HomeF1DakarVideo/TVMagazineShopF1 Tickets
Overig
Nyck de Vries domineert naar Formule 2-zege in Monaco
Formulewagens
24 mei 2019

Nyck de Vries heeft vrijdag op overtuigende wijze de Formule 2-hoofdrace in Monaco op zijn naam geschreven. De Nederlander hield ondanks de nodige chaos, een rode vlag en een Safety Car-situatie het hoofd koel op het krappe stratencircuit, en domineerde in stijl naar zijn tweede zege op rij.

De Vries mocht de hoofdrace in Monaco van pole-position aanvangen, en had de eerste startrij zelfs helemaal voor zichzelf. Callum Ilott had zich voor de race namelijk als tweede gekwalificeerd, maar de auto van de Brit kwam voor de formatieronde niet van zijn plek, waarna Ilott terug werd geduwd naar de pits.

De Vries grijpt meteen de macht

Door het wegvallen van Ilott had Mick Schumacher vanaf de vierde startplek vrij zicht op de eerste bocht, maar de Duitser kende een beroerde start, waardoor hij een plekje verloor aan Anthoine Hubert. Nyck de Vries kende vanaf pole-position wél een goede start, en sloeg binnen een paar ronden al snel een comfortabel gat naar de rest van het veld.

Na zijn slechte start bewees Schumacher dat er wel degelijk ingehaald kan worden in Monaco, toen de Duitser in Mirabeau knap de vierde plek heroverde ten koste van Hubert. De Duitser wist na een vroege bandenwissel vervolgens in de pitstraat ook nog een plekje te winnen ten opzichte van klassementsleider Nicholas Latifi. De Canadees liet het daar niet bij zitten en sloeg terug in de hairpin, maar daar was simpelweg geen ruimte, met een touché tussen beide coureurs als gevolg. Schumacher kon zijn weg zonder problemen vervolgen. Latifi moest met een kapotte voorvleugel terug naar de pits.

Schumacher zorgt voor rode vlag

Kort na het incident met Latifi ging Schumacher zelf ook in de fout. De Duitser probeerde in Rascasse Tatiana Calderon in te halen, maar de Colombiaanse hield de deur gesloten waardoor Schumacher haar in de rondte tikte en beide bolides midden op de baan stil kwamen te staan. Een enorme opstopping en een onderbreking van de race waren het gevolg. Schumacher zou later een drive through-penalty krijgen voor het incident, waardoor hij een goed resultaat in een tot dat moment sterke race wel op zijn buik kon schrijven.

De Vries domineert

Na een lange onderbreking werd het hele veld onder aanvoering van De Vries weer vrijgegeven. De Nederlander werd nog even onder druk gezet door Luca Ghiotto, maar nadat de Italiaan zijn verplichte pitstop had gemaakt kon ook De Vries de pits induiken en als leider weer terugkeren op de baan.  Een lompe aanrijding van achterligger Mahaveer Raghunathan op Jack Aitken en een fout van Juan Manuel Correa die zijn auto in de vangrails boorde bracht vervolgens de Safety Car op de baan. Met nog één ronde te gaan werd het veld weer vrijgegeven, maar De Vries bleef vooraan in controle om zo na zijn overwinning in Barcelona twee weken geleden, in Monaco zijn tweede opeenvolgende Formule 2-zege te pakken. Het is de tweede overwinning in Monaco in de Formule 2-loopbaan van De Vries, en zijn zesde overwinning in totaal in de talentenklasse.

Achter De Vries moest Luca Ghiotto genoegen nemen met de tweede plek. Nobuharu Matsushita maakte het podium compleet en pakte ook nog een aantal bonuspunten voor het rijden van de snelste raceronde. Sergio Sette Camara kwam als vierde aan de finish, Dorian Boccolacci maakte de top vijf compleet.

Latifi ziet voorsprong verdwijnen

Klassementsleider Nicholas Latifi kende een race om te vergeten in Monaco. Nadat hij eerder in de race al Mick Schumacher had aangetikt, reed de Canadees in de slotfase ook nog eens achterop de tweede Prema-bolide van Sean Gelael. Laitif bleef daardoor met lege handen staan, waardoor hij zijn voorsprong in het kampioenschap zag verdwijnen en De Vries nu vlak achter zich heeft staan.

Zaterdagmiddag wordt de tweede Formule 2-race in Monaco verreden.

Bleekemolen over diskwalificatie: "Was er verschrikkelijk ziek van"
Le Mans
18 juni 2019
Gaat Verstappen meestrijden om de zege in Frankrijk? | SLIPSTREAM
18 juni 2019
Ferrari met conservatieve bandenkeuze naar Oostenrijk
18 juni 2019
Zandvoort maakt ticketprijzen Dutch GP bekend
18 juni 2019
Bleekemolen verliest Le Mans-zege na diskwalificatie
WEC
17 juni 2019
Alonso leeft mee met Toyota-stalgenoten: “Hebben zege niet verdiend”
Le Mans
17 juni 2019
Bleekemolen wint op Le Mans: "Het was alles of niets"
Le Mans
16 juni 2019
Tung: "Eén lekke band heeft ons de das omgedaan"
Le Mans
16 juni 2019
Catsburg: "Dit mag natuurlijk niet gebeuren"
Le Mans
16 juni 2019
Knoors trots op BMW: "Hebben een paar huzarenstukjes uitgehaald"
Le Mans
16 juni 2019
De Vries: "Dit was me wel een avontuur zeg!"
Le Mans
16 juni 2019
Gemengde gevoelens voor Van der Garde: "Doet nog steeds pijn"
Le Mans
16 juni 2019
De finish van de 87e 24 uur van Le Mans!
Le Mans
16 juni 2019
RTL GP: Rally Special Aflevering 6
Rally
16 juni 2019
Signatech-Alpine grijpt tweede opeenvolgende Le Mans-zege in LMP2-klasse
Le Mans
16 juni 2019
AF Corse Ferrari wint GTE Pro-klasse op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Jeroen Bleekemolen wint 24 uur van Le Mans in GTE AM-klasse
Le Mans
16 juni 2019
Toyota wint Le Mans opnieuw met Alonso, Buemi en Nakajima
Le Mans
16 juni 2019
De Vries crasht op Le Mans: "Ik ging opeens rechtdoor"
Le Mans
16 juni 2019
Zware crash voor Nyck de Vries op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Drama voor Van Uitert op Le Mans
Le Mans
16 juni 2019
Toyota #7 stevig aan de leiding met nog 6 uur te gaan
Le Mans
16 juni 2019
Wat gebeurde er in de nacht op Le Mans?
Le Mans
16 juni 2019