebben al bij zoveel verschillende teams gereden, met zoveel verschillende auto’s geracet en met zoveel verschillende mensen gewerkt. Dat is alleen maar een voordeel voor ons team. Ik ben er dan ook blij mee. Het voornaamste doel is het winnen van de race, zowel voor Fernando en Kamui als voor ons. We zullen er samen alles aan gaan doen om dat te laten gebeuren.”

De 24 uur van Daytona vindt plaats op 26 en 27 januari. Van 4 tot en met 6 januari wordt er door alle teams getest op de Daytona International Speedway tijdens de collectieve Roar Before the 24-test.

Indy 500-deelname Alonso nog niet zeker, Pigot op voorlopige pole
IndyCar
19 mei 2019
Visser domineert in Zolder naar eerste zege in W Series
Formulewagens
18 mei 2019
Max Verstappen trakteert Zandvoort op donuts
Verstappen
18 mei 2019
Björk wint Race 1 op Zandvoort, Catsburg in de punten
WTCR
18 mei 2019
Eng scoort allereerste DTM-zege op Zolder
DTM
18 mei 2019
Wittmann pakt DTM-pole in Zolder, Frijns 5e
DTM
18 mei 2019
Björk pakt WTCR-pole op Zandvoort, Lynk & Co domineert
WTCR
18 mei 2019
Daly bovenaan na Fast Friday op Indianapolis
IndyCar
18 mei 2019
Markelov vervangt King tijdens F2-weekend Monaco
Formule 2
17 mei 2019
Jones snelste op ingekorte derde trainingsdag
IndyCar
17 mei 2019
VIDEO | O’Ward maakt harde klapper op Indianapolis
IndyCar
16 mei 2019
Racing Team Nederland onthult Le Mans-livery
Le Mans
16 mei 2019
Bratches bevestigt plannen voor F1-rentree in Afrika
16 mei 2019
Newgarden snelste op dag 2, Alonso en Rosenqvist in de muur
IndyCar
16 mei 2019
VIDEO | Alonso crasht op tweede trainingsdag voor Indy 500
IndyCar
15 mei 2019
Mazepin snelste namens Mercedes op tweede testdag
15 mei 2019
Power bovenaan na eerste trainingsdag op Indy
IndyCar
15 mei 2019
Ferrari en Red Bull selecteren maximum aantal zachte banden voor Monaco
14 mei 2019
Bottas met afstand de snelste op eerste testdag
14 mei 2019
Racing Team Nederland onthult speciale Le Mans-livery
Le Mans
14 mei 2019
Bleekemolen: 'Racen op een circuit als dit geeft meer voldoening'
14 mei 2019
Bratches: 'Zandvoort draagt zeker bij aan de schoonheid van F1'
14 mei 2019
Carey over Zandvoort: 'Geweldig dat het zover is'
14 mei 2019