HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Montoya en Cameron bezorgen Team Penske de zege in Mid-Ohio
Endurance
06 mei 2019

Juan Pablo Montoya en Dane Cameron hebben zondag hun eerste gezamenlijke overwinning in het Amerikaanse IMSA-kampioenschap behaald. Op het circuit van Mid-Ohio pakte het duo de overwinning met hun #6 Acura ARX-05 van Team Penske.

De strijd om de zege in de vierde race van het IMSA-seizoen ging zondag op het Mid-Ohio Sports Car Course vrijwel de gehele 2 uur en 40 minuten tussen de #6 Acura van Team Penske en de #77 Mazda van Team Joest. Oliver Jarvis had de race met de Mazda van pole-position aan mogen vangen, maar verloor de leiding in de zevende ronde aan de Penske van Dane Cameron. In zijn tweede stint wist Jarvis in het verkeer de leiding weer af te pakken van Camerons teamgenoot Juan Pablo Montoya, maar na de tweede serie pitstops kwam de Colombiaan weer aan de leiding te liggen dankzij een betere pitstop van het team van Penske.

Montoya wist zijn voorsprong dankzij een late neutralisatie uit te breiden, maar kwam in de slotronden toch nog onder druk te staan van Tristan Nunez, die het stuur van de Mazda inmiddels had overgenomen van Jarvis. Montoya hield het hoofd echter koel en bezorgde hemzelf en teamgenoot Cameron daarmee na 123 ronden de zege. Het was de tweede zege in het IMSA-kampioenschap voor de door Team Penske gerunde Acura, nadat Ricky Taylor en Helio Castroneves vorig jaar in de zusterbolide ook al een overwinning wisten te pakken tijdens het debuutseizoen van de Acura ARX-05.

Op twee seconden van Montoya kwam de #77 Mazda van Jarvis en Nunez als tweede aan de finish, voor de tweede Mazda met startnummer 55.  Jonathan Bomarito en Ryan Hunter-Reay wisten na een fraai duel de #31 Cadillac van Pipo Derani en Felipe Nasr negen seconden voor te blijven. De strijd om de laatste podiumplek werd beslist door een drive-through penalty voor de klassementsleider, nadat Nasr onder geel had ingehaald.

Van der Zande 6e

De tweede Penske met startnummer 7 maakte de top vijf compleet. Renger van der Zande en Jordan Taylor moesten in de #10 Cadillac genoegen nemen met de zesde plek. Het duo kwam er het hele weekend niet echt aan te pas op het circuit van Mid-Ohio, en finishte uiteindelijk op een ronde achterstand.

Drie op een rij voor Porsche

In de GTLM-klasse ging de overwinning voor de derde race op rij naar Porsche. Earl Bamber en Laurens Vanthoor wisten de race in hun voordeel te beslissen dankzij een betere laatste pitstop voor Bamber in de #912 Porsche 911 RSR. De Nieuw-Zeelander kwam daardoor voor de #3 Corvette C7.R van Antonio Garcia en Jan Magnussen terug de baan op, waardoor de Corvette met startnummer 3 uiteindelijk ook als tweede zou finishen. Het was de tweede zege op rij voor Bamber en Vanthoor, die daarmee hun voorsprong in het kampioenschap verder hebben vergroot. De derde plek ging naar Nick Tandy en Patrick Pilet in de tweede Porsche met startnummer 911.

Lexus wint in GTD-klasse, Bleekemolen valt uit

In de GTD-klasse ging de overwinning naar de #14 Lexus RC F GT3 van AIM Vasser Sullivan. Jack Hawksworth wist in de slotfase de #86 Acura NSX GT3 van Mario Farnbacher in te halen, waarmee de Brit samen met teamgenoot Richard Heistand de zege pakte.

Jeroen Bleekemolen moest vroegtijdig de strijd staken met de #33 Mercedes-AMG. De Nederlander werd halverwege de race verrast door een vroeg remmende Prototype, waardoor hij met de Mercedes achterop de DPi knalde en de motorkap van de Mercedes tegen de voorruit klapte. Bleekemolen wist ondanks het zeer beperkte zicht wel nog de pits te bereiken, maar daar bleek de schade dermate groot dat hij samen met teamgenoot Ben Keating de handdoek in de ring moest gooien.

Uitslag IMSA Mid-Ohio

Bleekemolen over diskwalificatie: "Was er verschrikkelijk ziek van"
Le Mans
18 juni 2019
Gaat Verstappen meestrijden om de zege in Frankrijk? | SLIPSTREAM
18 juni 2019
Ferrari met conservatieve bandenkeuze naar Oostenrijk
18 juni 2019
Zandvoort maakt ticketprijzen Dutch GP bekend
18 juni 2019
Bleekemolen verliest Le Mans-zege na diskwalificatie
WEC
17 juni 2019
Alonso leeft mee met Toyota-stalgenoten: “Hebben zege niet verdiend”
Le Mans
17 juni 2019
Bleekemolen wint op Le Mans: "Het was alles of niets"
Le Mans
16 juni 2019
Tung: "Eén lekke band heeft ons de das omgedaan"
Le Mans
16 juni 2019
Catsburg: "Dit mag natuurlijk niet gebeuren"
Le Mans
16 juni 2019
Knoors trots op BMW: "Hebben een paar huzarenstukjes uitgehaald"
Le Mans
16 juni 2019
De Vries: "Dit was me wel een avontuur zeg!"
Le Mans
16 juni 2019
Gemengde gevoelens voor Van der Garde: "Doet nog steeds pijn"
Le Mans
16 juni 2019
De finish van de 87e 24 uur van Le Mans!
Le Mans
16 juni 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 6
Rally
16 juni 2019
Signatech-Alpine grijpt tweede opeenvolgende Le Mans-zege in LMP2-klasse
Le Mans
16 juni 2019
AF Corse Ferrari wint GTE Pro-klasse op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Jeroen Bleekemolen wint 24 uur van Le Mans in GTE AM-klasse
Le Mans
16 juni 2019
Toyota wint Le Mans opnieuw met Alonso, Buemi en Nakajima
Le Mans
16 juni 2019
De Vries crasht op Le Mans: "Ik ging opeens rechtdoor"
Le Mans
16 juni 2019
Zware crash voor Nyck de Vries op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Drama voor Van Uitert op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Toyota #7 stevig aan de leiding met nog 6 uur te gaan
Le Mans
16 juni 2019
Wat gebeurde er in de nacht op Le Mans?
Le Mans
16 juni 2019