HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Vettel, Ricciardo en Hülkenberg verdedigen voordringactie bij Verstappen
Formule 1
13 april 2019

Sebastian Vettel, Daniel Ricciardo en Nico Hülkenberg hebben zaterdag na afloop van de kwalificatie tekst en uitleg gegeven over hun inhaalactie op Max Verstappen aan het einde van Q3. De drie coureurs drongen aan het einde van de kwalificatie voor bij Red Bull-coureur, wat hij bepaald niet kon waarderen.

Aan het einde van de derde kwalificatiesessie wilden alle tien de overgebleven nog één vliegende ronde afleggen op het circuit van China. Omdat alle coureurs echter zo lang mogelijk wachten op optimale baanomstandigheden, was het in de voorlaatste bocht dringen geblazen voor een aantal coureurs. Vettel en de beide Renault-coureurs besloten uiteindelijk voor te dringen en de Red Bull van Verstappen te passeren. De Limburger moest daardoor opnieuw een gaatje laten vallen, wat er uiteindelijk voor zorgde dat hij net als teamgenoot Pierre Gasly en de beide Haas-coureurs de laat start/finish passeerde en geen snelle ronde meer kon rijden. Verstappen zakte daardoor terug naar de vijfde plek en was na afloop boos op de coureurs die hem hadden ingehaald. Vettel verdedigde zijn actie na afloop echter, en liet weten dat hij geen andere keuze had.

"Moest wel iets bedenken"

“Natuurlijk probeert iedereen op hetzelfde moment op hetzelfde stukje asfalt te zitten,” legde Vettel uit. “Als je aan het einde van de trein rijdt, zoals voor mij het geval was, wordt het een lastig verhaal.”

“Toen het team me vertelde dat ik maar tien seconden marge had om mijn vliegende ronde te kunnen starten moest ik wel iets bedenken. Ik weet of de rest niet op de hoogte was gebracht, want als iedereen net zo veel vaart was gaan maken als ik deed had iedereen het gehaald. Op dat moment gaf ik prioriteit aan het op tijd halen van start/finish. Volgens mij hadden anderen niet door dat het zo kantje boord was.”

Ricciardo: "Niet iedereen was op de hoogte"

Ook Daniel Ricciardo denkt dat niet iedereen door had dat de klok tikte: “Het was echt heel close,” aldus de Australiër. “Volgens mij passeerde ik de lijn met minder dan een seconde te gaan. Toen ik op start/finish reed zag ik het rode licht aanspringen, dus het was echt kantje boord.  Ik weet niet of de rest wel de informatie doorkreeg, want mijn engineer vertelde me dat het erom ging spannen en dat ik echt moest gaan. Volgens mij kreeg de rest die informatie niet, want een aantal van hem nam flink de tijd.”

Ricciardo’s teamgenoot Nico Hülkenberg vulde aan: “Ik had eerlijk gezegd niet door dat het zo krap ging zijn, maar toen we met z’n allen tegelijkertijd de pits uitreden zag je het wel al aankomen,” aldus de Duitser. “Ik had een Mercedes voor me en de Ferrari’s achter mij waren al aan het pushen. Ik wist dat het eraan zat te komen, dus aan het einde van de ronde zorgde ik ervoor dat ik niet in de problemen zou komen.”

Magnussen: "Vettel, Ricciardo en Hülkenberg hebben juis gehandeld"

Verstappen liep na het incident flink te vloeken over de boordradio en vond dat Vettel en de beide Renault-coureurs een ongeschreven regel hadden overtreden. Later toonde de Limburger echter iets meer begrip voor de kwestie toen hij iets was afgekoeld. Ook Kevin Magnussen, één van de coureurs die eveneens te laat staet/finish passeerde, begreep de actie van het drietal wel.

“Het was een rommeltje, dus aan het einde van de ronde probeerde iedereen zijn vliegende ronde te starten, maar zat er ook iemand voor je neus,” vertelde Magnussen. “Dat heeft een aantal jongens een rondje gekost. Iedereen reed op hetzelfde moment de pits uit, we reden achter elkaar en aan het einde van het rondje weet je dan niet of je iemand moet inhalen, want dan gaan zij hun plek verdedigen en wordt het helemaal een rommeltje.”

Op de vraag wat Magnussen van de kritiek van Verstappen op Vettel en de beide Renaults vond was de Deen helder: “Als zij op tijd start/finish hebben gehaald, hebben zij juist gehandeld.”

 

 

Hamilton begrijpt frustraties van ‘tweede viool’ Leclerc
25 april 2019
Verstappen accepteert eventuele gridstraffen in ruil voor meer vermogen
Verstappen
25 april 2019
ASO onthult route voor Dakar 2020
Dakar-Overig
25 april 2019
Giovinazzi ontvangt tien plaatsen gridstraf voor GP Azerbeidzjan
25 april 2019
Miami wijzigt plannen voor mogelijke F1-race
25 april 2019
Deletraz als simulatorrijder aan de slag bij Haas
24 april 2019
Honda bevestigt motorupdate voor Red Bull en Toro Rosso in Bakoe
24 april 2019
Verstappen verwacht spektakel in Bakoe: “Er kan veel gebeuren”
Verstappen
23 april 2019
Kan Verstappen toeslaan in knotsgek Bakoe? | SLIPSTREAM
22 april 2019
European Le Mans Series: Paul Ricard
ELMS
21 april 2019
RTL GP: GT Endurance Series Italië
Endurance Series
21 april 2019
RTL GP: Dakar Series Merzouga Rally
Dakar-Overig
21 april 2019
‘Hartley vervangt Alonso volgend seizoen bij Toyota’
WEC
20 april 2019
Vandoorne debuteert op Le Mans als vervanger van Button
WEC
19 april 2019
Onboard | Een rondje over het nieuwe F1-circuit van Vietnam
19 april 2019
Ford beëindigt GTE-fabrieksprogramma in WEC en IMSA
WEC
18 april 2019
Van Loon crasht zwaar in Morocco Desert Challenge
Dakar-Overig
18 april 2019
Overzicht de DTM-grid van 2019
DTM
18 april 2019
Pietro Fittipaldi maakt DTM-grid 2019 compleet
DTM
18 april 2019
Foto's | Audi presenteert DTM-livery's voor 2019
DTM
17 april 2019
F1 overweegt tweede Chinese race op stratencircuit
16 april 2019
ACO bevestigt recordaantal auto’s op vernieuwde Le Mans-deelnemerslijst
Le Mans
16 april 2019
Ferrari neemt minste zachte banden mee naar Bakoe
16 april 2019