HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Tom Coronel in 2019 met Cupra in FIA WTCR
Toerwagens
26 februari 2019

Tom Coronel is ook dit jaar weer van de partij in de FIA World Touring Car Cup (WTCR). De coureur uit Eemnes gaat dit jaar voor het Belgische Comtoyou Racing rijden met een Cupra.

Coronel was afgelopen jaar met een Honda actief in de WTCR, maar kiest voor 2019 voor een Cupra, de racedivisie van SEAT. De 46-jarige coureur gaat rijden voor het team van Comtoyou Racing, waar hij na afloop van het vorige seizoen mee in gesprek raakte:. “De contacten met het team dateren van eind vorig jaar”, vertelt Coronel. “Na de races op Macau kwam ik in gesprek met Kurt Mollekens. Mijn oud-teamgenoot tijdens de Euroseries Opel Lotus en momenteel engineer bij Comtoyou Racing uit het Belgische Waterloo. Dat gesprek zette mij aan het denken en na de nodige contacten met het team, onder leiding van François Verbist en Jean-Michel Baert kwam ik tot een goede afspraak voor het komend seizoen.”

Ook Coronels verleden als coureur van het SEAT WTCC-team speelden mee tijdens de gesprekken: “Jamie Puig, de oud teammanager van het SEAT WTCC-team speelde een belangrijke rol. Met SEAT heb ik in de jaren de nodige successen in de CUPRA behaald. Jaime speelt nu een rol bij CUPRA en gaf voor mij de doorslag om hier voor te kiezen. Het gaat hier om auto’s die in Spanje bij CUPRA gebouwd zijn en die door Comtoyou Racing gefinetuned worden. Ieder raceweekend zal er ook een monteur van CUPRA aanwezig zijn. Verder zijn er de nodige testdagen in het contract opgenomen.”

Startnummer 50

Coronel zal morgen (dinsdag 27 februari) al voor het eerst kennis kunnen maken met zijn Cupra tijdens een tweedaagse testsessie op Circuit Zandvoort: “Uiteindelijk zal de auto de bekende gele kleur krijgen en het startnummer voor komend seizoen is ’50’. Daarmee wil ik DHL als sponsor extra in het zonnetje zetten, want zij bestaan dit jaar precies 50 jaar en dit leek mij een mooie geste. Verder zijn alle sponsors van vorig jaar gebleven, waardoor ook de rest van de auto voor iedereen herkenbaar zal zijn.”

Coronel zal bij Comtoyou Racing dit jaar een team gaan vormen met Aurélien Panis, de zoon van voormalig F1-coureur Olivier Panis. Net als Coronel zal ook de Fransman in een knalgele bolide gaan rijden.

'Moment of fame'

Voor wat betreft de vooruitzichten hoopt Coronel uiteraard dit jaar toch weer op het podium te staan. “Na het afgelopen jaar moet het toch lukken om weer een keer ‘a moment of fame’ te pakken. Het zal niet makkelijk zijn, want dit jaar keren er natuurlijk vele grote rijders van weleer in het kampioenschap terug. Aan de andere kant heb ik veel vertrouwen in de auto plus het team en laten we hopen dat het geluk dit jaar ook weer een keer mijn kant op valt. Zeker door de vroege en goede voorbereiding, maar ook het jaar ervaring in het WTCR, moet het toch weer een keer lukken om de strijd om de podiumplaatsen aan te gaan. Het zal zeker niet makkelijk zijn, de concurrentie is sterk, maar we hebben 10 raceweekenden, met ieder drie races om het te bewijzen. Hopen dat we uit de schade blijven en de strijd aan kunnen gaan. Aan mij zal het niet liggen. Ik heb er zin in! Eat My Dust ehhh Cheese!”

Tom Coronel is al de derde Nederlander die zeker is van een plekje op de WTCR-grid in 2019. Eerder maakten ook Nick Catsburg (Hyundai) en Niels Langeveld (Audi) al hun plannen bekend.

1
De Cupra TCR van Tom Coronel
2
De Cupra TCR van Tom Coronel
3
De Cupra TCR van Tom Coronel
4
De Cupra TCR van Tom Coronel
5
De Cupra TCR van Tom Coronel
6
De Cupra TCR van Tom Coronel
Duqueine alsnog naar Le Mans na terugtreden Spirit of Race
Le Mans
21 maart 2019
KTM steekt stokje voor Amerikaans avontuur Herlings
21 maart 2019
Gemeente Zandvoort wil 4 miljoen investeren in F1-race
21 maart 2019
Alfa Romeo strikt jonge Amerikaan als ontwikkelingsrijder
21 maart 2019
Foto's | Met deze auto rijdt Nick Catsburg dit seizoen in de WTCR
WTCR
19 maart 2019
F1-teams grotendeels op één lijn met bandenkeuze voor Bahrein
19 maart 2019
Buurman gaat Blancpain GT-titel verdedigen met Black Falocon
Endurance Series
19 maart 2019
Zijn Verstappen en Red Bull wel iets opgeschoten? | SLIPSTREAM
18 maart 2019
F1-team Renault ook in 2019 naar GAMMA Racing Day
18 maart 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 1
17 maart 2019
Kapotte wielmoer doet Grosjean de das om in Melbourne
17 maart 2019
Bottas draagt overwinning op aan Charlie Whiting
17 maart 2019
Hamilton reed GP Australië met beschadigde Mercedes
17 maart 2019
Vettel: “De auto kwam gewoon grip tekort”
17 maart 2019
Verstappen bezorgt Honda eerste podium sinds 2008: “Dit hebben ze verdiend”
Verstappen
17 maart 2019
Bottas sprakeloos: “Dit was mijn beste race ooit”
17 maart 2019
WK-stand na de GP Australië
17 maart 2019
Bottas domineert GP Australië, Verstappen 3e
17 maart 2019
Bleekemolen 5e in Sebring: "Hebben alles gegeven"
IMSA
17 maart 2019
AXR wint 12 uur van Sebring, Van der Zande tweede
IMSA
17 maart 2019
Gasly strandt in Q1 na 'stomme fout' van Red Bull
16 maart 2019
Norris achtste bij F1-kwalificatiedebuut: “Absoluut niet verwacht”
16 maart 2019
Verstappen blij met P4: “Heb er echt alles uitgehaald”
Verstappen
16 maart 2019