HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
BMW twijfelt nog over langer verblijf in WEC
Endurance
04 februari 2019

BMW neemt mogelijk na één seizoen alweer afscheid van het World Endurance Championship. De Duitse fabrikant neemt pas deze zomer na afloop van het Super Season een besluit over een mogelijke verdere deelname aan het endurance-kampioenschap.

Nadat BMW in 2017 al met de nieuwe M8 GTE in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap stapte, maakte de renstal vorig jaar ook haar intrede in het meer Europees georiënteerde World Endurance Championship. Waar de M8 GTE in Amerika al meerdere successen heeft geboekt en onlangs nog de 24 uur van Daytona wist te winnen in de GTLM-klasse, vallen de prestaties van BMW in het WEC erg tegen. Een tweede plek op de Fuji Speedway is tot dusver het beste resultaat van de M8 GTE in het World Endurance Championship.

BMW had zich aanvankelijk voor twee jaar verbonden aan het WEC, maar vanwege het 14 maanden durende Super Season – dat vorig jaar mei begon en in juni pas eindigt na de 24 uur van Le Mans - zal BMW na dit seizoen al evalueren of het langer in het WEC actief zal blijven of niet.

“We nemen deel aan het Super Season, en gaan dat eerst volbrengen. Daarna zien we wel verder,” aldus BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt tegenover Sportscar365. “Normaalgesproken nemen we een besluit voor meerdere jaren, maar met het hele Super Season is het voor ons het beste om daarna met twee edities van de 24 uur van Le Mans achter de rug alles eens goed te bekijken en daarna pas een besluit te nemen over de toekomst.”

Verschil tussen IMSA en WEC

De BMW M8 GTE is dit jaar in het WEC al meer dan eens benadeelt met de Balance of Performance-berekeningen die door het kampioenschap worden gehanteerd, terwijl de Beierse fabrikant het ook onder andere op promotioneel en organisatorisch vlak op een aantal punten niet eens is met het WEC. Daarentegen verloopt de samenwerking met de Amerikaanse IMSA een stuk voorspoediger, en zou BMW zelfs betrokken zijn bij de besprekingen over een nieuw reglement voor de DPi-klasse, de topklasse van het IMSA-kampioenschap waarin er gereden wordt met prototypes die voor een groot deel worden ontwikkeld door de fabrikant zelf.

“We hebben samengewerkt met de ACO en de FIA, en dat is natuurlijk iets waar je wel aan gewend moet raken,” vervolgt Marquardt over de samenwerking met het WEC. “Het is wat anders dan de IMSA, waar we al zoveel jaar mee samenwerken. Met de ACO moesten we er na een break wel weer even in komen.”

Omdat de M8 GTE momenteel nog wordt doorontwikkeld en ook in Amerika nog racet, kan BMW een keuze over een eventueel langer verblijf in het WEC zo lang mogelijk uitstellen: “Wanneer je de auto’s beschikbaar hebt en je geen nieuwe ontwikkeling hoeft te doen kun je je besluit pas relatief laat nemen. Ik weet dat de promoters vroeg duidelijkheid willen hebben, maar uiteindelijk investeer je er wel een flink bedrag in. Het WEC is wat dat betreft dan ook niks anders dan onze andere autosportactiviteiten. Voor ons gaat het erom wat onze verwachtingen vooraf waren en of die zijn behaald. Hoe we het op sportief vlak hebben gedaan en hoe alles op het gebied van marketing en bereik is verlopen.”

BMW is niet het enige merk dat nog twijfelt over een langer verblijf in het WEC. Mogelijk trekt ook Ford na dit seizoen de stekker uit haar GTE Pro-programma.

Overzicht: De eerste wintertest in cijfers
22 februari 2019
Calderon wordt eerste vrouwelijke coureur in de Formule 2
Formule 2
22 februari 2019
Wat hebben we geleerd van de eerste testweek? | SLIPSTREAM
21 februari 2019
Hülkenberg eindigt eerste testweek bovenaan
21 februari 2019
Albon houdt Toro Rosso bovenaan in Barcelona
21 februari 2019
Red Bull ontkent vibratieproblemen met Honda-krachtbron
20 februari 2019
Verstappen positief na eerste testweek: “Tot nu toe gaat het zeer goed”
Verstappen
20 februari 2019
Kvyat zet Toro Rosso bovenaan op derde testdag
20 februari 2019
IndyCar introduceert nieuwe AFP-cockpitbescherming
IndyCar
20 februari 2019
Hamilton erkent: “Ferrari ziet er heel sterk uit”
20 februari 2019
Nieuwe Williams eindelijk de baan op in Barcelona
20 februari 2019
Raikkonen stuurt Alfa Romeo naar snelste tijd op derde ochtend
20 februari 2019
Update: De eerste Formule 1-test is onderweg!
19 februari 2019
Bleekemolen test met Ford: "Wat een gave auto!"
Le Mans
19 februari 2019
Gasly trekt boetekleed aan na crash op Dag 2
19 februari 2019
Leclerc snelste op tweede testdag, Gasly crasht
19 februari 2019
Juncadella en Habsburg maken DTM line-up Aston Martin compleet
DTM
19 februari 2019
Leclerc houdt Ferrari bovenaan in Barcelona
19 februari 2019
Vettel looft Ferrari na eerste testdag: “Dicht bij perfectie”
18 februari 2019
Verstappen maakt kilometers op eerste testdag: “Alles werkte prima”
Verstappen
18 februari 2019
Snelste tijd en meeste kilometers voor Vettel op eerste testdag
18 februari 2019
Williams moet ook tweede testdag laten varen
18 februari 2019
Bent Viscaal met HWA in de Formule 3
Formule 3
18 februari 2019